Хиляди деца у нас имат нужда от ресурсен учител

Те обаче не успяха да се включат напълно в онлайн обучението
Обновена: 29 май 2020 21:00 | 29 май 2020 20:56, Екип на Bulgaria On Air
6

Учебната година приключва при по-особени обстоятелства. Учениците завършват онлайн, след месеци на извънредно положение и онлайн уроци. За някои деца обаче този период не премина така безпроблемно, а някои дори не успяха да получат необходимото. Причината – тези деца са със специални образователни потребности.

Хиляди деца у нас имат нужда от ресурсен учител. Има ли как системата да реагира адекватно и да подкрепя тези деца в ситуации като тази с коронавируса?

Междувременно започва кампания за приобщаващо онлайн образование на деца с увреждания. Инициативата е на UNICEF, в партньорство с Министерството на образованието и науката.

Темата коментираха председателят на Националната асоциация на ресурсните учители Калоян Дамянов и Деница Делвил от UNICEF в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: училищеученици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Приемия:Личи си и Ти колко си внимавал в час.та не се справяш с елементарен правопис за ниво от 2.клас!
5
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 3 години
Не завиждай на учителите , отстрани е много лесно да коментираш , ама ти няма да издържиш и 2 дена в тази професия ! Аз не съм учител , но в семейството ми има !
4
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 3 години
Защо в България има толкова много деца с увреждания ?!
3
2
 
0
 
! Отговори
Приемия преди 3 години
Ама даскалите си взеха бонуси за 24 ти май,без да ходят на работа.няма управия.децата ще пострада, даскалите какво ги интересува, на работа не ходят, заплатата си върви ,че и бонуси.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се заблуждавайте, че някой мисли за децата със специални потребности!!! Дори и малкото полезно, което беше направено се стремят да го разрушат! Пример за това е все още затворените дневни центрове за деца с увреждания - едно от малкото места където тези деца могат да бъдат в компанията на връстници и където се полагат грижи и усилия да ги научат а нещо! :(((((
1
0
 
6
 
! Отговори
Ннн преди 3 години
За съжаление , много от родителите не осъзнават , че децата им имат нужда от ресурсен учител...