Как да пестим време и ресурси в образованието

Учете с детето си всяка вечер
3
Как да пестим време и ресурси в образованието

Сериозна е темата за образованието на децата, която родителите обсъждат – как ежедневно да участваме активно и да подпомагаме учебния процес. Повечето от нас прекарват своите вечери, учейки новите уроци с децата. Как може да съкратим този процес, като пестим време и ресурси? А1 заедно с издателство „Просвета“ дават достъп до образователния портал е-prosveta, пълен с учебници, видеоуроци и кратки е-уроци, които са лесно усвоими от децата и са съобразени с учебните програми и одобрени от МОН.

Как да пестим време и ресурси с уроците за децата?

Всеки родител иска децата му лесно да възприемат и запомнят учебния материал, взет в училище, така че да не се налага да прибягват до частни уроци или пък просто да имат повече време за игра вечер.
До края на февруари цените на абонаментите за достъп до образователния портал е-prosveta на А1 са намалени с 30%. Намалението е валидно за целия срок на едногодишните и двугодишните абонаменти за е-просвета. В периода на кампанията едногодишен абонамент за достъп до образователната платформа ще струва 10,99 лева на месец. Двугодишният абонамент излиза още по-изгодно за потребителите - само 6,99 лева на месец. За целта дори не е задължително да сте клиент на други услуги от А1, всеки може да направи своя абонамент лесно на сайта: https://www.e-prosveta.bg.

Партньорството на А1 и „Просвета“ е част философията на телекома да предоставя на потребителите най-новите модерни тенденции в дигиталните услуги.

Дори и в условия на присъствено обучение, а още повече в условията на пандемия, дигитализацията на образованието е належаща, защото аудио-визуалните материали са далеч по-лесно възприемани от децата на дигиталната ера, в която живеем.

Защо видео?

В целия свят видео уроците отдавна предлагат илюстриране на учебните теми. Чрез звук, картини и движения всеки може да се ориентира много по-бързо в темата, отколкото ако чете текст. Доказано е, че „виждайки“ и „чувайки“ зрителят възприема с по-голямо внимание и концентрация, което от своя страна води до по-доброто усвояване на материала. Ефектът се състои в това, че можем да се почувстваме част от „случката“, като същевременно винаги можем да спрем, превъртим или да повторим гледането. Специалистите потвърждават отличните когнитивни, емоционални и мотивационни резултати от видео уроците.

Какво ми предоставя електронното училище на България – е-просвета?

Електронното училище предлага над 425 интерактивни учебника по всички предмети от първи до дванадесети клас, познавателни книжки, помагала и учебни тетрадки към тях. Това са видео уроци, видео уроци с учител, кратки е-уроци и тестове и още над 35 000 филми, упражнения, звукозаписи, образователни игри и други. Дори можем да отидем на виртуална разходка, да се върнем в миналото с 3D възстановки на древни градове и цивилизации, а учебният ни час може да започне, когато решим. В специалните е-уроци пък се обобщават най-важните акценти от дадената тема, след което с тест да проверим своите знания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
ммм ..! преди 3 години
Брат ми който преподава математика в един от вузовете в страната, наскоро ми разказваше как студенти технически профил не знаят таблицата за умножение. Пишат уж нещо, ама те не са и в състояние да пишат.Никакъв речник, иначе имат претенциите, че говорят и знаят английски език.Кому са нужни подобни "специалисти" след като се сдобият със заветните Дипломи за образование ..?Нивото на образование е достигнало кота "нула".
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да учат, ама повечето от родителите са по-неграмотни от децата си.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не ходим на училище.Ха,ха,.ха!