Все повече ученици под карантина заради коронавируса

Дезинфекцират училищата, учителите - защитени с шлемове
25 сеп 2020 11:13, Петя Славова
36

COVID-19 постави още един клас под карантина, заради положителна проба на ученик. Паралелка във Втора английска езикова гимназия ще продължи обучението си в електронна среда. Заниманията на останалите са присъствени.
Още по темата

Засега ситуацията е спокойна. Политиката ни е да поддържаме положителен с психоклимат и да спазваме всички мерки за хигиена и засилена дезинфекция. Разбрахме за положителната проба на ученика в понеделник. Той е бил три дни в училище.Това каза за "България сутрин" зам.-директорът на училището Веселина Иванова

По думите ѝ учителите спазват нужната дистанция и работят с шлемове и можело да се каже, че нямало незащитен контакт.

"След информация за случая е направена пълна децинфекция, а вече тя е засилена и се извършва неколкократно. Възможно е ученикът да е контактувал с други ученици в междучасията, но е задължително условие да са с маски. Следи се за това", посочи тя и допълни, че детето може да е имало контакт с ученици от други паралелки, но в общите помещения се ползват маски.

Според нея при евентуални нови случаи на COVID-19 в учебното заведение, то има готовност да обезпечи онлайн обучение.

"Имаме двама ученици, които се обучават в електронна среда, заявленията за тях са подадени преди констатирането на заразата на въпросния ученик", каза Иванова за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.