Учителят Тео: Целият свят има нужда от пробуждане

Онлайн обучението ще доведе до тотална неграмотност, смята физикът
Обновена: 30 окт 2020 19:12 | 30 окт 2020 19:12, Анисия Иванова
153
Учителят Тео: Целият свят има нужда от пробуждане

Целият свят има нужда от пробуждане. Нещата отиват на зле. Откъсването на хората от работа, от училище, от университета, може да бъде фатално за света като цяло“. Това каза БНР Теодосий Теодосиев, преподавател по физика и приложна математика в Математическата гимназия в Казанлък, наричан още Златния учител на България.

Според него не е редно училищата да бъдат затваряни заради коронавируса.

„Ако се пазим непрекъснато, никога няма да получим колективен имунитет. Не трябва малките да се извеждат от училище, те минават безсимптомно болестта и те ще са първите, които ще бъдат бариерата. Това за мен не е и истинска епидемия, защото навремето правехме грипна ваканция, когато 25% от учениците са разболеят, но да са на легло. В момента за целия свят няма не 1%, а 1 промил, който да се е разболял. Това е една изкуствено раздухвана истерика и целта е създаване на световна икономическа криза… Целта е пренареждане на света. Нищо не става случайно“, убеден е той.

Той смята, че коронакризата ще свърши, когато постигне целта си - когато се получи достатъчно дълбока икономическа криза. Според него не могат да се приложат и математически модели - те са приложими само ако напълно случайно става всичко.

"Моето мнение е, че нещата не стават случайно. Математическите модели важат там, където има теория на вероятностите, а тук те са непригодни", каза той в интервю пред БНР.

"Онлайн обучението ще доведе до тотална неграмотност сред учениците. Който иска да си спаси детето, трябва да го накара да учи по 15 часа на ден. Светът се омързеливи, оставихме всичко да правят китайците, тези от далечния Изток. Останалият свят отива на упадък... Хората не искат да мислят“, убеден е той.

По думите му решенията не се вземат у нас, а на по-високо ниво. Нашето правителство е послушно на тези, които са началниците. Има правителство в сянка, което движи нещата, смята физикът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мнението на този велик българин сподям изцяло.
115
5
 
0
 
! Отговори
Данаил преди 3 години
До Анонимен129 Брей, не знаех, че и простаците имали собствено мнение!
114
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Николов 138: Николов, за разлика не само от Тео, но и от учениците във втори клас, не ти се отдава дори и простата математика. Айде обясни на нас лаиците, какво е пандения и при какъв процент заразени се обявява! Ама не според теб, а според научните и медицински стандарти, които уж защитаваш.
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО - ИСКАМЕ ДА СЕ ИЗВИНИМ НА ВСИЧКИ - Ковид-19 вируса НЕ Е ЗАРАЗЕН както предполагахме! Ковид - 19 може и да не нанася пораженията които предполагахме!Жестоките мерки на карантина БЯХА грешни и доведоха до срив на всички икономики в света. Единствено Швеция и Беларус не ни послушаха и спечелиха от това!Етипопеца доктор по философия и шеф на СЗО Тедрос Адан Гебреисус ще бъде разследван в САЩ за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу човечеството!ГЕРБ-ери и ЩАБ, кой ще понесе от ВАС вината за ЛИКВИДИРАНАТА ИКОНОМИКА на България?
112
15
 
3
 
! Отговори
Николов преди 3 години
Задачите по физика в гимназията явно са дали високо самочувствие на този човек.Без да има медицинско образование дава оценка кое е пандемия,кое-не.За един учител това е недопустимо.Явно физиката му е доста висока топка,че влиза в световната конспирация.Един умен човек докато е млад трябва да има вярна оценка за себе си.Иначе е ужасно се живее.
111
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога (!!) няма да се ваксинирам! Да сте живи и здрави (и умни) и дано новите ваксини да ви дадат акъл!!! ;) Имам усещането, че тези ваксини няма да аса една и две и този цирк ще се разиграва ДДЪЪЛЛГГИИ ГГООДДИИННИИ ОЩЕ!!!
110
2
 
14
 
! Отговори
Ваня преди 3 години
Абсолютно вярно, от кога се знае, че е така. Но за съжаление не се знае колко ще продължи, дано има справедливост.
109
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
прав е човекът...
108
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си ни здрав Тео! Истински народен будител и скромен човек
107
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпитвам най голямо уважение към Тео.Но преди години наблюдавах следната сцена.Пред блока деца от 4-5 до 13-14 годишни играеха футбол.Едно от тях-около 5 годишно на 4-5 минути вкарваше голове.Беше изключителен виртуоз.Още тогава ми просветна,че едно дете трябва да се наблюдава кое му се удава и в тази посока да се насърчава развитието му.Не бива това което рисува добре,да го караш насила да решава задачи или да свири на цигулка по 15 часа!Ето затова не съм съгласен с него!Талантът си е талант!
106
4
 
6
 
! Отговори
препатил преди 3 години
Ако не искаме цялото производство да е само в Китай просто трябва да избягваме да купуваме китайски стоки и да търсим европейски,руски, американски и всякакви други некитайски.И напоследък това се забелязва.На по качествените продукти пише с голям шрифт къде са произведени.Докато на повечето китайски е написано с възможно най малкият шрифт Made in China!Естествено такива стоки трябва да се избягват!Които го е било срам да напише,че той го е произвел не трябва да получи уважение!
105
2
 
13
 
! Отговори
Макс преди 3 години
До Анонимен 130 Когато направите това което е направил Тео, тогава коментирайте, че нищо от това време не разбира !
104
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителят Тео нищо от това време не разбира, замръзнал е преди 30-40г. Всички ученици и учители онлайн но затова се иска и малко усилие. Класните стай "смарт" с няколко камери и големи тв 50-55 инч. за монитори, учениците не могат с ситните 15 инчови екрани на лаптопите иска се нормален 20-24 инч. монитор, в класните стай нета НЕ е такъв че да поеме трафика на примерно 15 стай с по 2 камери и ред други сравнително дребни аспекти на оборудването както и готовността на самите учители.
103
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя комунистически изтрещялник се е взел много на сериозно, в нормалните страни такива ги лекуват в психиатриите.
102
2
 
22
 
! Отговори
До 113 преди 3 години
Браво, много умно и точно.
101
17
 
10
 
! Отговори
Тончо преди 3 години
Офффф Тео, Тео, да те пази Господ от вируса, но ако те пипне друга песен ще запееш, казвам ти го като човек който вече седмица се бори с него. Тогава ще видиш какво означава "социализация" "ефект от присъственното" и други глупости, друго ще запееш когато усетиш че гаснеш
100
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един умен мъж.
99
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Падам да се хиля. Точно пък на Тео ако го наричате комунист значи вие сте създателите на комунизма. Тео навремето отказа да влезе в партията въпреки че го заплашва ха,. Спънаха го да иде да преподава в Канада. До 1984 ходеше с дълга коса и Горчев го преследвал като комунист десиденти. Абсолютно нищичко не знаете за бай Тео, а сте най-прости партийни агитмаймуни. Не споря да лие прав или не. Просто сте от нлоаката на простото поколение учило се от агитматериалитена бай Тошу.
98
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителя е прав. Всъщност децата могат и да го изкарат и без да застрашават родителите си. Просто вместо да се пазят трябва да идат на лагер някъде в планината. За две седмици и да бъдат много едно до друго. След това няма са пренасят вируса. За по-големите ще бъде като награда.
97
0
 
14
 
! Отговори
До #67 преди 3 години
Много си наивен ако си мислиш че ще дойде нещо след 6 месеца. След 6 месеца ше има само 50 милиона ваксини за Европа. За ваксиниране се искат 2 дози. Така че ще има ¹. Ха познай за кой. И след това я камилата я камиларя, тъй като ваксинираните ще имат абсолютна власт над останалите. Даскала е напълно прав. Но мисля че е вече късно за каквото и да е.