Фандъкова с цел: Да няма училище без физкултурен салон!

Инвестират се 20 млн. лв. на година за нови училища и градини
Обновена: 18 ное 2019 14:11 | 18 ное 2019 13:58,
13

Снимка: БТА

Една от важните задачи на Столичната община беше и остава да направим така, че да няма училище без физкултурен салон. На път сме да реализираме този приоритет, заедно със строителството на нови училищни сгради, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя провери изграждането на нова сграда за разширение към 64 Основно училище "Цар Симеон Велики", предаде "Фокус".

Още по темата

"Цялостното строителство на нова училищна сграда в кв. "Симеоново" е на своя финал. Очаква се на 5 декември да приключи, както е по договор и след това сградата да бъде въведена в експлоатация. С нетърпение се очаква от директора на училището, както и от учителите и децата. Досега те са карали часовете по физкултура в класните стаи. Сградата е модерна и с всички мерки за енергийна ефективност", обясни Фандъкова.

Тя допълни, че в училището има 311 деца, които ще могат да минат в една смяна – нещо, което са заложили в програмата, за да не се налага децата да стават в 5.00 часа за училище. По думите ѝ за нея образованието е най-важният приоритет.

"Около 20 млн. лв. средно на година инвестираме в строителството на нови сгради за детски градини и училища. Искам да поздравя правителството за вече заложената програма от 70 млн. лв. в проекта за бюджет за следващата година, от който ще се възползваме веднага. В момента се строят 10 нови детски градини и са заложени още 8 за година", каза още Фандъков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, то не са само салони, *** Данче, и оборудване трябва. Моят го питам какво правят по физическо и той вика: Г-нът ни хвърля по няколко топки и почва да зяпа г-жата... ни кълбета мога да правят, нито упражнения. Като го попитах дали е прескачал коза и кон с гривни и той си мисли, че му се подигравам: Какви животни в училище, мамоооо
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ли е най-важното?Ако ВИ вземат децата и ги дават на двойка еднополови същества,за да им осигурят социални услуги?
8
1
 
8
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Голяма цел за 4-ти мандат. Светло бъдеще ни чака.
7
10
 
2
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
Нали се сещате,че не е задължителносамо да плюете.Може да имате претенции за ремонти и строителство,ако първо си оправите оня грозник на Бузлуджа.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много от отдавна завърших Училището, но новите физкултурни салони искам да ги пробвам. ПЛАЩАМ нали ми КРАД.НЕТЕ ОТ ДАНЪЦИТЕ
5
0
 
6
 
! Отговори
18 СУ преди 4 години
То това е чудно, но ако салона е като този в 18-о - какво правим? Там с пряко сили ще съберете 10% от децата. Моето дете все още дори не е стъпвало там - зимата си стоят по стаите и това е спорта за деня
4
1
 
4
 
! Отговори
48 преди 4 години
Понеже с чистия въздух няма как дасе справим и няма как да откраднем.С физ санчета може да се краде яко, обаче.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя да се погрижи във всяко училище да има библиотека, а не да ги правят на класти стои, пушилти, ксерокс или да ги закриват. Положението е трагично и безотговорно!!!!
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При Фандъкова всичко е в бъдеще време. А повече от 10 г е кмет. Първия си паркинг го откри едва тази година. Третата линия на метрото първо трябваше да е готова до септември, вече стана до края на годината, нищо чудно да откарат до другото лято.
1
5
 
10
 
! Отговори
- преди 4 години
Нови училища и градини? А тези, които пустеят и сте ги оставили да се разрушават? Ще строите нови училищата при факта , че има толкова много стари , които сте ги изоставили? Евала