Отварят две детски градини в София за децата на медици

Забавачките са в близост до големи болници
30
Отварят две детски градини в София за децата на медици
Снимка: БГНЕС

Две дежурни детски градини ще се грижат за децата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от Covid-отделенията в софийските болници.

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че е предложила тази възможност на директорите на болниците, които са разговаряли с екипите си в тези отделения.

Над 80 са децата на медиците, за които до момента събрахме информация и ще осигурим грижа през деня, докато техните родители се грижат за болните от коронавирус, съобщи столичният кмет.

Децата на медиците ще бъдат в 124-а и 117-а детска градина, като до края на седмицата ще бъде направена необходимата организация за приема на децата.

124 детска градина се намира в близост до Александровска болница, ВМА и Пирогов, а 117 детска градина в "Младост" е до Окръжна болница "Св. Анна" и "Софиямед".

Знам, че затварянето на детските градини за 3 седмици (от 30 ноември до 21 декември) ще създаде големи неудобства за много семейства в София, не само тези на медиците. Но съм убедена, че сме длъжни да дадем сигурност на лекарите, медицинските сестри и санитарите, които в момента лекуват 2142 пациенти. Това е най-малкото, което можем да направи за тях, заявява Фандъкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина това е най-малкото, което може да се направи. А най- голямото да сме отговорни и да не мислим, че лекарите ни са длъжни да ни търпят "иху-аху" и безотговорното ни поведение.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са под карантина медиците, само ако имат симптоми тогава.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продавачите кво да кажат, като имат деца? И хранителните ли затваряме, а другия мед персонал кво прави, дето не е ковид?
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни коментари само за пари. Не ви ли пука за децата ви поне малко? 3000 лева,5000 лева. Невежи за човешкия живот сте и такива и ще си умрете. Научете се да гледате в своята паница,а не вечно в чуждата,уважаеми българи. Загубихте и последното човешко у себе си. Левски и Ботев се преобръщат в гроба
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МечоДецата на медиците няма кой да ги гледа, защото родителите им буквално живеят в болниците в по 1 месец. Явно не знаеш, но лекарите на първа линия не се прибират в къщи всеки ден. После са 10 дни под карантина и, ако не са болни или умрели, пак се връщат за 1 месец в болницата. А в това време, товаро-разтоварачите мрънкате, че няма къде да играете кючеци и да хвърляте салфетки. И току се заразите с ковид на някое чалга пари и търчите при същите медици, по които сега лаеш.
20
1
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 11 преди 3 години
Подкрепям вашето изказване с две ръце! Не съм медицински работник, не съм от голям град, но днес поисках да стана доброволец в моето провинциално градче, пари не искам, искам да помогна! Много ни е удобно да хулим, прикрити и скрити в домовете си! Дано не ни се налага да опираме до здравните работници, дано!
19
2
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
*** санитар и за теб ще има. Ако не идеш, недей да скимтиш като женско куче ;)
18
11
 
5
 
! Отговори
Мечо преди 3 години
За децата на медиците градини, а другите деца кучетата ги яли...
17
1
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Балсам за моето сърце! Най-после грамотен човек! Боже, ако знаеш колко се радвам! Не мога да повярвам... Ти си ми някакъв предколеден подарък! Не е ирония. Наистина нямаш идея колко пъти ми е идвало да им блъскам главата в някой речник, когато ги видя какво пишат!
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 14Ако човек е интелигентен, добре образован и знае чужди езици, спокойно може да изкарва над 3000 лв. месечно при 8 часов работен ден работейки нещо по-приятно и интересно от това да слугува по чуждите къщи 9-10 часа на ден. Офертата ти не конкурентна, така да се каже.
15
3
 
7
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
Хора съм намерил отдавна, казвам каква е масовката, която идва. Компанията, за която аз работя, ми дава 800 евро месечно за детска градина, която не плащам в момента. На жена ми й дават 400 евро за ЧДГ. На жената, която ни гледа децата и помага вкъщи, й даваме 3000лв. чисто за 9-10 часа у нас. Граждански договор, няма скрито покрито. Въпросът е, че искаме тази жена да е интелигентна, да знае езици, ерудирана. Сещаш се кога ще намерим такава- всички са заети.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМоже би ти е трудно да намериш хора, понеже плащаш малко.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четейки коментарите се отчайвам. Обиди по адрес професия и произход. Разберете срамна работа няма, но арогантно самовлюбени хора, който си мислят,че само защото са по добре финансово са повече от останалите бог дал. Политическо е това решение. Не си мислете, че е от мисъл за хората.
12
0
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Факт, ама самочувствието им е до небето. Неквалифицирани, неграмотни, не знаят език, говорят на диалект, мързеливи, ама държавата им пречи. Поканя го да го преслушам що за човек е да помага вкъщи и да гледа децата, докато ние работим от вкъщи, оставам потресен на третата минута. Е няма как.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До MIMIСтани и ти лекар, сестра или санитарка, включи се на първа линия и тогава и за твоето дете ще се намери. Ама май нещо те е шубе. Ето, в Пирогов търсят санитари и дават 3000 лв. заплата и никой не идва. Май нещо ви притеснява тоя вирус, дето уж не съществувал.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има няколко нови платформи за целта. Хора, които работят от вкъщи, но не могат да гледат децата си, защото са заети, наемат такива в неплатен отпуск или безработни. И аз пробвах. Заможни хора сме вкъщи и имаме много работа. Градина за поддържане, къща, апартамент, домакинска работа. Наехме двама души да помагат. Лошото е, че масовката хора, които са останали безработни са... без коментар... Абе, прочитате коментар 5 и ние сме подобни и със същото мислене. Как да наемеш малoyмник да ти гледа дете
9
2
 
5
 
! Отговори
Do mimi 7 преди 3 години
Напускай работа отивай санитарка в някоя болница като Салаш такива привилегии !
8
4
 
12
 
! Отговори
пфффффффф преди 3 години
Е напънете си малко тъпите мозъци. Изобщо не се прави разлика между децата, разликата е между родителите им. Децата са си деца. Само че, децата на лекарите не виждат родителите си понякога със седмици, защото работата им се редува с карантина, обикновено на друго място, извън дома. Медиците просто нямат избор.
7
10
 
4
 
! Отговори
MIMI преди 3 години
НИЕ ДРУГИТЕ РАБОТЕЩИ НЕ СМЕ ХОРА
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! Така трябва! На вас, таксиджиите и сервитьорките, дето сте без работа в сивия сектор ли да ви гледат отрочетата, бе? Я малко по-сериозно!