На училище в условия на пандемия

Част от родителите отказват децата им да са с маски, обясни директор
23 сеп 2020 22:51, Петя Славова
16

Без глоби за училищни директори ако ученици не слагат маски.

Има известно напрежение в това непрестанно миене, хигиенизация, което е в пъти повече от традиционното. Работа е на РЗИ да прави внезапни проверки - за наличие на топла вода, сапун. Ролята на учителя е голяма, в рамките на междучасието той трябва да повтаря многократно, че трябва да се ползват маски. Досадно е за учениците, но средата е опасна за самите преподаватели. Това каза за "Денят ON AIR" директорът на столичното 119-то училище Диян Стаматов.

По думите му има доста учители, които да напомнят на децата да си сложат маските по правилния начин, а не просто някак.

"Това не е навик, който да е създаван досега в обучението. Трудно е, но за жалост трябва да бъде повтаряно от нас и учителите. Превенцията е много по-важна и по-съществена. В училище има деца, чиито родителите смятат, че не трябва да се носят маски. Просто трябва да се съобразяваме с всички възможности, които съществуват", допълни той за Bulgaria ON AIR.

"Колегите при нас използват предимно шлемове, поне до известна степен да предпазят себе си", заяви Диян Стаматов.

Според него при децата до 12-годишна възраст, когато се налага, един от родителите трябва да остане вкъщи.

"Сложна е ситуацията. Трудно е да отговорим колко ще издържим, но определено трябва да опитаме в реална среда. Няма по-добро от реалното училищно присъствено образование", допълни събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли Дианката малко му остана да стане министър сега е моментът да го направят на мястото на Вълчев и без туй работата е ба..та..к да го видим какви ще ги спретне ,а не само да "философства" по телевизиите ..най- интересното е как се скри "вдъхновителката " на нескопосания закон за просветата , любимка на Боко- г-жа Дамянова- "измисли" Закона ,но не пожела като министър да си го "реолизира" - в БГ е лесно друг да ти бърше на....но.то д..у..*** 20г няма да стигнат да се поправят поразиите
13
0
 
3
 
! Отговори
tyo преди 3 години
Докога ще слушаме глупостите на Стаматов? Никой ли не си спомня, че е един от създателите на съвременния хаос в училищата?
12
0
 
4
 
! Отговори
офф преди 3 години
Отвличат вниманието на хората от протестите!!!
11
1
 
6
 
! Отговори
6 преди 3 години
Няма ли в София други директори ами ни пробутвате само тези двамата -този и голия директор , единия от айтошките , а другия от трънските трънаци !? Преди славословяха дистанционното , а сега обратно .Това са педагогически неграмотни лица , пробутали се по гербаджийска линия с това заралийско министърче , дето е яло като че ли скакалци ! И тези хора "управляват "! Боже , опази образованието заедно с една унгарска филоложка от парламента , дето мига като мишка в трици !Чудо нашенско !
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дияна Стаматова хак се изказа....
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев, януари:"За да се обяви национална епидемия, ще трябва да бъдат достигнати 250-280 болни на 10000 души население и поне 90% от областите в страната да са обявили епидемия".Към момента БОЛНИ са около 1000 души-тоест около 1.5 на 10000 население. Къде са 1.5, къде са 250-280!! Няколкостотин пъти по-малко от необходимото, за да се обяви епидемия!Дори да вземем не болните, а всички 4600 души с положителни тестове, пак са десетки пъти по-малко за епидемия.А ни се внушава,че сме в ПАНДЕМИЯ!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директорчето на 119то, къде завърши гн Пеевски?
7
0
 
6
 
! Отговори
E.Mindjev преди 3 години
Този върви по левият тротоар от време оно.
6
1
 
6
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Този покрай изборите изчезна от екрана. Момко спри се да учиш и съветваш родители,учители и директори. Повечето от тях те превъзхождат в пъти
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква пандемия?
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак глупави статии без смисъл.Не ме интересува измислената пандемия. На света има доста по-съществени и то реални проблеми.
3
0
 
8
 
! Отговори
awdrfg преди 3 години
119 във всички медии....е как да не сме селяндурска държавица
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
26 новина в раздел Коронавирус ,а 1 ден!?До ре, че "пандемията" е обратно пропорционална на дезинформацията и фантастиката.
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей ..още 4 -5 дни във всички училища учители и деца ще бъдат болни ,много интересно) в заводи,фабрики,администрации ,студенти и в НС няма вирус,докторя,много лъжите бря,купиха ви ,и полицията също,за мижави пари ,ало къде е закрила на детето ,тия от РЗИ притесняват и малтретират децата с тия маски