За ученици, учители и родители: "Кампания за медийна грамотност"

Събитието се провежда за трета поредна година
13 фев 2020 20:52, Петя Славова
2

За трета поредна година "Коалиция за медийна грамотност'' организира кампанията ''Дни на медийната грамотност'' със серия събития.

Те са насочени към учениците, техните учители и родители и цели да повиши медийната им грамотност. Днес се проведе експертна среща педиатри, общопрактикуващи лекари, психолози и педагогически съветници на тема ''Виртуалният свят и влиянието му върху здравето на децата''.

Партньори на кампанията са УНИЦЕФ и Бюрото на Европейския парламент в България, които подкрепят проекта на Асоциацията на Европейските журналисти – България ''Академия за тийнейджъри: Правото ми на мнение!''.

В предаването "Директно" на Bulgaria ON AIR темата коментираха Антоанета Василева  от Асоциация ''Родители'' и Деница Белвю от УНИЦЕФ България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вълчев да не се прави на загрижен.Скампания нищо не се е случило добро,като цяло.Тя си отминаеа с парите.Явнонякой го е отворил ,как да усвоява.Първо да оправи грамотното ,възпитанозвучене и след това да въведе технология на лъжата по медиите.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не зная колко им е медийнат аграмотност, но в "елитното" и иноативно 18 СУ в София децата учат "Компютърно моделиране" в класните стаи с учители, които едва могат да си пуснат компютъра. Карат децата да си представят, че имат компютри и по картинки в учебниците им обясняват как да работят на компютър. във всяка класна стая монтираха интерактивни дъски за хиляди левове всяка, но не можаха да обзаведат 2-3 стаи с евтини компютри.