Бунт на голите модели: Не искат да позират, не им плащат

От два месеца преподавателите в Художествената нямат заплати
Обновена: 9 дек 2019 11:34 | 9 дек 2019 10:37, Камелия Цветанова
27
Бунт на голите модели: Не искат да позират, не им плащат
Снимка: Булфото, архив

Модели  отказват да позират на студентите от Художествената академия. Причината - липса на пари.

В момента съм на една филия хляб на ден, споделя един от моделите пред bTV.

Тя смята, че може да не получи заплата и след Нова година.

Жената обаче не може да се откаже. Ако няма модели, студентите няма как да учат "Голо тяло".

Защото не може да си намери друга работа, тя предлага тялото си - облечено или съблечено, както пожелаят студентите и преподавателите.

Други модели обаче отказват да позират, докато не получат заплатите си.

Заплатите идват с решение от кабинета на ректора.

А той успя да намери решение. Четирите лева на час, които моделите изкарват като позират голи, ще им бъдат платени.  В същото време от два месеца преподавателите там няма заплати, нито студените стипендии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Всъщност седенето, не е като седене пред телевизора - това е седене БЕЗ променяне на позата и изражението...Пробвайте, за тези, на които им е лесно. Освен това един акт рядко е повече от 4 часа. Т.е. сещате се колко печеолят на ден моделите от седенето...И накрая за крайно непросветените - студентите не стават за модели! Търси се нестандартността, тъй като младото и здраво тяло е лесно за изобразяване. А "недоволният" от академията - :) МИ твори си самостоятелно, гениите нямат нужда от нея!
22
3
 
5
 
! Отговори
художника преди 4 години
Навремето ходих на "вечерни актове" в НХА. Плащахме по 50ст. на човек от джоба си. Веднъж бабата-модел се разболяла и теглихме ЧОП, кой да позира вместо нея. Падна се една студентка от която долния ми молив стана по-твърд от горния. Станах и напуснах залата, ама поне не ме беше яд за стотинките.
21
8
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Много от студентите в НХА са злобни, завистливи и мързеливи. Много от тях си правят мръсно и се копират един друг щото са некадърни,нормално за деца на овчари.Бездарността се шири яко и са много надути и комплексирани.Може да чуете репликата често-,,Аз съм най-великия художник на 21-ви век,,Масово от тях са скотове.
20
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Сега ги пооправиха сградите на НХА,иначе преди беше пълна мизерия и бездуховност но пак остават бедни души.Пиянството е широко разпространено сред преподавателите и къркат с часове вино и ракия и целия им свят е виновен и съм сигурен че все още до днес водят своето жалко съществуване.Даже карат студентите си да пият ракия.А пък на 8-ми декември и и другите празници е страшна свинщина,дори пияни студенти счупиха Белдеверския торс купен за 200 000лв от цар Фердинанд.....
19
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Там в НХА се шири яко геищина сред студентите.А там чиновничките и секретарките са страшно арогантни и груби и се държат лошо със студентите като оня плешив *** Бучинска.Преди години купиха за моделите и студентите нови дунапренени матраци и четирикраки столчета-и тях ги откраднаха,за да им е меко като се споминат от старост на кревата.Общо взето много съм разочарован от този пропаднал институт
18
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Те имат много странен подбор на студенти и понякога ги изнудват и не им подписват книжките.Ако видят че студент е можещ ,веднага му се нахвърлят като хиени да го разкъсат от страх да не ги избута като конкуренция.Преподавателите са страшно мързеливи и ходят само в Понеделник на кафета за 2-3 часа иха-аха и дим да ги няма цяла седмица и взимат над 1000 лв и пъшкат пури.Дават непосилни задачи и срокове и заяждания само и само да се откажат студентите да не им се пречкат на хубавия живот
17
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Те преподавателите в художествената академия са ужасни като хора. Обиждат псуват и...Масово от тях са с циклофрения-единия ден са весели а в другия са бесни и агресивни и блъскат вратите от яд и падат от пантите си.Имат нужда от психодиспансер.Студентите са гола вода.А пък даскала по Анатомия е хомофоб и щял да хвърля камъни по хомопрайда и пише 6 на тия дето имат тениски -България на три морета.....
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ха, ами да затварят института, ще бълваме само икономисти и инженери по отживели специалности.
15
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ???Нищо против моделите, ама човек, който разчита, че цял живот ще работи "седене гол на стол пред публика", не заслужава повече от 4лв. на час...
14
5
 
8
 
! Отговори
Виц преди 4 години
Снощи гледах репортажа. Тая по-добре да не се съблича.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4 лева на час,това е подигравка,стриптизьорките изкарват много повече!
12
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си пуснат порно и да рисуват.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много съм горд, че имам такива умни сънародници, като писалите коментарите по-долу !
10
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преподавателя да се съблече. И без това студентките са го виждали гол
9
3
 
9
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Да сезират епископ Датев Акобян по установения ред. Негово Преосвещенство отговаря и за България и за Румъния съответно неизбежно се чака по-дълго за разглеждане на случая.
8
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямали пари за храна, но павкат цигарки - тази с удоволствие бих им набил няколко шамара да се опомнят.
7
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната мегаглупост с която ни занимават либерастите. Нямало как да учат голо тяло!? Да си наберат доброволци, те самите са позират, защо трябва да се плаща за такава простотия? Чак пари искат - баси наглите хипита, те нали са над тях, да им се плаща с духовна храна.
6
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са тези перверзии?
5
5
 
8
 
! Отговори
Дай преди 4 години
сега да ги мислим и тези дето не искат да работят!
4
13
 
19
 
! Отговори
Не й се работи преди 4 години
на тази жена - модел ! За да седиш на едно място 4 лв.?!! Отиди в някоя верига и ще ти дават по 900 лв. на месец / Кауфла..., Бил...,Лид..., Фан..../ , ама ще трябва да бачкаш . За седене и 4 лв. са много !!