Около 40 000 осмокласници ще получат помощ от 250 лева

11 милиона лева ще струва на хазната новата мярка
15
Около 40 000 осмокласници ще получат помощ от 250 лева
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Около 40 000 деца от семейства, които имат нужда от помощ и са записани в 8 клас, ще могат да получат по 250 лева.

Още по темата
За това са нужни 11 млн.лв. от бюджета, пресметна социалната министърка Деница Сачева, която е автор на идеята да се отпуска помощ не само за първолаците, но и за осмокласниците.

Помощта ще бъде раздадени на два пъти - първият транш за началото на предстоящата учебна през септември, а вторият - през втория учебен срок.

Предложението за помощта ще бъде внесено за обсъждане в НС от парламентарната група на ГЕРБ.

Целта е се помогне на родителите да закупят учебници и пособия, за да може децата да не отпадат от клас, обясни социалната министърка Деница Сачева.

Критериите за отпускане на помощта за осмокласниците ще са същите като тези за първолаците, а именно доход от 450 лв. на член от семейството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв процент от тези деца са етнически българчета?Защо не им дадат тази помощ едва когато завършат осми клас и докажат знания чрез изпит. Изпитът може да бъде писмен, чрез онзи тип относителна временна анонимност, каквато има при кандидатстудентски те изпити.Който е усвоил знанията за осми клас, той да получи пари.Защото иначе няма логика. Децата имат нужда от дрехи, обувки, тетрадки и други учебни пособия също и в началото на седми, в шести и т.н. клас.
12
0
 
3
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 3 години
Предимно хохавели.
11
0
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
40 000 църнечита ще получат помощи,които ще бъдат дадени за бира и кебапчета от мамите и татите им.А за белите им връстници-потупване по рамото!
10
1
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Така е, но не е тяхна вината, че не са ходили на училище след 13.03.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви осмокласници са те като реално почти не са ходили на училище тази година.
8
1
 
6
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
А останалите ученици ще получат семки от Тиквата.
7
1
 
4
 
! Отговори
$ има само за педоф3 преди 3 години
Знаете ли, че Тиквата ще даде 300 хил на Рилсикия. А, знаете ли, че Евл00гии е страстен почитател на късните разговори с малки момченца? Питайте го за Мир00люб от Варна. Какво правеше в стаята му до късно вечер? Защо 50 деца стачкуваха цяла седмица и бяха блокирали с чинове семинарията в Пловдив, когато Евл00ги беше @%@^#?
6
0
 
6
 
! Отговори
$ има само за педоф2 преди 3 години
Само, че скоро и това няма да помогне. Първо ще сълратят 30% от полицията. Кризата сега започва. Скоро ще има нещо по-страшно. Ще минат много години. Ще пострадат много невинни хора. НАКРАЯ ОБАЧЕ МАФИЯТА ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕНА. Дори, ако трябва на тази планета да останат 100 човека.Този път ХРИСТОС заема своята позицията ие ползва ВСИЧКАТА СИ СИЛА СРЕЩУ ЗЛОТО.Знаете ли, че Тиквата ще даде 300 хил на Рилсикия. А, знаете ли, че Евл00гии е страстен почитател на късните разговори с малки момченца? Питайте го за Мир00люб от Варна. Какво правеше в стаята му до късно вечер? Защо в Плавдив 50 деца
5
1
 
2
 
! Отговори
$ има само за педофи преди 3 години
Стигнеш ли до социалните на ГРОБАДЖИЙСКАТА МАФИОТСКА ДЪРЖАВА. Значи си стигнал дъното.Живеем в една мафиотска и полицейско-мутренска държава.Полицията беше првяърната от Тиквата в мутренска организация. КАТ вече отнемат талони и книжки само като пръдне човек. Дори не спазват законите. Отнемат вече талон дори ако си забравил да си платиш гражданската, а това е в противоречие със закона. ТОВА СИ Е ПОЛИЦЕЙЩИНА И ПРЕВИШАВАНЕ НА ПРАВАТА.Полицията бавно започва да се слива с МАФИЯТА, която е заела всичко висшо в ДЪРЖАВ***Т@.Само, че скоро и това няма да помогне. Първо ще сълратят 30% о
4
0
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Викаш да емигрираме. Само кажи къде. Къде в световния бок.лу.кчарник вече можеш да си сигурен за здравето и живота си. Мисля си евентуално за Нова Каледония, ама и там не се знае.
3
0
 
15
 
! Отговори
бееее, преди 3 години
Нали училищата раздаваха стари учебници...сега пък помощи да си купят нови които ще отидат на сметището след учебната година.Всичко е мижи да те лАжем.Образованието ни тотално се срина под дъното.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да де знаем за кои става въпрос те и без това посещават школото евентуално само до осми клас и то не за да се учат, а да не изпуснат грешните пари които им броят на "загрижените" им родители.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната несправедливост за осмокласиците може а за 30 годишните трайно безработни или 50 или 70 или 100 годишните трайно безработни не може който може да емигрира