740 са кандидат-студентите в МУ-Плевен

118 са местата за "Медицина", 49 за "Фармация"
6 юли 2020 14:25, Анисия Иванова
5
740 са кандидат-студентите в МУ-Плевен
Снимка: БГНЕС

В Плевен утре се явяват 740 кандидати за студенти в Медицинския университет на изпит по биология

В Плевен утре се явяват 740 кандидати за студенти в Медицинския университет на първия изпит по биология, съобщиха от висшето училище.

Университетът организира присъствени изпити за магистърските специалности "Медицина" и "Фармация" и за теста по биология за бакалавърските специалности.

Общо 736 кандидат-студенти ще се състезават за 118 места в специалност "Медицина", държавна поръчка, и 49 места - "Фармация".

Въпреки демографската криза и условията на пандемия, за поредна година към университета в Плевен има стабилен и силен интерес от кандидати, посочват от висшето училище.

Изпитът утре започва от 10.00 ч. и е с продължителност 4 астрономически часа. От 9.00 до 9.30 ч. през шест входа при строг пропускателен режим ще бъдат допуснати зрелостниците в 54 изпитни зали.

Осигурени са 156 квестори, които ще гарантират спокойно протичане на изпита при спазване на всички противоепидемични мерки срещу COVID-19. Ръководството на висшето училище апелира към спазване на дистанция, дисциплина, дезинфекция. Ползването на предпазни маски е задължително за всички.

Точно в 9.45 ч в зала "Асклепий" ще бъде изтеглен изпитният вариант. Това ще стане на произволен принцип в присъствието на ректора, проф. д-р Славчо Томов, журналисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Здравков преди 3 години
Ако не стане в Плевен, в Русенския университет има доста интересни здравни специалности като ерготерапията , например .
4
0
 
9
 
! Отговори
124 преди 3 години
Пак е добре,че бъдещите доктори влизат с изпит,защото бъдещите учители са с 3 на матурите.
3
1
 
9
 
! Отговори
х преди 3 години
Каква беше приказката: Като знам какъв инженер съм, ме е страх да отида на доктор.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Въпреки демографската криза и условията на пандемия, за поредна година към университета в Плевен има стабилен и силен интерес от кандидати, посочват от висшето училище."То заради тоя "стабилен и силен" интерес се налага да се пишат статии по новинарските сайтове.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тях сигурно ще приемат 742 и ще останат 5 свободни места, ако някой иска да си плати. Така де, дошъл с парите, няма да го върнат я.