Психоза сред родителите след случая с починалата учителка от COVID-19

Децата искат да учат дистанционно
Обновена: 19 окт 2020 23:15 | 19 окт 2020 22:06, Анисия Иванова
43

Обичана учителка от Търговище почина след заразяване с коронавирус, а класът ѝ отказа да се върне присъствено в училище. Децата искат да учат дистанционно, за да не застрашават здравето на учителите си.

Психоза се усеща сред родители и учители от Търговище след случая с починала учителка. В социалните мрежи децата от 8 "Г" клас обясниха отказа си да отидат на училище.

"8 Г клас прецени да запази здравето на училите си и целият клас няма да ходи цяла седмица на училище", заявиха те.

Децата чувстват вина заради смъртта на учителката си.

Смятат, че именно заради това, че те са пренесли заразата тя е починала. Майка на един от учениците е изключително притеснена за психичното здраве на детето си.

Трима от учителите в същото училище са в болница, заразени са и 8 ученици. Не всички родители обаче предпочитат ученето от вкъщи. А класът на починалата учителка ще остане на електронно обучение до края на седмицата.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Докторите измират , сега е ред на учителите.*** управници.
35
0
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Интересно ! Децата искат , министъра не иска.Страх го е да не се срине икономиката.Може да се работи в къщи, а за учениците не може.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обяветете нулева година и спрете да си правите експерименти с децата и учителите. Колко още учители трябва да починат? Почти всички са в рисковата група или това целите?
33
1
 
6
 
! Отговори
лили преди 3 години
Спрете училищата,децата масово ходят болни на училище и никой не се тества.Разнасят масово зараза.Не нсят маски .А трябва най-вече там да се носят та даже и в класните стаи.
32
1
 
7
 
! Отговори
2Loop преди 3 години
Стига сте ги писали тези тъпотии, че родители (и още по-невъзможно - деца) били искали да се ходи присъствено в училищата и не били искали дистанционно обучение. С тази фалшива дезинформация вируса само се разраства.Как цяло лято нямаше никакви грижи и след като започнаха децата да ходят в училище и положението се "взриви"? Сигурно е само съвпадение? Да бе, да!Спрете присъственото обучение в училищата, СЕГА!Няма нищо лошо в дистанционното обучение още повече щом се налага и ще спасява животи!
31
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсурдно е дискотеки, ресторанти и барове да продължават да работят! Просто е безобразие!!! И отвратителен популизъм да се правиш на добър, щом няма дисциплина и отговорно поведение сред повечето хора, особено по- младите. С молби не става, а със санкции.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да сложат прозрачни прегради между учителите ,катедрата и учениците.Така,че когато ги изпитват да не хвърчат вируси към учителя.Също може да се сложат монитори в класната стая,а учителя да преподава он лайн , децата нека са в клас.
29
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата излязоха по умни,осъзнават какво се случва, след смърта на любим учител.Много моля,затваряйте училището за седмица двете,направете изключително сериозна дезинфекция ,каквато направиха във Видинската болница ,когато заразата беше фул и след това дълго време нямаха заразени.Не си играйте с вируса ,щом учител умира след месец на работа,а други трима са в болница ,нещата са сериозни,този щам е силно заразен.Местния щаб да не подминава,утре ще е по зле и карантинирайте за 2 седмици всички.
28
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека сега тия, дето обясняваха, че няма вирус, да отидат и да обяснят на семейството на починалата жена, че всичко е лъжа и тя всъщност е починала от друго...
27
3
 
14
 
! Отговори
няма щабове мабове преди 3 години
Всичко се управлява от един човек,каквото реши това прави ,а ролята на щабове и прочие да намерят начин да му оправдаят и възвеличаят заповедите !
26
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Побъркаха народа, братче! Накрая пак невинните дечица ще си го отнесат. Това за цял живот ще им остане!
25
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление учителите са особено потърпевши. Все пак в един клас има всякакви.И за още по-голямо съжаление родиТЕЛЕТАТА на една част са особени говедоиди - никаква хигиена, никакво възпитание... Виждал съм и-ди-от да учи детето си да бие другите, за да го мислят за цар! И като го натрепаха отиде да се жалва на директорката защото бил от друг етнос и му били детето. Ба си наглеца беше!
24
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помните ли Чернобил? Сега си помислете дали опита уж да ни информират не е ли по-циничен, че ни лъгаха и реално хора умират и държавата е безпомощна!!! В България няма адекватна политика в нито една сфера и това е откакто свят светува! Само добротата и чистота на душите може да ни спаси от всички проблеми! Бъдете добри и бъдете благодарни! Мечтайте и искайте България да заприлича на нормална държава! От всеки един зависи!
23
4
 
34
 
! Отговори
РЗИ преди 3 години
са виновни. Крият много от случаите. Вярвайте ми, има много заразени и защо смениха това ако са имали контакт с някой, той да не бъде карантиниран също? Ще ви кажа, защото когато те карантинират за 14 дни, трябва да ти се даде болничен за това. А когато ти се даде болничен - държавата трябва да плаща. При нас, в началото на миналата седмица имаше 2 човека с положителни тестове. В края на седмицата вече бяха 17 човека. Днес има още 11 нови. Само в нашата фирма. А ние сме колеги, но ние сме на раб
22
6
 
15
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Еми, ако си контролират децата, няма да има проблем. Ама не може да правиш лебоф, да родиш и да считаш, че после други трябва да го направят човек. Не действа така. Седиш, пишеш домашни с него, контрол и проверка. А не, ама то беше добро дете, ама как тъй на 17 взе бмв-то и цунка онова дърво на градус
21
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До От ало-о-оАми като си мълчим, като гледаме как кварталното диване се мотае без маска в магазина, а е видно, че кашля, киха и се сополиви и си бърше ръцете в продуктите... ще се мре. От съпричастност ...и страх да не ни се разсърди фекалия гнусен.
20
0
 
3
 
! Отговори
От ало-о-о преди 3 години
До АнонименПравилно, ще се мре!
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ало-о-о!И кво?
18
0
 
21
 
! Отговори
Ало-о-о! преди 3 години
Учителите от корона са поне 15 /петнадесет/ поне, в това училище. А има още и в другите училища.
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Децата имат повечеА ти колко акъл имаш?Че ако си прекарал Короната... много ще си зле с акъла.Ако си го нямал предварително, промяна няма да има, освен, ако някой няма да трябва да те изпикава.