Дарин Маджаров от Уча.се: Страната ни беше сред образците в онлайн обучението

Учителят на бъдещето е ментор, убеден е той
18 сеп 2020 18:30, Анисия Иванова
68
Дарин Маджаров от Уча.се: Страната ни беше сред образците в онлайн обучението
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Учителят на бъдещето е по-скоро ментор. В момента е човек, който предоставя информация. Но учениците вече могат да я получават от много различни източници. Учителят трябва да ги напътства и да развива в тях умения като работа в екип, лидерство и презентиране. Това каза Дарин Маджаров, основател на Уча.се, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Трябва да помогнем на учениците да се научат да комуникират с хората, защото цял живот ще го правят", каза той.

Според Маджаров образованието трябва да бъде вдъхновяващо и да запалва интереса на учениците към различните учебни предмети, така че по-лесно да се насочат към професия.

Той смята, че сега би трябвало всички да са много по-подготвени за дистанционно обучение.

Според неговата оценка България е била сред образците на Европа в онлайн обучението по време на пандемията.

"През март, април, май и юни скептичните учители тестваха онлайн ресурсите. Важно е сега, когато сме обратно в класните стаи, учителите да запазят това. Кобминацията от класна стая и онлайн ресурси ще подобри образованието", смята той.

По думите му в България още преди 7-8 години са започнали стъпките към онлайн обучението.

"Преди 8 години се появиха Уча.се и други платформи. Системата тренираше и през март бяхме готови и се справихме чудесно", допълни Маджаров.

Той заяви, че трафикът към платформата се е увиличил 5-6 пъти през март и април.

"Учениците ползват сайта и други платформи от много време. Различното сега е, че хора, които бяха по-скептични, решиха да пробват. Видяха, че това им улеснява живота", коментира основателят на Уча.се.

Целия разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дарин Маджаров е новатор, който улесни подготовката на учениците.Следя този сайт от момента на създаването му. Толкова много ми хареса , че го рекламирах непрекъснато. По време на он-лайн обучението много семейства го оцениха.Страхотен млад колектив. Браво !
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навремето, преди над 20 г. като обяснявах на даскалите ми по фотография, че дигиталнатра фотография е бъдещето и трябва да започнем да се учим в тая насока, всички бяха "Аа, не! Това е просто глупава мода, ще отмре! Никога няма да стане популярно! Абсурд!" А сега кво? Всичко снима с телефоните си или с дигитални камери. Бавно загряваме просто... Та и за дистанционното обучение така. След има-няма петнадесетина години ще се получат нещата...
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко удобно!Вместо държавата да плаща за обучението ще дойде време сами да си плащате!
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това сайтче още от самото начало го хвалеха, без да изяснят кому е нужен.И виждам, че идеята за да се пръкни и подсказана от знаещите какво ни предстои. Това лъскаво момче не може само да се сети. /много пари се наляха/.
50
1
 
4
 
! Отговори
Lan преди 3 години
27, ако си никой и в Итън да завършиш, пак ще си останеш никой! Що не зададеш същия въпрос на някой немец, за чий му е да учи Гьоте като ще следва в Итън, или на някой испанец за Сервантес, да видиш дали ще се отървеш без фрактура. Уважаваш първо себе си, после нацията си и чак след това ставаш човек на света. Ако си мислиш, че се става човек само с назубрени факти...ми не, една работеща марионетка се става - осакатено същество, което се има за умно.
49
4
 
9
 
! Отговори
Племенницата ... преди 3 години
...зяпаше някакъв урок по история от Уча.се, позагледах се.....потресаващо. Толкова тъпо, че изглеждаше вдлъбнато...Това е положението с разхвалвания сайт.
48
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46Прави курсове безплатно и ги разпространявай на 30-40 000 портебителя, които вечесе насрират, ако не е 4к и не лоадне на секундата, безплатно, да те видя....
47
0
 
10
 
! Отговори
До моля преди 3 години
Да , със сигурност има хора които не са на мястото си , но имаме и много великолепни Учители , с главно У. И при двете ми деца Учителите им в голямото си мнозинство бяха хора и професионалисти на които дълбоко бих се поклонила и на които обществото ни дължи много.А колкото до няколкото предмета това е практика в много страни/ Кралството например/ ...но да, не е добра идея.
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Уча се" беше безплаен за кратко време в началото на дистанционното обучение. За съжаление, въпреки нарасналия брой потребители, таксата става все по-висока.Но най-големият проблем е, че някои уроци са представени на ниво кръчмарски разговор, например - за хан Крум, битката във Върбишкия проход и император Никифор.
45
3
 
9
 
! Отговори
Kiki преди 3 години
Нема да стане това което иска !
44
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До моля?Медицината също става дистанционна и слава богу че така ще се избегне корона зараза в бъдеще. Няма корупция като лекаря поиска такса. Операции вече се правят дори без скалпел и през скайп.
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега до 36До 39 Този младеж е от квотата, ама не на ГЕРП, на цветните е!Гледал съм го мисля, че с Костадинов на разговор за учебници преди няколко години или -а с още две тетки. Най убедителния беше Костадинов, а този са се инатеше и правеше грешки след грешки бил избран за нещо... забравих. Мисла, че видеото още го има. Исторически съм учил, че такива са предали Левски - сещай се сам!
42
6
 
3
 
! Отговори
моля? преди 3 години
Като чуя за дистанционно обучение и си казвам, а защо трябва някои си да ходи да учи в Сорбоната, Московския университет, в Болонския университет или ..?Защо ..?То по-добре да си пие кафето в къщи, да гледа сериали и да си чати по цял ден ...... За какво му е на моят синковец образование, след като *** от Банкя има и Докторат, ама е *** да дрънка като есенна тиква? Защо?... то и медицината може дистационно, защото сега младите по-рано започват да се онодват и всичко знаят.Моля, стига
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 39 Този младеж е от квотата, ама не на ГЕРП, на цветните е!Гледал съм го мисля, че с Костадинов на разговор за учебници преди няколко години или -а с още две тетки. Най убедителния беше Костадинов, а този са се инатеше и правеше грешки след грешки бил избран за нещо... забравих. Мисла, че видеото още го има. Исторически съм учил, че такива са предали Левски - сещай се сам!
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как им помагат като не е бесплатно и без пари не можеш да учиш на тоя сайт.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вишето сега е гола вода!По Европа започнаха с приравнителни изпити, които естесвено не се наричат така, а са между социалните soft skills разговори пласирани!Интересното е, че за следвалите преди 2000 няма такива с предлога има опит.Нищо ново, само кратък анализ!
38
0
 
4
 
! Отговори
митя преди 3 години
ние сме израстнали като култура тук, хиляди години вече, до люлката на истинската демокрация.ние винаги сме проявявали търпимост, винаги сме помагали на нуждаещи се, винаги сме проявярали разбиране и .нигока не сме имали роби и не сме правили мизерии на съседите си.500 години сме оцеляли на културно ниво, някъкъв си бойко казал нещо си, има неща като национално самосъзнание не се побират в рамките на един чивешки живот и особенно на живота на Калчо дето решил да си плюе отгоре в днесбг чат
37
3
 
12
 
! Отговори
моля? преди 3 години
За какво образование можем да говорим след като нивото на даскалите е под всякаква критика? Слушам Ви!Даскалката английски език, завършила някакъв си ПУЦ, пуска през цялото време филмчета, а в същото време учениците се ровят в Интернет, а тя си дрънка по телефона.Същата тази пенсионерка преподава музика, информационни технологии, рисуване и физическо ..!Това се случва в една Професионална гимназия в Областен град.Дали тук може да се говори за ниво, а може би ..?
36
1
 
12
 
! Отговори
моля? преди 3 години
Синковеца учеше (!) в едно от най-старите учебни заведения в страната в областта на земеделието, но от 15 септември е в друга Професионална гимназия.Един даскал който е вършил физика в СУ, преподава по химия, математика и икономика!По време на час момичетата навиват цигарки и яко пушат.На последния чин една от мацонките върти *** на приятеля си.В класа няма от малцинствата, държа да го подчертая. Нали винаги те са ни виновни за всичко.Образованието е под кота нула.
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
значи на запад четат Молиер Дюма Толстой и тн стойностни неща ама български простотии едва ли.Просто смешна държава васал никой не му пука за тука.Ти се прави на българин и на спкан призерватиф са прави но това не променя нищо.