При 1-2 болни деца в клас целият минава на онлайн обучение

Училищата имат готовност за преминаване към електронно обучение
68
При 1-2 болни деца в клас целият минава на онлайн обучение
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Учебната година ще стартира присъствено, но всяко училище ще има готовност за преминаване към обучение в електронна среда. Това заяви пред Нова тв министърът на образованието Красимир Вълчев.

Още по темата

Ако има 1-2 болни деца от един клас, само класът ще минава в дистанционно обучение. Ако са повече обаче и от различни класове, цялото училище ще минава онлайн, обясни още министърът.

Той обеща училищата да са максимално дезинфекцирани.

Вълчев коментира и протестите срещу правителството.

„Всеки един министър във всеки момент трябва да е готов да подаде оставка. Що се отнася до правителството, решението е на премиера. Всички министри можем да бъдем сменени, но той не може, без да се промени правителството. Много е лесно да се подаде оставка, но по-трудно е да се справим със ситуацията. Есента ще бъде трудна. Не знам как едно служебно правителство би се справило без парламент. Нито една от социалноикономическите мерки не може да бъде гласувана, нито бюджетът, нито промени в данъчните закони“, коментира министърът.

„Ако има правителство, може да бъде гласувано увеличението на учителските заплати, но без такова – няма как. Нашето намерение засега е да довършим този ангажимент, както сме заявили – на 4 крачки. Вършим си работата. Запазваме си градивната нагласа. Има много неща, които трябва да свършим преди началото на учебната година и началото ѝ“, каза още министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Овце! Не си пускайте децата на училище. Фашистите ще им вземат биометрични и днк данни!
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много думи нищо смислено.
60
4
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
Ало, мякащото министърче. Ако обучението ще е онлайн и по един родител трябва да си е вкъщи, къде да ви дам номера на банковата ми сметка, за да ми превеждате сума, равна на месечната ми заплата? Защото, нали, на работа няма да може да се ходи.
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САМО 1 - 4 КЛАС ДА ХОДЯТ В УЧИЛИЩЕ.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2 ДНИ В УЧИЛИЩЕ + 3 ДНИ В КЪЩИ !
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълчев е абсолютно неадекватено. Освен децата с астма, има и с диабет.За тях какво измислиха тези некадърници? Вместо лятото да решават проблемите на дистанционното обучение, които са толкова много, те говорят небивалици.
56
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казвам ви, спомнете си историята за Моисей и Египет, защото ни чак по-мрачно бъдеще от древен Египет.Тази Земя вече не иска да дава своите ценности и богатства на хора, които нямат страх от Бога и любов към ближния.Свърши се! Започват тежки дни и ваксината и кръвната плазма няма да помогнат.
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял живот си мислите, че земята е ваша собственост, даденост? Нима си мислите, че Бог ще споделя всичко с хора, които не общуват с Него???Нима си мислите, че Бог ще споделя всички тези прекрасни неща на тази земя с хора, които лъжат-медиите, политиците.Нима си мислите, че Бог е съгласен с това едно дете да получи бъдеще, а друго-не! Само, защото едното е по-умно, а другото се развива по-късно интелектуално и ментално.Има много несправедливост в този свят и ние нищо не правим.
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължавайте да си мислите, че може да си живеете като преди. Да, пак ще отидете на бар, хотел, почивка в Гърция. Първия път може да бе се заразите, но втория? Третия? Да, първия път няма да усетите вируса, но когато се заразите от смъртоностния щам? Нито ваксина, нито кръвна плазма няма да ви помогне.Скоро ще разберете, че Бог вече не иска да споделя всички прекрасни неща на тази планета с хора, които са го отхвърлили.Цял живот си мислите, че земята е ваша собственост, даденост?
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в този ред на мисли щом за монасите социалното дистанциране е нещо нормално. Всичко, което журналята ви обясняват, че сме живеели в ненормалност, поради ковид вирус е лъжа. Напротив!!! Всички вие живеехте в ненормален свят.Скоро ще го разберете.Нима си мислите, че можете още 2000 год да живеете като преди? Дискотеки,ресторанти, офиси,хотели,екскурзии, почивки... Не става!!! Причината е, че всичко тук на тази земя е богатство и то е само за избрани хора.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти пък от кога стана експерт по монасите? За какво "братство" пишеш при положение, че има монаси, които са дали обет за мълчание.Значи монасите по цял ден си говорят в манастира, правят си вечеринки , танци,ресторанти,хотели.***, става дума за братство, социално дистанцирано от Света, а не помежду си. Ти изкара монасите, че в този момент имат проблем със социалните отношения като всички нас. Всъщност се опитвам да ти обясня, че нямат. ТЕ ТАКА СИ ЖИВЕЯТ. ИЗОЛИРАНИ. ТОВА Е НОРМАЛНО ЗА ТЯХ.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нима на монасите, които са социално дистанцирани са ненормални???------Монасите не са социално дистанцирани. Думата "братство" звучи ли ти като социално дистанциране? Тьпак...
50
0
 
7
 
! Отговори
АЛОУ преди 3 години
30 минути да бъдеучебният час приПРИСЪСТВЕНОТО ОБУЧЕНИЕ!!!
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямо мазало ще стане.
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ако учител е заразен и преподава на 9 класа, какво се прави???Това са учителите по музика, рисуване, химия, биология, история, география ...Само по БЕЛ . чужд език и математика 1 учител може и да работи с 5 -6 класаВсеки си мисли че 1 клас е с 1 учител ....
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя нали ги разследваха...какво стана,невинен!
46
9
 
17
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Това министерство с този кух министър е тотално изветряло, минава ли им на ум 400-500 деца на ден, едно връз друго, които не се сещат 2 дни да си измият ръцете, какво ще се случи първо с учителите, а след това децата ще го "занесат" и на родителите и бабите си. Да не реват след това, че трябва да внасят учители от Конго. Уникални ***.
45
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Признаха си - коронавирус пандемията е измама.Събудете се, няма случай в историята на човечеството при пандемия всичко да е отворено - училища, хотели, заведения, фабрики ...Вие познавате ли болен или умрял. Не заразен с вируса, говорим за болен, а умрял от вашите близки и познати?
44
0
 
25
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Наесен как ще разбирате от какво е болно детето, педерастиСмотани?!
43
3
 
15
 
! Отговори
123456 преди 3 години
К 19 може и да има, но не е това , А което ни го представяте! Ако беше толкова смъртоносен, при 23 дни протести то поливин България щеше да е в Интензивно отделение(където са тежко болните) и умряла!А що се отнася до училища, ДГ и ДЯ - съборете го направо! За какво са ни?! Важно е да има прости хора, обслужващ персонал за вашите хотели, казина и барове! Вашите деца учат в чужбина, в лицеи и т.н. А когато се разболеете се лекувате в чужбина!