Онлайн обучението - усешно и за родители, и за учители

Майки и бащи разбраха какво учат децата им
Обновена: 3 апр 2020 20:06 | 3 апр 2020 20:06, Екип на Dnes.bg
10

Онлайн обучението се провежда успешно. Мнението е на родители и учители, а данните са от анкета, проведена от Асоциация "Родители" стана ясно в предаването "Директно" по Bugaria ON AIR.

С новия метод на преподаване родителите опознават повече системата на образованието и начина, по който децата получават много знания, смята Яна Алексиева от Асоциацията.

По думите ѝ към момента не е отчетен ръст на случаите на кибертормоз над деца.

От друга страна, учителят по български език и литература Цеца Петрова смята, че въвеждането на онлайн обучението се е осъществило с цената на много усилия, вложени от учителите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: училищеобразование
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво точно трябва да се разбира под "онлайн обучение". Повечето учители пускат по едно съобщение кой е урокът и каква е домашната работа, като изискват да им се изпраща на снимка или по имейл на файл, удобен за четене и проверка. Това не е обучение, а възлагане на самостоятелна работа. Удобно за учителите, но не и за учениците, особено за тези, на които предстоят матури.
7
9
 
5
 
! Отговори
СП преди 4 години
Реалната работна седмица на учителите в условията на дистанционнообучение е много повече от 40 часа. Ефективността на обучението ще бъде много по-голяма, ако се осъществява синхронно, при спазване на учебния график, там където е възможно. В София напр. е възможно за над 95 процента от учениците.
6
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онлайн обучението уврежда зрението на децата
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Po goliama tapotia nikoi ne mjeshe da izmisli - shkolo. Viber. Skype. Teams. Zoom..
4
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прехвърлиха обучението на децата изцяло на родителите. Разликата е че принуждават родителите да присъстват в час и да изпращат домашни по всевъзможни платформи. Не се търпи!
3
5
 
14
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
"Супер е" ! Много родители на ученици в началните класове са на път да изгубят дай боже все още съществуващата си работа за да учат с децата си! "Супер е" само по физическо възпитание да не карат родителите да друскат хорца с децата ,защото въобще не им е дотова сега,поне в трезвено положение :) ! Супер е обучението-няма що!
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото у класната стая, толкова през мрежата.*** му дай мотика, остави умните неща на белите раси.
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мисля !!!!!