На матурите: Учениците с маски и на 1.5 метра разстояние

По двама квестори ще има в класна стая
Обновена: 28 май 2020 13:23 | 28 май 2020 13:22, Анисия Иванова
54
На матурите: Учениците с маски и на 1.5 метра разстояние
Снимка: БГНЕС

По време на матурата учениците трябва да са с маска и на метър и половина разстояние.

"Не е по-различно от всяка година с тази добавка, че в крайна сметка се намираме в една извънредна обстановка и на фона на това, което правим всяка година като организация, трябваше да добавим и мерки, които да гарантират живота и здравето на нашите деца, на квесторите, на комисиите, които провеждат държавните зрелостни изпити по места", каза Ивайло Златанов, началник на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград.

Предвидено е разстоянието между учениците, които ще се явят на матури, да бъде 1.5 метра. Те трябва да носят лични предпазни средства, но и към училищата са изпратени указания да подсигурят резерв и да бъдат готови за всякакви ситуации, поясни Златанов пред БНР.

Училищата се готвят да посрещнат зрелостниците при спазване на противоепидемичните мерки. В по-големите училища са предвидени отделни входове, така че учениците да могат да стигнат навреме за изпита без струпвания.

По думите му няма нежелание или отказ на учители да бъдат квестори на предстоящите матури на завършващите средно образование. Направени са разчети за по двама квестори на класна стая с достатъчен брой резерви, увери той.

Квесторите и членовете на изпитни комисии категорично ще получат допълнителното възнаграждение от 80 лева за дейността си по време на предстоящите матури, макар за някои училища да е трудно и на ръба на възможностите на техните бюджети да осигурят тези суми, стана ясно от думите му.

"Не можем да се надяваме оценката от онлайн обучението да е абсолютно обективна, защото се намесват различни фактори. Повечето учители познават добре учениците си и могат да им поставят съответния тип задачи, които да проверят наистина техните знания и умения. Дори при тези трудности мисля, че успяха колегите да оценят правилно учениците си", коментира Златина Едрева учител по БЕЛ от Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Българ Да не стане твърде късно след време, защото може да няма след време.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Майка Дано си майка, защото ми звучиш като много хитър и обигран ***, но дано да греша, отдавна съм по форумите и ги разпознавам по принцип.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама то и досега си беше така, заради опасност от преписване!
45
1
 
9
 
! Отговори
Майка преди 3 години
Към всички, които се упражняват на чужд гръб: Много е лесно да давате акъли отстрани, кой какво да прави и как да го прави. Мнозинството родители са против тази година да има матури. Риск за децата има! Да, може и да не се зарази, но ако това се случи, Вие спокойно ще продължите да си запълвате времето по форумите, а детето и неговото семейство какво ще преживее? Министър Вълчев ще си държи детето вкъщи, а другите да ходят! Срам за МОН!
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ае стига с този измислен грип! Оставка на неадекватите от така нареченото правителство!!
43
4
 
6
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
Само така - с Маски, Противогази, Био-Защитни Облекла, никакъв к3кс, никакви нарк0тици и т.н.
42
7
 
1
 
! Отговори
uwu преди 3 години
Жестоки *** има тук. Дано умрете всички! Нямало вирус, махайте се от фейсбук! Вие сте едни жалки провали
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наморниците остават до края на годината. Честито сънародници
40
3
 
4
 
! Отговори
Ало маскираните преди 3 години
Fox News: Шведският коронавирусен модел получи похвала от СЗОpogled.info/svetoven/Fox-News-shvedskiyat-koronavirusen-model-poluchi-pohvala-ot-szo.116809Ко стана ся? Маски а? Матури с маски? А тия дето защитават маскираните да не ви глобят сега и да ви вземат парите които ви платиха да пишете ЗА маските? И-ДИ-ОТИ ПЛАТЕНИ!
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че казахте, че те иначе няма да знаят че трябва да са с маски.Само някой да не отиде с маска на Батман
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам 3 годишни деца опасани с маски. И рзи с папките върви зад тях
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къв вирус бе!хах!
36
4
 
8
 
! Отговори
Иванчо преди 3 години
С мотоциклетната каска може ли?
35
4
 
7
 
! Отговори
Българ преди 3 години
До Анонимен 33Ей....много насериозно си взел вируса, поразтъпчи се малко навънка и тогава ми говори колко е опасен.Пак казвам, може да има вирус но е на нивото на грипа.Вмежду впрочем от грип са починали 3 милиона годишно, що няма извънредно положение....?Ще видим след време за какво става въпрос, за сега можем само да гадаем.
34
2
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 3 години
Я интересно. Нашите магазини явно са минали на долари? А ти 'образованата' как разбра, че са антибактериални и т.н? Така ти казаха да пишеш ли или го прочете на китайския сайт на производителя? Защо направо не си напишеш адреса на магазина за маски или да дадеш линка си в OLX ? :) . Разобличена!
33
4
 
10
 
! Отговори
сс преди 3 години
Долу маските веднага.
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тук е пълно с производители на маски или министерски просветни ***,които защитават маските,но ще видим дали някой случайно или неслучайно няма да се зарази и тогава каква песен ще пеят...
31
1
 
11
 
! Отговори
Айшету преди 3 години
А с хиджаб може ли?
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 29Той не е измислен, но се прееничава многократно....Да видим докъде ще стигнат медиите с психозата и дали ще има нов световен ред.Разбира се изключвам България, щото ние и без това не възприемаме никакъв ред...хахах
29
6
 
11
 
! Отговори
до 25 преди 3 години
Измисления вирус?! Вие сериозно ли?! И тук всичко свършва. Капацитет- нула. Няма какво да си пращате детето на матура, няма смисъл ще стане мият, касиерка или продавач. Иначе казано- като всички нули, които твърдят как вирус няма.