Три медала и грамота за информатиците ни от Балканската олимпиада

В отборното класиране страната ни е на трето място
16 сеп 2019 19:55, Анисия Иванова
8
Три медала и грамота за информатиците ни от Балканската олимпиада
Снимка: МОН

С три медала - златен, сребърен и бронзов, и почетна грамота се завърнаха нашите информатици от Балканската олимпиада по информатика, която се проведе от 9 до 15 септември в Атина, Гърция, съобщиха от Министерството на образованието.

Мартин Копчев от 9 клас на ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" - Габрово, завоюва златен медал. Виктор Кожухаров от 10 клас на МГ "Баба Тонка" в Русе спечели сребърен медал. Бронзовият медал бе за Андон Тодоров от 9 клас на Софийската математическа гимназия, а почетна грамота получи Александър Радославов от 11 клас на същото училище.

В състезанието за младежи в старша възраст от 9-ти до 12-ти клас се включиха 55 ученици от 13 балкански страни. В неофициалното отборно класиране на Балканиадата нашата страна се нарежда на трето място.

Ръководители на българските състезатели са Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика при БАН и Руско Шиков, преподавател в Математическата гимназия в Ямбол

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
истината боли преди 4 години
Марая Гейбриъл е в пъти по-умна от тях, затова им е шеф!!
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли някой голям ум да ме просвети кои са въпросните 13 балкански държави? Иначе - успех и за в бъдеще им желая и да останат в България, да не си продават родината.
5
1
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 4 години
Моите адмирации и към господата Келеведжиев и Шиков, дано да има кой да продължи това велико дело.
4
1
 
1
 
! Отговори
Яна преди 4 години
Браво деца,да сте живи и здрави ,и да следвате мечтите си!
3
1
 
3
 
! Отговори
Стар Бургазлия преди 4 години
Браво на Българския отбор ! Нека да си възвърнем славата от моето ученическо време през 70-те години на миналия век ! Тогава бяхме първи или втори на международните олимпиади по математика (информатиката още не беше развита). Аз стигнах все пак до 12 място на Републиканската олимпиада. Имахме страхотен учител, Карагьозов, до 2 часа прз нощта ни е подготвял. Имахме хъз. Поздравления също и на ръководителите на отбора, затова че вярват във възможностите на нашите деца и развиват тяхната дарба !
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
1
1
 
7
 
! Отговори
срр преди 4 години
Браво на децата! Е,не са на нивото на божинката,перуката,стоте манекенки и други знайни и незнайни звезди,че да ги показват навсякъде,но и това е нещо.