Директорът на 107 ОУ: Всички деца ще учат онлайн днес

Четири класа са под карантина, те ще учат онлайн до 1 октомври
21 сеп 2020 10:31, Анисия Иванова
17

Седмица след първия звънец столично училище затвори заради учители с коронавирус. Стана ясно, че трима учители от 107 ОУ са с коронавирус. Днес там ще се извърши дезинфекция.

"Колегите ми са добре. На 17 септември единият колега се е почувствал зле. За втория случай разбрахме на 19, след това разбрахме и за трети случай. Общо взето и тримата колеги в момента се чувстват добре", заяви директорът на 107 ОУ "Хан Крум" Данко Калапиш в ефира на "България сутрин".

Той обясни, че четири класа са под карантина от днес до 1 октомври, на 2 октомври са на училище. За тях обучението ще бъде онлайн дотогава.

"Обучението ще протече в т.нар. електронна среда. Не мисля, че има голяма драма с обучението на децата в този вариант, целият втори срок премина виртуално. Днес ще направим тестове на целия педагогически и непедагогически състав. Дете ще бъде след тествано само ако лекар прецени", обясни още Калапиш пред Bulgaria ON AIR.

Директорът каза още, че от вчера се обмислят варианти как ще се процедира, ако има още положителни случаи на коронавирусна инфекция. Той сподели, че е възможно да се премине изцяло в онлайн режим, но изрази надежда да не се стига дотам.

"Днес сме обявили денят за неучебен, но присъствен в електронна среда. Предвидили сме извършване на дейности със забавен характер за децата. В реална среда не може да има обучение, тъй като има изискване за 48 ч. дезинфекция. Всички ученици ще бъдат ангажирани с някакви дейност в електронна среда. Към момента имам получени 4 заявления за преминаване към онлайн обучение", допълни Калапиш.

Той подчерта, че дезинфекцията в училище е задължителна. Меренето на температурата не било възможно на всички ученици, защото децата били много.

"Тези учители са били заразени преди първия учебен ден. Категорично вирусоносителят не е дете. Неразположението датира от 14-и следобед", обясни още директорът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
0
 
! Отговори
Ковидиот преди 3 години
Има ли в послените месеци доктор умрял от нещо различно от Ковид? Май не!? Скоро същото ще стане и с даскалите. Причина за смъртта - коронавирус, придружаващо заболяване-инфаркт на миокарда. За роднините 2000 лв. за Бог да прости.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РЗИ има написани ясни правила за контактни лица които подлежат на Карантина и изследване, въпроса е, защо МОН не ги спазва и нарушава? Учителите прекарващи над 6 часа дневно в стая с над 30 деца не се водят контактни даже и да има заразени.>директен (лице в лице) контакт с пациент с COVID-19 на разстояние до 2 метра и продължителност над 15 мин.>престой в затворено помещение (напр. класна стая, болнична стая, стая за срещи и др.) с пациент с COVID-19 за ≥ 15
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В 9-та ФЕГ са си на училище, въпреки изискването за 48 часова дезинфекция. Учителите бил в класа с болният ученик също са на работа присъствено.
13
0
 
11
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 3 години
Всички ще минат онлайн ! Важното е,че изкупиха учебници и пособия на книжарниците!
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РЗИ Пазарджик информира за две потвърдени положителни проби за COVID-19.Те са на жена на 66 години и на момче на 14 години от град Пазарджик, поставени на домашна изолация.Момчето е ученик в ПМГ Константин Величков - 9б клас, поради регистрирания положителен резултат, учениците от тази паралелка преминават на 14 дневна дистанционна форма на обучение.
11
2
 
3
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
До Анонимен 9А ти си ****от!!! Толкова са мотивирани лекарите, че даже си умират от мотивация. Такива като теб, трябва да ги съдят за опит за убийство, защото с лъжите и безотговорността си сте причина за разрастване на заразата и смъртта и инвалидизацията на хиляди болни.
10
1
 
5
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Пожелаваме на преподавателите скорошно оздравяване, а на прекрасния ни директор г-н Калапиш - здрави нерви и кураж, за да ръководи училището все така успешно, както досега. Ние родителите сме с Вас и Ви подкрепяме и ще съдействаме всякак в тази несигурна обстановка. И за протокола - всички мразим РЗИ.
9
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даскалите и докторите са финансово мотивирани от мафиотско-коронаджийските центрове във властта да следват коронистките опорни точки и мейнстрийм доктрина. Едните вземат бонуси за провеждане на дистанционно обучение, а другите добавки за работа на "първа линия" и тлъсти клинични пътеки. Те са пряко заинтересовани (финансово) от развихряне на коронаистерията.
8
2
 
10
 
! Отговори
нали нямаше преди 3 години
Да се затварят ? Къде ще ходите бе ? Сега ще се наложи и родителите да карантинирате ! Можеше да се започне онлайн и това е . Ама търсите повод да ударите кепенците и това ще е катализатор ...поне на това ме навеждат действията ,а че говорите друго ,друго говорите ,ама не знам дали ви вярва народа . А що трябва да работят дискотеките ?
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
закривайте го това образование, ясно е че никой няма да учи тая година, просто ще им напечатат дипломите на края. Да ги съкращават тия даскали и директори, като тоя шматарок на снимката, така ще се спестят доста милиони
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този паникьор не става за директор! Има ли 10% инфектирани, че ще преминава на дистанционно!? Да бъде незабавно отстранен от МОН!
5
0
 
4
 
! Отговори
ПКП преди 3 години
Всичко върви по план.Да живей Кърджали!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Koi e toz lajliv pisatel stoianilkov ot 24chas a sadelaji
3
0
 
6
 
! Отговори
мизантроп с корона преди 3 години
Нека да има!Имането не е като нямането.Само Винету ще ни спаси! Може и някоя кърджалийска!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онлайн ще са тези които имат възможност останалите ще са във ваканция и лошото е, че ако тенденцията се запази нищо чудно нямащите да станат аутсайдери.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
BravoHem da si berat tutuna i konopa. Da si pasat i kravite.:-)