Дистанционното обучение се хареса на родителите

Повишило доверието между тях и преподавателите
8 апр 2020 15:02, Петя Славова
28
Дистанционното обучение се хареса на родителите
Снимка: pexels.com

Родителите имаха възможност да участват в анкета, в която да споделят впечатленията си от дистанционното обучение на техните деца през март.

"Ние наистина не сме очаквали, че за по-малко от 3 дни събрахме 2145 мнения на родители, което наистина беше впечатляващо за бързината, с която тя се разпространи и за споделеното", каза пред БНР психологът Яна Алексиева от Асоциация "Родители", по чиято инциатива бе направена анкетата.

Още по темата

Дистанционното обучение е бърз скок, който се наложи да направи образователната система.

"Все пак това, което виждаме и през анкетата е, че доверието и комуникацията между училището и родителите най-накрая се повиши, което пък води до изводите, нещо, което ние говорим от години, е изключително важно да има такава комуникация и общуване между родители и учители. За нас това е ключовият извод, тъй като виждаме повишен процент на доверие", допълни психологът.

15% от родителите казват, че са разочаровани от това, което виждат по време на онлайн обучението, сочи анкетата.

42% от родителите отчитат, че има намаляване на риска от насилие и тормоз в училище. Има и родители, които са притеснени от това, че децата прекарват доста часове пред компютъра

"Ако виждат намален процент в това, че няма насилие и тормоз, голям процент родители - над 60% от родителите казват, че ги притеснява прекаленото стоене пред компютър", подчерта Яна Алексиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
9
 
! Отговори
БомбардировачътДобри преди 4 години
До Елемаг Абе пич, който иска, ще седне да чете и ще учи-дали е в училище или дистанционно. Тези, които не могат и не учат ще пълнят диверсионните групи на Коренелия и ще се борят за хляба да е 30 ст. и билетчето 6.
26
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дистанционното обучение се хареса на родителите", но и на персонала, нямам предвид учителите, те се блъскат както и родители и деца.
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази статия е поръчана от онези герберастки урунгели от инспектората. Какво дистанционно обучение бе, в 109 оу например, четири години спуснатия директор не може да внедри работеща система за контрол на достъпа, нещо което го има готово и работещо на милиарди места по света, те ми заговорили за дистанционно обучение. Гледат да не изтърват отпуските лятото, това им е проблема, затова сега кипи безсмислен труд.
24
6
 
22
 
! Отговори
до16 преди 4 години
И кое по-точно да им харесва на учителите? Това,че учениците от малките класове им звънят непрекъснато,защото все нещо не са разбрали.. След тях започват родителите- и те по същите въпроси. Учениците в горните класове имат проблеми с нета, не са се събудили навреме,нямали са ток и т.н. и т.н. Или да им харесва,че трябва да проверяват домашни до среднощ,защото тогава им ги изпращат. Или това,че пишат справки и доклади по цели нощи,защото директора и министерството го изискват. Кое?
23
5
 
21
 
! Отговори
Невен преди 4 години
В къщи имам ученици, родител учител и родител не учител. Нито една от катеториите не харесва дистанционното обучение, въпреки че разбирам естествено, че в момента с тази карантина няма алтернатива. Натоварващо, не ясно ефективно и т.н.
22
2
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 13: А защо пропускаш общуването? Това е най-важното нещо в живота на един подрастващ !
21
5
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Пунта мара е това дист. обучение ....
20
1
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 4 години
В Италия,например.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕлемагТова, че в главата ти е само порно си е твой проблем. С този начин на изразяване явно там си завършил 8 клас. Не се напъвай да даваш ъкъл. Него не го наливат в порно каналите. Каквото ти нивото, такова ти е разбирането за дистанционното обучение. Пусни си порното и си сипи ракийката. Ще те заболи главата, че днес много ти дойдоха интелектуалните ти напъни. Вредно е и ще се си развал кефа от образователните филмчета.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИзненаданТака е - ти за какво си. Те другите ще ги гледат, възпитат, изучат. Не се притеснявай. Това не твоя отговорност. После недей да ревеш, че са невъзпитани, необразовани. това нали не е твой проблем, какво толкова. Е чат пат в къщи ще ти създват малки и големи проблеми, но карай. После може да не стават за нищо, но ти си над тези дребнавости. Евала - типичен български родител.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се върнат на училище всичко ще стане ясно като бял ден.
16
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна глупост,къде е Европа учат онлайн???ако на учителите им харесва това е друг въпрос
15
14
 
19
 
! Отговори
Изненадан преди 4 години
Естествено, че не съм доволен!Нека си кажем истината - Училището е, за да ти гледат децата, докато изкарваш пари!
14
6
 
15
 
! Отговори
Даскал по физическо преди 4 години
И аз доволен Баце! По цял ден лочим бира и гледаме стари мачове по телевизията.
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11 Зависи от методиката,явно. Моето е под 11 годни и си учи напълно само,аз само проверявам домашните и ги изпращам на госпожата и евентуално помагам за нещо по английски,поправям тук-там произношение при четене. Учат по учебната програма- както са им часовете в училище,използват зуум, включват си се когато започва часа, после си имат междучасие и така... Нищо сложно няма.
12
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък съм изключително доволна от ДО, но може би зависи от възрастта на детето. Моето е във втори клас. Учителката е голям професионалист , преподава си уроците със желание,компетенция и невероятно търпение, за което и завиждам искрен.Относно мнението,че нищо не учат- не съм съгласна.. дори имам чуството,че сега учат повече,отколкото докато учеха в училище. Децата са ентусиазирани и щастливи и научени. Което е важното.
11
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е тая анкета!?Аз абсолютно НЕ съм доволен!Не съм доволен от това,че няма единна платформа- щедни ми ползват зуум,други ми ползват вайбър трети нещо друго.Не съм доволен,че няма и единна методология-едни карат децата да са пред компютъра по 4-5 часа,други отделят 10 минути дневно да разпределят задачките.Не става така тая работа!Какво симулират дейност след като жена ми учи по 10 часа с децата?За деца под 11 години не става и това е!Та те не могат да работят с мишка още,търсят буквите по кл.
10
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, 15% трезвомислещи хора. Хлапетата и така нищо не учат, сега съвсем. Ако ставаше от вкъщи, нямаше да има училища.
9
3
 
22
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
В Столипиново са 50 000 "Тевтонци".15 000 да речем са разсад....И всичките тия седят пред имагинерни компове и учат....Самата мисъл,ме напушва на смях :D Някоя лелка без да има какво да прави в министерството, няма ли да даде минусче? :)
8
6
 
31
 
! Отговори
А преди 4 години
На мен ми писна от това ДО.Ходя на работа,пера ,чистя,готвя,пазарувам и уча в 5 и 7 клас.Децата са по 10-12 часа пред компютъра,без да имат възможност за някаква спортна дейност,и си задавам въпроса:как се осъществява ДО в Ци*анс*ките махали,където болшинството майки са учили до 4-5клас и после как ще се кандидатства в гимназия и 5 на моето дете дали е равна на 5 на едно ,което не може да си напише правилно името и цял ден скита по улиците,защото за него това е ваканция и пак си получава детски?