СМГ отново оглави класацията за осмокласниците, след нея е НЕГ

Тази година ТУЕС се нареди на трето място изпревари 73-о училище
Обновена: 13 юли 2020 13:44 | 13 юли 2020 13:27, Камелия Цветанова
20
СМГ отново оглави класацията за осмокласниците, след нея е  НЕГ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За поредна година Софийската математическа гимназия и  е номер едно в приема след 7-и клас,  показаха резултатите от първото класиране.

На второ място се подрежда 91 Немска езиков гимназия. Третото място тази година заема Технологичното училище Електронни системи, което изпревари 73-о средно училище "Владислав Граматик", съобщи шефката на регионалното управление на образованието в София - Ваня Кастрева.

В плана за прием за тази година са обявени 388 паралелки. От тях 219 са профилираните, а 169 – професионалните.

Още по темата

Тази година кандидат-гимназистите с най-висок бал са четирима – трима от Софийската математическа гимназия и един ученик от Варна.

Най-желаните паралелки са с профил чужди езици, което е характерно и за минали години. Най-много ученици са посочили 22 СЕУ "Г.С. Раковски" с профил чужди езици с английски и испански – 2310.

Следват Първа английска езикова гимназия, паралелка с английски и испански език – 2305, Първа английска гимназия, паралелка с английски и немски език – 2169, 164-та гимназия с преподаване на испански език "Мигел де Сервантес" паралелка с испански и английски език – 2039, Втора английски езикова гимназия "Томас Джеферсън", паралелка с английски и немски език - 2013.

Тази година професионалните училища имат ръст в своите позиции. Технологичното училище Електронни системи към Техническия университет през последните години много усилено се качва напред в рейтинга на училищата.

След него се нарежда Профилираната гимназия по изобразително изкуство „Проф. Николай Райнов“. Запазват своите места Националната търговско-банкова гимназия и Националната финансово-стопанска гимназия.
Професионалната гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ от 32-ва позиция миналата година, сега е на 22-ра. Ръст в развитието си има и Националната природо-математическа гимназия, която от 22-ра позиция миналата година сега е на 15-а.

Приетите ученици в първия етап на класирането ще се записват в гимназиите до 16 юли, включително. Тези ученици, които искат да участват във второто класиране, трябва да подадат заявление до 16 юли в училището, в което са приети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайският няма да е актуален щото пак ще бъдат превзети от японците.Учете японски.
16
3
 
8
 
! Отговори
Бай Ставри преди 3 години
Не че нещо, ама в България има и други градове освен София. Нещо за тях да споменете? И там живеят хора, раждат деца, излизат и генийчета дори... А София само тарикатчета ражда.
15
1
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
Не разбирам изобщо какво е великото на НГДЕК. От там познавам само мамини синчета с голямо самочувствие.
14
2
 
0
 
! Отговори
F преди 3 години
Всемогъщият бог ли така ви каза на вас свещенниците от църквата всеки ден да пренаписвате библията и да лъжете хората? Това на него защо му е? Значи той в миналото нещо объркал по нея , а можел всичко още в началото , така ли?
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НГДЕК е класа
12
0
 
0
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 3 години
До 2340
11
8
 
1
 
! Отговори
F преди 3 години
Това шопите не са ли смесица между българи и сърби? Без да знам това, но или в София шопи няма, а само сърби и смесени, или шопите са наистина едно западнало и просто племе. И сега се усетили че там няма никой и затова се правят на приятели с провинциалистите, но може би пак си имат задните мисли.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но половината ученици и най-вече тези от столицата с многото пари са с невидими слушалки и класацията не е достоверна.Какво ми го хвалите това смг, след като флегматичен военен като Армен може да го завърши със слушалки в ушите.
9
0
 
0
 
! Отговори
F преди 3 години
Свещенници нападали и убивали ученици и деца, нали те били всемогъщите богове и можели да правят каквото си искат.
8
1
 
1
 
! Отговори
F преди 3 години
Свещенниците се сдобили отнякъде с холивудски чипове да предизвикват видения в съзнанието на хората и да се явяват в сънищата им, да им извършват кино прожекции в съзнанието и да се провъзгласяват те за всемогъщи богове в съзнанието на хората, да им говорят неща. Доброто е нещо простичко и винаги оптималното добро да търсиш, за какво са ви толкова тия свещенници, сложете там някакви свещенници на нормална заплата, но да могат нещо, а не само простотии да ръсят.
7
0
 
1
 
! Отговори
F преди 3 години
А тия от църквата какви ги вършили само..Всеки свещенник се провъзгласил за всемогъщ бог и пренаписвали библията един връз друг всеки ден, кой както му скимне, избивали се помежду си в кървави убийства, толкова с вашия *** ислям по църквите дето ми проповядвате че имало всемогъщ бог и всички трябвало да се избиват помежду си да докажат кой се докато накрая остане само един, а така направете свещенниците, избийте се помежду си всичките, да видим кой правилно е писал, и дали и той, и него бой!
6
3
 
4
 
! Отговори
F преди 3 години
Но и половината ученици имат невидими слушалки и класацията не е достоверна.Шопският ген не е особено добър, това нали си го знаете..
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това е снимка на 112-то училище Стоян Заимов, същата сграда на Първа Английска гимназия, училището, което съм завършил."--------------------------------------Тези 3 етажа не ги ли строят вече цели 3 години (или повече)?
4
0
 
6
 
! Отговори
Случаен преди 3 години
Важно е накрая как са се представили , а не колко са напъвали амбициозните родители ;)
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е снимка на 112-то училище Стоян Заимов, същата сграда на Първа Английска гимназия, училището, което съм завършил.
2
3
 
14
 
! Отговори
234 преди 3 години
След 5 години пишете,колко от тези деца ще останат да учат тука .
1
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Томас Джеферсън" патронът ви не го ли причислиха към робовладелците?Дали английският, немският и испанският няма да излязат от мода, докато седмокласниците се дипломират? Дали руският и китайският език вече не са по-актуални?