Красимир Вълчев: Ако има бум на заразени, ще се учи изцяло в електронна среда

Засега стойностите на заразените с COVID-19 са нормални
26 сеп 2020 13:06, Елка Василева
61
Красимир Вълчев: Ако има бум на заразени, ще се учи изцяло в електронна среда
Снимка: архив, БГНЕС

„Сбъдват се по-скоро негативните сценарии с коронавируса. В началото очаквахме той да остане в Китай, след това да остане в Италия, да бъде кратък, лятото да изчезне. Нищо от това не се случи. Далеч по-трудно може би ще бъде следващите месеци, когато ще застудее времето и ще има и грипни вируси”. Това коментира министърът на образованието Красимир Вълчев пред Нова тв.

Още по темата

По думите му засега стойностите на заразените с COVID-19 са нормални. В момента в училищата няма свръх стойности спрямо общия брой заразени. „Ако имаме бум на заразени в област или община, ще се минава изцяло на обучение в електронна среда. Надяваме се, че тези прагови стойности няма да бъдат достигнати”, заяви Вълчев.

По-думите му вече няма да има грипна ваканция, а ще се учи дистанционно.

Що се отнася до носенето на маски в училище, той припомни, че общото правило в момента е, че те са задължителни на закритите места.

„Имахме множество варианти да изберем. Основните бяха два - или паралелките да се разредят, или този, който избрахме – да има невзаимодействие на паралелките. Не можем да накараме децата да стоят целодневно в час с маските. Затова избрахме модела на невзаимодействие на паралелките. Когато има заразено дете, се карантинира цялата паралелка”, каза образователният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ти да видиш..Защото не са много акълни... Как да се сетят хората.
47
0
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
И защо трябва да се чака да има бум на заразените ?Колко трябва да са заразените , че да се мина на изцяло в електронна среда ?
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как има невзаимодействие между паралелките, като по време на занималня са сборни класове?
45
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз няма да гласувам повече за Герб, заради наглото и брутално отношение на Вълчев към децата, учителите, родителите и семействата им. Не може да задължаваш хората да рискуват здравето и живота си, това е безумие! Да не говорим за стреса, въздействието върху психиката и хаоса от всичко това. Отварянето на училищата е горяма грешка, а има дистанционно обучение като алтернатива, не е да няма!!!
44
1
 
10
 
! Отговори
Колега ? преди 3 години
Заради министър Вълчев, няма да гласувам за ГЕРБ.
43
8
 
25
 
! Отговори
бг преди 3 години
Какъв бум още чака, министъра. Този експеримент с училищата в момента е равносилен на убийство за някой хора!! Най-разумно при тази ситуация е децата да учат дистанционно!! Поне по-големите, за да се намали разпространението! И да не чака, а да взема мерки!
42
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямало свръхстойности"?? Какво иска този министър, да изпозарази всички родители и близки на децата ли? Това вече е свръх брутално!! А статистиката му е мноого грешна, болшинството от заразените се лекуват без да си правят тестове!!! Дори не знаят,че е covid19, но го разпространяват. Безсимптомните и тези с леки симптоми спокойно могат да бъдат повторно заразени за съжаление. Не всички са щастливци да го карат безсимптомно. А много от хората въобще не подозират за някои свои скрити заболявания, които биха утежнили състоянието им ако се заразят. Така, че този експеримент с училищата в момента е
41
0
 
7
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
у дома електронна среда ли е ?
40
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онлайн феновете нека споделят мнение относно здравословните и безопасни условия за работа с LCD монитори - продължителност, почивка. Очилата и главоболието от неправилни настройки на мониторите по домовете на COVID ли ще ги припишем? И по философския въпрос -щом те обучава "машина" ти като Човек или робот ще се развиваш?
39
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Междучасията на децата са по различно време, но всички започват по едно и също време и макар че влизат от различни входове пак се струпват. За след училище в метрото мога да кажа само СТЪЛПОТВОРЕНИЕ! Малките нямат този проблем защото учат близо до домовете си или ги карат, но големите пътуват и то по едно и също време всички! А само след седмица започват и университетите! Към ученическото стълпотворение ще добавим и студентското!
38
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 123Колко *** трябва да си , за да не разбереш, че няма още една надница? Тази надница се дава сега само на учителите, които учат ученици, подали заявления за дистанционно обучение към настоящия етап поради хронични заболявания или страх от вируса!! И това са 15 лв.Тоест ти си караш часа 2ри път.Ти ако си на норма, не мислиш ли, че е редно да ти платят и 2рата норма, която трябва да изпълниш, но от къщи?Щели да перат,готвят и чистят? Ела, аз ще ти дам моята заплата, ти ги учи!
37
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе защо говорите глупости? Първо - никой не гласува за него! Второ - оня ден направо излъга- бил увеличил заплатите 2 пъти!Глупости на търкалета ! Щял да увеличи другата година с 15,1 % заплатите! Това значи че ще ги даде през март -СЛЕД 6 месеца. Уж бяха 20%, пък сега са 15,1%. А знаете ли до март колко ще останат?? 10 %. А колко учители ще останат дотогава? ?? И в у-ще е 1ва линия , но това е низвергната професия, плюта и охулвана от всички, в т. ч. и родители!
36
0
 
23
 
! Отговори
На 15 - ти преди 3 години
Друга песен пееше тоя
35
2
 
20
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
Абеее.....гугутка си е този министър и това е!
34
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А когато децата изпозаразат семействата си ,Вълчев ли ще ги гледа?Ако и двамата родителя стигнат до болница,Вълчев ли ще ги гледа?Или онзи с чувалите,здравния ни министър?
33
1
 
43
 
! Отговори
7 преди 3 години
Учителите сега взеха да се стряскат,когато вече има заразени и хоспитализирани и сред тях.Каквото става с докторите,това ще е и с учителите.А децата по 25 в стая,едно до друго.Нямам думи...
32
11
 
42
 
! Отговори
333 преди 3 години
МАЛОООУМНИК...Ситуацията беше очаквана.СТИГА експероменти с децата, учителите и техните близки.Разумно е да се учи дистанционно до намиране решение на проблема.
31
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох на мама калинката, кажи какво шмъркаш че като те гледам направо аз взех да кашлям. Хайде мисля че е време и ти да влезнеш в списъка за оставки. Видя си че си некадърен. А за невзаимодействието между паралелките направо ми се плаче. Ти видял ли си какво е в училищния двор сутрин и вечер. А влизал ли си на обяд в стола? Мерките и моделите са в твоята канцелария
30
35
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Даскалите имат ваканции дават им премии за 24 май и то всяка година Гласуват основно за герб защотото те харесват Бойко Борисов той им е на тях фен Увеличава им заплатите с много проценти всяка година Те тука си отживяха по времето за ковида Стояха си у тях
29
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такова нещо като невзаимодействие в паралелките-няма. В междучасието и в стола е нещо страшно, направо качамак. То бива лъжи, ама......!