Вълчев: Не предвиждаме цялостно обучение онлайн!

Четири на 1000 паралелки в страната са карантинирани
18
Вълчев: Не предвиждаме цялостно обучение онлайн!
Снимка: БГНЕС

Четири на 1000 паралелки в страната са карантинирани от началото на учебната година.

Заразените са съответно 0,01 процент от учениците и 0,09 процента от учителите, без да се смятат 16-те учители в Габрово, които са първият клъстер в учебно заведение на заразата, съобщи във Варна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Той коментира, че присъственото обучение ще остане, а електронно ще се обучават само контактните на заразените паралелки и ученици, предаде БНР.

"Не предвиждаме цялостно преминаване на системата към обучение в електронна среда. Това, което обсъдихме и избрахме през лятото, впрочем във всички страни се случва, е превключване. Превключване за отделни паралелки, надявам се да няма за цели училища, цели общини и цели области. Имаме четири на хиляда карантинирани паралелки, тоест четири не учат временно или временно учат в електронна среда, 996 си учат в училището", обясни той.

По думите му, ако се запазят тези среднодневни стойности, се очаква този процент да се покачи максимум до един процент.

"Да се надяваме, че няма да имаме значително увеличаване на общия брой на заразените. Министерството на здравеопазването каза, че ще има прагови стойности, при които те се дават предписания за преминаване към обучение на електронна среда, но те ще бъдат значително по-високи от сегашните", каза министърът..

Просветният министър присъства на официалната церемония по повод приключването на строителните дейности на ремонта на Варненската търговска гимназия "Г. С. Раковски", по-късно той ще се срещне с ректорите на висшите учебни заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
112 преди 3 години
Пускай децата де!
14
0
 
7
 
! Отговори
ВЪЪЪЪЙ преди 3 години
НА 26-ТИ КАЗА ТОЧНО ОБРАТНОТО!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това че, Швеция имат добър здравен модел и система и са предприели този подход не значи, че той може да се приложи - автоматично навсякъде - необходими са определени условия, на който за съжаление ние не отговаряме.Пример: В училищата в Швеция класовете в момента са по 10-15 деца, а у нас 25-30, които се тъпчат по два пъти на ден в нередовен градски транспорт.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължавайте да плюeтe на воля срещу учителите. Вие ще сте последното що-годе грамотно поколение, което може да го направи писмено. А децата и внуците ви ще се подписват с пръстов отпечатък.
11
1
 
8
 
! Отговори
Красю е лош преди 3 години
Просто ни пускай онлайн и тва е
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По цял ден занимават народа с някви даскалета...Онлайн училище, онлайн заплащане за тях. т. е. НИЩО!
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко като не е учил да не е умрял от глад? Напротив!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съборете училищата, направете фабрики за ансьори, с народна пара
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премахнете лимитите за отсъствията г-н министър или поне ги направете двойни! В нашето училище те са 70 на срок! Детето ми има по 7 часа всеки ден, това значи точно 10 дни отсъствия, т.е един ковид в добрия вариант- излекуване за 14 дни! Но децата боледуват и от др грипове, а сега се развърлува и ентероколит! Нали разбирате, че големите ученици за да не държат изпити ще ходят болни на училище! И още нещо- защо 4 кл с по 5 часа на ден са със същия лимит от 70 отсъствия?
6
2
 
5
 
! Отговори
родител преди 3 години
Хайде стига с тези училища, на нас ни трябват мачлета и дискотеки, ученето е за балъците. А ние сме си по нощните шкафчета с евро пачки, по мачлетата и по яките каки.
5
8
 
10
 
! Отговори
НУЛЕВА УЧЕБНА ГОДИНА преди 3 години
Решенеието е да има НУЛЕВА УЧЕБНА ГОДИНА. Образованието не е важно, важно е да имаме мачове с пълни стадиони, единствените с публика в ЕС, да имаме дискотеки без ограничение на работното време и т.н. мутренски мурафети. Това е важното, другото ще чака.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като латерни, едни и същи новини копи-пейст, до безкрай
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Канселирайте учебната година след като е толкова опасно и сложно. Ще подлудите хората и така или иначе никой няма да научи нищо.
2
2
 
9
 
! Отговори
Kiro преди 3 години
Аха ...То затова масово ги почнаха по училищата с входящите нива още от втория ден, защото учителите масово очакват скоро пак да минават на работа от вкъщи. Между другото входящите нива с тестове на живо показват плачевни резултати от обучението от втория срок миналата учебна година.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събаряйте училищата както казармите и закривай Тикволандия!