Собствениците на детски центрове: Затворят ли ни, фалираме!

Те настояват да бъдат обезщетени за времето, през което не работят
45
Собствениците на детски центрове: Затворят ли ни, фалираме!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Собствениците на частни школи и занимални излязоха с отворено писмо до здравния министър Ангелов заради заповедта му да прекратят присъствените занятия за срок от две седмици.

Те настояват да бъдат обезщетени за периода, в който са възпрепятствани да работят с директна помощ, възлизаща на 80% от заплати и осигуровки на работещите на трудови, граждански и договори за управление и 80% от наемите на помещенията, които използват.

Още по темата

Освен това те искат да не плащат данъци за периода, в който са затворени.

Собствениците на частните занимални и школи се оплакват, че заповедта ги обрича на фалит.

„Цялостното затваряне на държавата през март 2020г. доведе до ръба на оцеляването голяма част от собствениците на заведения за работа с деца.

Държавата не подпомогна по никакъв начин собствениците на школи, занимални, учебни центрове. Въпреки това, всички ние показахме, че сме съвестни граждани на тази държава, плащайки чинно задълженията си – осигуровки, данъци, такси, кредити. Разрешението да извършваме своята дейност е от ключово значение, за да запазим бизнеса си, създаден с изключителна любов, отдаденост и граден с години. Не са за подценяване икономическите загуби, които търпим. Стремежът ни за качество ни дава възможност да работим с два до три пъти по-малко деца от групите в детските градини и училищата (от 4 до 10 деца). Спазваме хигиенните норми. Всички цитирани изследвания до момента не посочват децата като разпространители на вируса“, пише в писмото до министъра.

Според собствениците на школи дистанционната форма не е решение в дългосрочен план и заради това те настояват детските образователни центрове да не прекратяват дейността си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
0
 
! Отговори
до 41 преди 3 години
Те не са спирали ,само ,че на групи по домовете на даскалите .Да не говорим ,че половината са пенсионери ,или на постоянна работа на друго място .Я даим проверят финансовия отчет и тогава ще разберем за какво реват.
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В частните занимални работят предимно пенсионери и учители с "фалшив" втори договор Укриват се данъци , а сега искат от държавата . Освен това там са събрани деца от различни класове , а даже и от различни училища . Подготовката е "децата да са си написали домашните " и да се обгрижват , докато дойде време за училище . Да, полезни са за работещи и с финансови възможности родители , но мисля , че в създалата се ситуация , може и без тях .А собствениците им да намерят алтернатива и да не се оплакв
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е държавата на чиновниците и занятчиите, частният бизнес тук не вирее от 1945г.
34
3
 
7
 
! Отговори
Станислав преди 3 години
Криза е и на всеки разумен човек му е ясно, че вируса ще се върне зимата и то с гръм и трясък. Тези бизнесмени които 6 месеца нищо не са се подготвили за да изкарат зимата не заслужават никакви помощи и спасяване. Много фирми инвестираха много пари тези 6 месеца и развиха и алтернативни дейности за да може да не фалират и да работят през зимата а тези 6 месеца миндилстват и искат сега някой да им плати всичко.
33
1
 
5
 
! Отговори
отговарящ преди 3 години
Отварял съм, преговарял съм, имам ученик в гимназия и ученик в средно. Не е пълно 6, ама няма и двойки. спорт нормално. Болните амбиции, които с 300 зора успяват да пробутат детето в "елитно училище", иска не иска това няма значение, накрая детето им седи на един чин с дете на връзкар или мутра, непомирисвало курс, но ходи през месец до Монако
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За това всички трябва да сме на улицата ...защото държавата не я е грижа за никой ..а иска само данъци,печалби и покорство
31
2
 
14
 
! Отговори
КАКЪВ преди 3 години
БИСНЕМЕН СИ ТИ БЕ,АКО НЕМОЖЕШ ДА ИЗДЪРЖИШ 1-2 МЕСЕЦА БЕЗ ДА РАБОТИШ! ИЗМИСЛЕНИ БИЗНЕСМЕНИ СТЕ ВИЕ!!!!
30
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да не фалират детски центрове, нека да фалираме болници
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До питащВиж сега.. Явно скоро не си отварял учебник, за да видиш какво творческо писане е паднало и как учебниците се пишат от хора които не могат да се изразяват, но за сметка на това не знаят какво искат да кажат... И по това нещо учат децата, а учителите са длъжни да им преподават... И така идuoтckи са направени програмите, че дори и учителите да искат да им преподадат разбираемо материала, то просто няма време... Така че определено имат нужда от занималня и курсове.
28
4
 
10
 
! Отговори
питащ преди 3 години
Тия деца *** ли са, че ходят на допълнителни часове? Не могат ли да осмислят какво им се преподава в училище? За език, спорт, развиване на някакъв талант, музикален и т.н. ОК. Най великата тъпотия на света е дете 1, 2 клас записано на курс по математика да се подготвя за СМГ
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен е честно след като са оставили присъствено учениците до 7 клас, тогава да работят и занимални, школи и всякакви такива, чиито клиенти са тези ученици. Би било лицемерие да затворим школите, които посещават, а да твърдим, че в училище е безопасно за тях!
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще питам, щото ме изтриха. В държавните институции няма ли струпване на безделници, решаващи кръстословици по цял ден и не е ли редно да ги затворят? Няма да усетят фалит, защото са на държавна хранилка.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата година си работеха дистанционно много школи, курсове и т.н.
24
3
 
22
 
! Отговори
читател преди 3 години
Всички искат от държавата.Всички искат да не плащат данъци.Държавата няма пари, тя разпределя данъците.ще останат да работят тези които произвеждат и плащат, а всичкиш които са опасни , трябва да затворят. животът се променя.В новата обстановка някои ще се окажат излишни. Ще си намерят друга работа.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Коцко заповедите загробват икономиката...
22
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами каква е причината щом са частни да искат от държавните пари? Ами трябвало да им се плати 80% от парите на данъкоплатеца. Ами хайде и на поп фолк певиците да им плащаме заплатите, че много допринасят за образованието на нацията ни.
21
4
 
12
 
! Отговори
Затворени преди 3 години
Сте вече. Ще напуснат масово и учителите пез следващите дни. Да влиза, който иска в час, при деца без маски по цял ден.
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може би имат право.Там децата са с маски,след всяка група се дезинфекцира,същото е и с езиковите курсове,всички са с маски и помещенията се дезинфекцират.Мисля,че езиковите центрове и детските школи са най малкия проблем,там се ходи с желание,нищо общо нямат с училищата,блъскането по коридорите и групичките в двора.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18: защо да ги прибира полицията?
18
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А частните школи като печелеха по 40 лв от учебен час по чужд език /при такси на обучаемите от по 400 лв/ и таксуваха по 15 лв на ден дете за занималня в група от 10-на деца и укриваха данъци, си мълчаха.Сега пак данъкоплатците да им покриват загубите. Да се обезщетят само преподавателите, работещи там.