Депутат от БСП: Трябваше методика за преподаване в е-среда

Веска Ненчева е готова да преподава отново в училище
32
Депутат от БСП: Трябваше методика за преподаване в е-среда
Снимка: БСП

Депутати от БСП са готови да станат преподаватели в училищата.

Народният представител Веска Ненчева се е регистрирала в Банката с кадри за заместващи учители.

Още по темата
"Сега условията са малко променени. Това, което искахме да направим с колегите от парламентарната група на БСП като наш доброволен труд и искрена потребност да помогнем на системата, за която сме подготвени, беше присъствено обучение", каза Ненчева пред БНР, като допълни, че в системата голяма част от учителите са в предпенсионна възраст и със заболявания.

Веска Ненчева е изпратила писмо до началника на Регионалното управление на образованието в Пловдив Иванка Киркова, в което е посочила, че може да преподава в училища на територията на Карлово, Хисар и Сопот.

Ненечева има 20-годишен стаж като преподавател по български език и литература в Средно училище "Христо Проданов" в град Карлово.

Тя коментира, че е трябвало да се подготви методика за преподаване в електронна среда.

"Начинът на преподаване през електронно устройство не е само да се направи презентация, не е само да се изпратят тестове, които децата да попълнят и решат, това е съвсем друг подход през устройство, за което колегите трябва да бъдат подпомогнати", смята депутатът.

Тя изтъкна и друг проблем - липсата на устройства, за които се приема, че ученикът е длъжен да притежава.

"Чак сега по някакъв начин се говори за отпускане на 14 милиона за закупуване на компютри, което ще стане до края на учебната година", коментира Ненчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Веске, ти колко урока онлайн преподаде, че чак мнение си изгради? На приказки сте много големи. Гнусна популистка! Заляла си карловските и пловдивските сайтове с мазната си социалистическа физиономия!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези ппък многознайковци.Ако бяха читави нямаше да фалират държавата 3 пъти
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам и Вълчев да вземе пример ,ще бъде много голям стимул за всички учители
23
3
 
2
 
! Отговори
Sedese преди 3 години
Едно време какво онлайн обучение имаше, а това сега ... съсипаха го.
22
2
 
11
 
! Отговори
гражданка преди 3 години
Стига сте се правили от бесепето на много важни и загрижени...Вие сте народни избранници и сте в НС за да ковете законите и бюджетите и т.п... Не се изявявайте като Майка Тереза или народни будители...Ако искате - както ви писаха и други хора - откажете се от парламента и да ви назначават на трудов договор където пожелаете....Омръзна ми от тоя популизъм, честно....
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бря ,тези от БСП много загрижени!!!!!!!!Крушовската *** ,още ли е санитар или само си направи селфито и до там.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е нужен никакъв компютър/ Всичко го има в учебниците. Има и готови книжни тестове във всяка онлайн книжарница за 5-6 лева цената и ги доставят на другия ден. Може и на ксерокс и учителката ще ги раздаде на родителя.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез и цвик биха пийнали стига да се докопат до властта!
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е проспал летните месеци? Айде стига вече! Нали нямаше вируси,нямаше епидемии,маските ви пречеха да говорите,милион пъти се каза,че ще има вълна есента-зимата и ще е страшно! Все някой ви е виновен,все не можете да се погледнете-не спазвате елементарна дистанция,бутате се като стадо,маските под брадата,не можете без фитнес,молове,джъмбо и какво ли не-сега пак търсите виновни,ама пропускате себе си!Онези като *** и Мангъра пък заслужават да ги съдят за държавна измяна!
17
0
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Веска Ненчева, като иска да преподава като учителка, да се откаже от дУпетатската си заплата и да се цани на учителска ... На нея избирателя и плаща да седи в НС и да се държи, като конструктивна опозиционерка, не да се води по акъла на Дамата от с.Крушовица, като се крие по коридорите и се изживява, като санитарка, педагожка ... Майка Тереза и какво ли не още, щото получава фиш всеки месец с доста по-високи параметри от тези на изброените професии ... !!!
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Детето ми в трети клас без проблеми ползва платформата,в която се влиза в отделните класни стаи. Родителското тяло сме участвали само първия ден за кратко. Няма никаква драма,който си е учил досега,продължава да си учи и в новата среда. Който сивярва,че детето,което сам е избрал да роди, е делегирано на 100% на държавата по отношение на възпитанието и образоването,си е негов проблем. В Австралия и Нова Зеландия така учат от десетилетия,до скоро само по пощата дори.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата предоставя устройства за тези,които нямат. Ако тая кака е имала някакви идеи,след тримесечното онлайн и дистанционно обучение миналия сезон,защо не ги е споделила? Или си ги пази,за когато и ако ги изберат? Верно ли? Всеки,който в тази безподобна ситуация си крие идеите,само за да може да оплюе по отсрещния,е пълен *** и заслужава наритване! Пандемията е глобален проблем,тия си мислят,че ще надцакват по махленски.
14
5
 
5
 
! Отговори
Селянин с колело преди 3 години
И кой ще я напише тази методика.Методиката е частна педагогика-педагогика на съответния учебен предмет.Днешните млади учители и без това са скарани не само с методиката,но и с учебния предмет, който преподават.Щом си учителка-сядай и пиши методика на преподаването от дистанция.Идеята ти хич не е лоша-мога да помисля.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът са устройствата, платформите, ресурсите...Неравенствата лъсват, короната извади всички дефекти на доста системи. Методиката на преподаване е най-малкият проблем.
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като родител и учител го пиша:Трябваше платформа тип "клана стая". Децата се включват, т.е. влизат в класната стая и си стоят в нея, докато решат да се изключат. Учителите са тези, които трябва да влизат в стаята. Сегашните платформи са някакъв ад за родителите на по-малки деца.През пролетта децата се справяха по-добре. Тогава използвахме zoom, а домашните снимаха и изпращаха във вайбър. Сега ни задължиха да използваме някакви платформи, които не са удобни нито за учители, нито за родители.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая партия нещо са все наопъки, има някакъв проблем. Нещо патологично има.
10
4
 
15
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Абе то на нас ни е ясно какво трябва да се направи !!!На нас ни е ясно ще от юни-юли месец, че вирусът няма да отшуми и че зимата ще е тежка !!!На нас ни е ясно, че в нашата псевдодържава нищо не се прави предварително, а чак когато е късно !!!И ни е ясно, че бойконатът проспа летните месеци, вместо да се подготви за зимата !!!Ама не ми е ясно, защо опозицията спа, може би защото няма опозиция !!!
9
1
 
19
 
! Отговори
Другарко преди 3 години
Озаптете си електората да не търчи без маски по улиците, да геройства бутайки се по магазините и да плюе по площадите пък оставете учителите дето казват че ще се справят онлайн с преподаването да знаят по добре.
8
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Той и Бойко Борисов твърдеше, че всичко е под контрол и сме "първенци в Европа", но и той се оказа грешен. Най-добре и двамата да ги изгоним и да вземем млади и некорумпирани хора, ама ... Българите не сме досрасли до там.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АБЕ ВЕСКЕ...Доста селско ...