Учениците в класните стаи чак на 4 януари

Детските градини отварят врати на 21 декември
62
Учениците в класните стаи чак на 4 януари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първи ще бъде възстановен учебният процес в детските градини. Най-късно на 21 декември ще отворим градините, каза пред бТВ министърът на образованието Красимир Вълчев.

„В училищата няма смисъл да се връщат децата за 22 и 23 декември, по-разумно е да тръгнат на училище на 4 януари“, добави министърът, като уточни, че завръщането на учениците в клас зависи от епидемичната обстановка.

„Няма съмнение, че децата малко или повече са преносители на коронавируса. Трябва да намалим средата на епидемично въздействие. Да, Франция и Англия са изключение с отворени училища, но повечето държави затвориха училищата“, каза Вълчев,цитиран от БГНЕС.

„В последните седмици имаме много заразени учители, имаме и смъртни случаи, най-важното е да съхраним здравето на учителите“, посочи той.

По думите му образователните пропуски може да се компенсират през юни месец, но животът на хората не може да се компенсира.

„Имаме компенсаторно обучение в електронна среда, някъде е по-добро, другаде не толкова… В детските градини нямаме ефективна възможност за обучение в електронна среда, то не е и подходящо за градините“, подчерта Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Да, Франция и Англия са изключение с отворени училища, но повечето държави също не са затворили образованието и детските заведения, освен това посочените държави са от най големите в Европа и имат общо над 100 млн. население. Мисля че има и от малките страни дето не са затворили училища и детски градини. Но училищата за по големите деца поне могат да работят дистанционно. Какво да правят родителите на малките деца до 10 годишна възраст, това е въпроса.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да но за същите 24 лева на ден продавачките от хранителните магазини и останалите работещи ходят на работа и не са прекъсвали нито ден. На всичкото отгоре голяма част от хората които не са спирали да работят и то долу горе за същото заплащане имат и малки деца които освен всичко друго не са опасни за персонала, което се видя. Значи едни работят други вечно във ваканции. На Запад детските градини не са затваряни сега през есента а на много места не бяха затваряни и пролетта а също и началните училища.
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е интересно как ще накарате детските градини да се върнат на работа като те свикнаха да са непрекъснато във ваканция. Ми като им дадете по 24лв. на ден което е повече от заплатата на персонала и те ще искат да има непрекъснато локдауни и леличките да живеят а родителите на деца и останалите данъкоплатци да умиргат, То така се получава защото Сачева от къде ги взема тия по 24 лв. на ден да раздава. Да не ги взема от нейната сметка, взема ги от останалите работещи хора за детските градини
58
3
 
9
 
! Отговори
Асас преди 3 години
Всеки мрънка и е недоволен.. Ами дайте решение като не ви харесва... Но ако умре някой ваш близък друга песен ще запеете.Окото ми се обърна... Колко човека си отидоха покрай мен.. Не разбирате, че вируса е непознат за всички и не се знае какво може да порази.. Тва е българина недисциплиниран, мрънка и все търси кой е виновен вместо да се обедини и да е разумен...
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде взема пари правителството да ги раздава на не работещи като детските градини и други. Може да ги печата или ги взема заеми, които същите тия родители не стига че ще трябва да си гледат децата сами ами ще трябва да изплащат целия си живот от тук насетне. Просто питам но не очаквам отговор, риторичен въпрос. Вопиюща несправедливост която толерира най лошото в човека, да просперира на чужд гръб.
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Компенсации ще може да получат и работещите в детски градини и ясли но защо. Ми те като получат компенсации по 24лв. на ден ми те никога няма да искат да свърши локдауна, защото къде дават така да се получава заплата без да се работи ми те тия пари ще са по високи от техните заплати следователно те са първи радетели за локдауните и гласоподаватели на престъпни правителства и така либералната демокрация затваря хората в един порочен кръг от който няма излизане. Тези хора няма да искат работа ..
55
4
 
6
 
! Отговори
Новата мантра преди 3 години
В последните седмици имаме много заразени учители, имаме и смъртни случаи, най-важното е да съхраним здравето на учителитеОтначало най-важно беше образованието на децата и тяхното психично здраве, после родителите да могат да ходят на работа, сега се загрижил за здравето на учителите. Няма ли най-после да избереш на кой Господ да се кланяш бе, Вълчев? Или по съвет на твоя патрон ББ настойваш за пореден път родители срещу учители? Но накрая ще излезеш по-т.п и от него, което си е постижение.
54
1
 
4
 
! Отговори
Оптимисти преди 3 години
С тия орязани мерки и с тоя "дисциплиниран" материал, връщането няма да е възможно преди 4 януари 2022 г.
53
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста от коментиращите тук бъркат училищата със забавачници. Няма ли да е по-добре да се изясните какво искате първо, дали децата ви да бъдат на отглеждане няколко часа дневно или наистина да усвояват някакъв материал. Сина ми е в пети клас и с изключение на първите две седмици всеки ден имат свободни часове или замества някой без квалификация по предмета. Ами честно да си кажа предпочитам дистанционно да е. Поне виждам какво учат имат преподаватели, както и риска от заразяване е намален.
52
4
 
1
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
Подаръците му коронки ли ще бъдат, който да занесат у дома на мама, тати, баба и дядо.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е арно - цял ден по пижама!И моловете са аут...
50
5
 
9
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
Имам приятел,имам даже две деца ! И точно затова коментирам темата толкова задълбочено. Малката е в градина - 4 група и от понеделник трябва да си стои вкъщи. Разбира се няма да я оставим сама ,но ще трябва ние с жена ми трябва да правим чудеса от храброст,а детето да го влачим напред - назад . И не ме питай за баби ,стринки и прочее...Каката е седми клас + тази година трябва да кандидатстваИма някакви въображаеми часове по 30 минути...Пълен провал !
49
0
 
8
 
! Отговори
ДО 48 -и преди 3 години
До До 40Целта е никой да не не работи. Как не го проумяхте?
48
1
 
6
 
! Отговори
К>В> преди 3 години
Стига вече, адски си ни дотегнал!
47
5
 
8
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Детските градини нямат общо с училищата! Набийте си го в *** кратуни. Самият им смисъл на съществуване е да работят ЦЕЛОГОДИШНО с малки изключения ЗА ДА могат родителите да ходят на работа. С подобен статут са класовете от 1-4 клас в училище. Та мили мой кърлеж, не само че ще трябва да отворят първи ,но самото им затваряне е грубо посегателство върху работещите родители и е абсолютно неправомерно . Но ти откъде да знаеш и какво те интересува след като си ***????
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БибоНещо правопис и стилистика доста липсват?!
45
3
 
8
 
! Отговори
развържи кесия! преди 3 години
Детските градини отварят врати на 21 декември - Красимир Вълчев ще е дядо Коледа!
44
3
 
10
 
! Отговори
набора преди 3 години
Красьо, скрий се завинги, твоята дума е въздух под налягане.
43
12
 
8
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
ДА АНОНИМНИ ПОЧТИ НИКОЯ ДЪРЖАВА НЕ СПРЯ УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС. ЗА ТОВА КАЗВАМ НУЛЕВА ОЩЕ ЕДНА ГОДИНА НУЛЕВА.
42
0
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
До Анонимен 39 Най вероятно нямаш деца или внуци ученици или студенти.Аз имам и не мисля като теб.