Сливенски ученици пишат петиция, искат грипна ваканция

256 подписа са събрани в социалните мрежи
28 яну 2020 14:11, Анисия Иванова
19
Сливенски ученици пишат петиция, искат грипна ваканция
Снимка: МОН

Ученици от Сливен настояват за обявяване на грипна ваканция. 256 подписа са събрани до момента в петиция под наслов "Грипна ваканция в Сливен“, която се разпространява в социалните мрежи. Желанието си да излязат във ваканция заявяват предимно ученици, но има и родители, които подкрепят искането.

Сливенски ученици пишат петиция, искат грипна ваканция

Като основна причина за създаване на петицията участниците посочват големия брой болни деца и полупразните  класни стаи. Родителите пък се притесняват, че има болни, които ходят на училище само, за да си оправят оценките за срока и така разболяват и останалите ученици.

В петицията са отправени и призиви към здравните власти да обявяват най-после епидемия и да пуснат децата във ваканция, съобщи "Фокус".

Очаква се днес следобед на заседание на Областния оперативен щаб за борба Грип и ОРЗ, след като се разгледа актуалната епидемична обстановка, да стане ясно дали в Сливен ще бъде обявена грипна епидемия и грипна ваканция.

В Ямбол вече е обявена грипна ваканция до 5 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
7 преди 4 години
Браво ямболии , този път изпреварихте сливенските роми !" Кримските казаци пишат писмо до турския султан !"А Сливенските ромбоиди пишат до икономиста Вълчев " Има грип -има чилищи !"
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време (1996-2000) пишехме петиции да не обявяват грипна, че имаме много за учене. Не ни уважаваха искането. Което не им пречеше после да ни удължат учебната година с 2 седмици.А, да - имахме вътрешен правилник: 5 неизвинени и си аут - към друго училище. 30 извинени и отиваш на изпити по всички предмети(като по повече от половината късаха за кеф). Не минеш изпит и си чал - в друго училище.Почнахме 24, завършихме 13. Уни минахме на шега. Сега сите 13 сме се реализирали доволно добре.
10
0
 
0
 
! Отговори
Не е само в Сливен преди 4 години
И във Враца се правят на разсеяни за ваканцията. Престъпници. Правят се на интересни за сметка на здравето на децата.Да им се връща и повръща! Анти същества!
9
0
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
До Анонимена не да се търкаме с хора с IQ под 90!!!!..................сещам се за кои говориш, ама те изобщо имат ли IQ ?
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те класните стаи са полупразни поради особеностите на населението.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Появи се проблемът с "Фалшивите здрави", които ходят на работа и училище болни, за да не ги уволни робонаемателя.Проблемът с "Фалшивите здрави" ще се разисква на следващият съвет на Тристранката, между робонаемателите, синдикатите и ръководната партия.
6
0
 
3
 
! Отговори
Само питам до 5 преди 4 години
Защо обиждаш като не си виновен? Защо бягаш гузен негонен?
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До нас има училище, едно от елитните в града и гледам: всеки ден 2-3 кафенета в близост се пукат по шевовете, малки кифли на 13 изрисувани и явно има някква тенденция в грима, всички са еднакви. Най ме претиснават няколкото 20-25г навъртащи се с мотори правещи се на рокери и рота че доста от 13 годишните вече пушат от тези тънките цигари ... малко стряскащо е
4
3
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Сигурни ли сте, че учениците в Сливен знаят как се пише петиция? На какъв език ще я пишат, ромале?
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
милите...ако знаят какво значи това...но така бяхме и ние, само че се молехме да не влезе цистерната с нафта в двора за да няма парно...беше 1990-та...
2
0
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Нека да им обявят грипната, ще да се съберат целият клас по кафенетата, щото в класната стая това не може да се случи.
1
0
 
14
 
! Отговори
Те преди 4 години
щото иначе се скъсват от учене, та сега и грипна ваканция!