Все повече ученици под карантина заради коронавируса

Дезинфекцират училищата, учителите - защитени с шлемове
25 сеп 2020 11:13, Петя Славова
36

COVID-19 постави още един клас под карантина, заради положителна проба на ученик. Паралелка във Втора английска езикова гимназия ще продължи обучението си в електронна среда. Заниманията на останалите са присъствени.
Още по темата

Засега ситуацията е спокойна. Политиката ни е да поддържаме положителен с психоклимат и да спазваме всички мерки за хигиена и засилена дезинфекция. Разбрахме за положителната проба на ученика в понеделник. Той е бил три дни в училище.Това каза за "България сутрин" зам.-директорът на училището Веселина Иванова

По думите ѝ учителите спазват нужната дистанция и работят с шлемове и можело да се каже, че нямало незащитен контакт.

"След информация за случая е направена пълна децинфекция, а вече тя е засилена и се извършва неколкократно. Възможно е ученикът да е контактувал с други ученици в междучасията, но е задължително условие да са с маски. Следи се за това", посочи тя и допълни, че детето може да е имало контакт с ученици от други паралелки, но в общите помещения се ползват маски.

Според нея при евентуални нови случаи на COVID-19 в учебното заведение, то има готовност да обезпечи онлайн обучение.

"Имаме двама ученици, които се обучават в електронна среда, заявленията за тях са подадени преди констатирането на заразата на въпросния ученик", каза Иванова за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учител съм и искам да кажа , че отличните резултати на онлайн тестовете през месец май са абсолютна измама . Сега провеждам входяща диагностика по български език присъствено и ми се "плаче "
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе преди 15 септември ревяхте, че искате присъствено. Сега ревете, че искате онлайн. И тогава ви се казваше, че ще стане така - ще има много случаи в у-ще. Мрънкахте, че учителите щели да си седят у тях по пижами и само да прибирали пари.А са ви видя , а??!
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете цяла година спят до обяд и работят по пижами, ама за даскалите не може! Ай сектир!!!
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Или просто началните учители ще работят на 2 смени.
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нека големите минат на онлайн, а децата от 1 до 7 кл се разделят на по 15 ученици в клас."-----Прекрасно. А я сега сподели откъде да се вземат учители, които да обучават втората половина от разделените по 15 ученика паралелки. Това прави необходимост от има-няма 40 000 (четиридесет хиляди) нови учители.
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашата учителка по физическо даваше на децата задачки за вкъщи и те се снимаха как ги правят. Научиха правилата за игра по волейбол и баскетбол, даже правиха и онлайн тест върху тези правила!
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека големите минат на онлайн, а децата от 1 до 7 кл се разделят на по 15 ученици в клас. Ако малките ходят на училище, родителите ще ходят на работа. 7 кл имат нужда от учителска помощ заради НВОто. Големите могат да седят сами, а и ако посещават някакви странични дейности те се пазят и са в много малки групи, пък и не са задължителни и могат да отсъстват. Важно е да не се натръшкат болни, защото нито може децата да учат ако са болни, нито учителите да преподават ако са болни. Вземете решение!
27
6
 
8
 
! Отговори
атлет преди 3 години
Мноо ми е гот в часовете по физическо възпитание. Бегам виртуално рипам по три метра нагоре и напред и плувам по два километра дистанционно. Мноо е яко.
26
1
 
9
 
! Отговори
Гербо Гербов преди 3 години
Досега присъственото убразование е произвело огромен брой тпаци.Тоест то не е качествено. И аз съм рожба на присъственото убразование и вече има две вишета и ето ви резултата - много ***.
25
6
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Да се затваря фържавата пак и това е. Трябва да се спре заразата! Аз вече се затворих в мазето и само веднъж на 24 часа се промъквам до тоалетната със шлем, каска, противогаз и бронежилетка против вируса.
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега присъственото образование е произвело огромен брой тпаци.Тоест то не е качествено.
23
3
 
6
 
! Отговори
Пътуващ във времето преди 3 години
Не е заради ''коронавируса'', заради алчността и глупостта на едни хорица е.
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кое не му е приложимото на дистанционното да решиш урвнение има ли значение дали ще си в клас или в къщи или да научиш киселинната Теория на Брьонстед и Лоури.
21
5
 
9
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Да се затваря фържавата пак и това е. Трябва да се спре заразата!
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21Може. В училищата има най-голямо струпване на хора в комбинация с или ниска хигиена, или невъзможност да се спазва такава! Ако ги затворят и оставят всички останали дейности, на които учениците ходят, тогава прякото разпространение между тях се прекъсва и могат сами да се пазят. Разпространението ще бъде в по-малки групи и по-лесно за ограничаване. В такъв случай може нещата да си вървят нормално.
19
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако училищата минат онлайн аз лично ще пледирам за затваряне на всичко ! КППта ,маски,дезинфиктанти и т.н.Това е ! Не може затворени училища,а всичко друго -ларж !Нямя как да стане !!!
18
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте, докато не е станало късно.
17
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе идиоtи,нали затварянето на училищата граничи със затваряне на детски градини,курсове,спорт,кражоци и всякакви други образователно-спортни мероприятия особено важни за развитието на един ученик.Затварят се и барове,дискотеки,хижи.А при положение,че ваксината ще е пожелание,а прогнозите,че К19 ще витае с години,колко време да бъдат затворени тези ученици?? Още повече дистанционното е неприложимо навсякъде,а ефективността му е спорна.
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15Да, защо събират класовете в часовете по физическо? А в понеделник са били 5 класа по физическо! Сериозно! Не са можели да се разминат в съблекалнята дори само да влязат да си оставят нещата!
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я гледай ти! Кво нещо.. Още в началото на седмицата учителите разправяха, че заразените ученици са над 10, а сега показали 1! ..Интересна тактика... Онзи ден една учителка изглеждала очевидно болна като с температура, кашляла през целия час и обяснявала, че маската я задушава, пък била с маска от ония малки шлемчета, които са само пред устата и носа... Това училище се справи много добре с онлайн обучението, не разбирам защо още сега не минат на онлайн!