Данъчни влизат в клас, да обучават децата

Ще ги учат как да си плащат налози и да си правят бюджета
23 яну 2021 12:05, Петя Славова
45
Данъчни влизат в клас, да обучават децата
Снимка: БГНЕС

Данъчните служители ще влязат в клас, за да учат децата на финансова и гражданска отговорност. Това предвижда Национална агенция за младежта 2021 – 2030.

В плана се предвижда модернизацията на системата за образование и обучение на най-младите у нас. Според анализа и към момента качеството, приобщаващият характер и съответствието на образованието и обучението с нуждите на пазара на труда продължават да бъдат предизвикателство, съобщава "Монитор".

"Демографските тенденции и  увеличаващият се недостиг на умения означават, че България трябва да инвестира повече в квалификацията на своята настояща и бъдеща работна сила. Показателно е, че основен приоритет на държавната политика е именно образованието и инвестицията в преподавателите, материалната база и техническата обезпеченост на българските училища и университети. То следва да се развива както в областта на формалното обучение, така и в областта на неформалното образование и ученето през целия живот. Образованието е ключов фактор за бъдещето на всеки млад човек, то предопределя активното му гражданско участие, шансовете му за професионална реализация и качествен живот", пише още в документа.

От него става ясно, че училището и образованието стоят високо в ценностната система на младите хора на възраст 15-17 г. 82% от тях ходят на училище, за да получават знания и да се образоват, 60% - за да имат професия. Въпреки това младите хора проявяват критичност по отношение на използваните методи на преподаване, учебната програма, организацията в училище. В документа е записано още, че младите смятат, че подготовката, която получават за своята бъдеща професионална и житейска реализация, е недостатъчна, че практическите часове в училище са малко и че е нарушена връзката между образованието и пазара на труда.

За целта се предвиждат серия от мерки, с които  да се гарантира формално и неформално образование, което развива познавателни, социални и граждански умения. Предвижда се и информиране за професионално развитие, практики и стажове, както и осигуряване на възможности за развитие на професионални умения чрез формално и неформално образование. Друга мярка е насърчаването на кариерното ориентиране на младите хора и информирания избор за бъдеща професия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: училищедецаданъчни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Пефтичев преди 3 години
"Демографски тенденции" - така ли се нарича днес ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА която заплашва да заличи нацията ни? Деца да учат за плащанр на данъци - върховно безумие на тия крадливи Оправници!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието, няма общо със статията, ама какво да искаш от кафява медия като Монитор, трябва да запълнят вестника с някоя тъпотия. Колкото до образованието, това трябва да е национална политика, за да се промени нещо, а такава няма. За последните 20 години образованието в България на всички нива върви стремглаво надолу.
41
1
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Според Римското право, което се ползва, но не се разяснява, нас изобщо не ни броят за Личност, свободен Човек, а за гражданин или физическо лице. Ние си мислим, че живеем свободни, но това не е така! Абсолютно неосъзнатите сме и ако не сме се заявили, като Личност, Свободен Човек, юридически сме собственост сме на Държавата, т.е. никои и нищо! Кашони...
40
0
 
2
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
нап аджии да обяснят защо отписаха 2020 година 20 Милиарда несъбрани данъци от мафията ....
39
0
 
5
 
! Отговори
емигрант преди 3 години
къде го има това в нормалния свят бе !?айде още едни пари на вятъра !
38
0
 
3
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Високи данъци богатите,започнат ли да плащат -републиката святата,на Левски се изгражда.Тук ви звучи фантазия,нормално е на Запад,затуй хазната празна е,богати щом не плащат.
37
0
 
9
 
! Отговори
Бясна съм преди 3 години
Вън данъчните от у-ще ! Капуши ниедни ще стресирате децата от малки ,че трябва да ви хрантутят ! Деца , А са дошли А ги плюйте ! Питайте ги за 30г за Окрадените Милиарди !Вместо да идат да проверяват милиардерите крадливи- тръгнали при децата !
36
0
 
7
 
! Отговори
Лили Попова преди 3 години
Какви са тези простотии и глупости ! Кой " мозък" го измисли ! АМАН ВЕЧЕ !
35
0
 
7
 
! Отговори
Ива преди 3 години
А дали ще ги научат как и откъде идат парите и дали изобщо тези фиатни пари стойност имат? Или да им обяснят как кредитите заробват? Върпоси..
34
0
 
6
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Само там не бяха влизали:))
33
0
 
9
 
! Отговори
абсурдистан преди 3 години
урок за 1 клас - длъжен си да внасяш ,а "държавата бг" нищо не ти е длъжна , а къде отиват паричките дето внасяш - Крадът ги ! на виж на Иванчо къщата за 1 милион - Крадени пари ! внасяш за здравни осигуровки ,ама ако се разболееш Плащаш .
32
0
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Поробен свят - цял живот плащаме на някакъв еврейски елит и глупавата държава за да едва съществуваме. Ни детство, ни семейство, ни живот...
31
0
 
6
 
! Отговори
Якоооо преди 3 години
А децата влизат в данъчното.
30
0
 
7
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
За крадци, корумпета и престъпнци направили щети до определена граница, в Китай има Трудови лагери.Там виновните работят много, повярвайте ми!Толкова работят, че се превъзпитават чрез тежкия труд.Даааа ... труда превъзпитава ... но не и тук.Големите престъпници пък, ги ликвидирват.Страха от смъртно наказание, също е полезен.
29
1
 
12
 
! Отговори
От бореца преди 3 години
Само така,овцете трябва да се обучават, че ще бъдат стригани и доени цял живот.!.
28
7
 
5
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Браво!!! Нека малките комунистчета се научат, че освен да крадат и да обират мандри, могат да са полезни за обществото, като внесат дължимите си данъци!!!
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данъчните пак търсят на хляба мекото ,каква работа имат при учениците? На съвестните деца родителите им от малки им дават пример да бъдат коректни данъкоплатци ,знаем кои са тарикатите -ресторанти , клубове отборчета , барове ,прекупвачи ментета ..всички ги знаем САМО данъчните не ..заедно с ВИК , Енергото ,ако трябва и с полиция, и тя знае тарикатите , ама си трае, да влязат първо в ***..ха..ли..те и да спрат гешефтите там ,щото те се пишат на гърба именно данъкоплатеца и децата му
26
0
 
18
 
! Отговори
Простак преди 3 години
А бе, защо не учите децата как да изкарват пари? Как да се трудят честно и почтено. А да това данъчните не го знаят. Само умеят да прибират.
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да ги учат как се оцелява при европейски цени и африкански заплати. Много е важно!А и също кои кредити са по-изгодни от други.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данъците са кражба. А сега искат да индоктринират и децата в това кощунство и да ги убедят, че е ОК да има 1милион администрация - *** на наша хранилка.