Такева: 38% от учителите искат ваксина, 60% - антигенен тест

Тя предлага и децата от 5-ти и 6-ти клас да влязат в клас
25 яну 2021 08:58,
33
Такева: 38% от учителите искат ваксина, 60% - антигенен тест
Снимка: БГНЕС

38% от учителите и непедагогическия персонал са готови да се ваксинират, а над 60% са готови да си направят антигенен тест, за да се види какво е здравословното им състояние и дали са прекарали коронавирус. Това съобщи пред БНТ Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

"Синдикатът има и фонд "Не си сам в COVID-19", който изплаща парични помощи на колегите, така че е крайно необходимо да се провеждат антигенни тестове и ваксиниране", допълни Такева.

"Със здравния министър и главния държавен инспектор уточнихме как и по какъв начин ще се извършва логистиката за масовоте тестване и ваксинирането. Ще се направи връзка между РЗИ-тата и Регионалните управления на образованието по региони", обясни Такева.

Първи в кампанията по масова имунизация ще са Пловдив и Бургас, а след това и останалите градове.

78% от учителите в Пловдив вече са тествани за коронавирус

"Работата на учителите е изключително стресова, имаме над 4000 учители с ТЕЛК-ове, така че според мен, е препоръчително да се ваксинират", каза Такева.

"На срещата със здравния министър Ангелов ние уточнихме, че на 4 февруари в клас ще влязат учениците от 7, 8 и 12-ти клас. Днес обаче аз ще направя предложение децата от 5-ти и 6-ти клас да влязат в клас поне за две седмици", допълни Янка още Такева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
От тази дъртофелница ми се драйфа. 40 години все синдикален лидер е работила хиляди банкети по страната е уважила. Дъщеря и е в Министерството на образованието до колкото знам и как ще скача срещу ГЕРБ ? А това за което се е загрижила въобще не и влиза в задълженията. На тази бабка вече 30 години не и пука как тотално се промени материалите по българска литература и история. А трябваше не само да и пука за турцизирането на материала а трябва редица стачки и протести тя да организира .
28
2
 
7
 
! Отговори
Бебо преди 3 години
Що не си гледа пенсията, тази баба е на 73 г., пък се бие на бързея, то затова образованието ни е на крайно лошо ниво.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой изтупа нафталина, че я довлече тази мумифицираната да говори?
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Янке, пенсионирай се веке, стига си се трудила.
25
0
 
4
 
! Отговори
Мръсна кучка преди 3 години
Стои отстрани и им гледа сеира. Тоз да влезе тоз да излезе.Дано я тръшне вируса и децата и.
24
0
 
10
 
! Отговори
неспециалист преди 3 години
На тази бабичка няма ли кой да и каже, че антигенните тестове са моментно състояние на когото и да било. Само тест за антитела, т.е. кръвен, показва дали някой е минал инфекцията и дали трябва, (ако иска) да се ваксинира. Май тази чува и вижда само себе си... Бозе пази децата ни от такива учителчици!!!
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Иван 21Че те всички комунисти от бай Тошово време си избутаха трудовия стаж по разни синекурни длъжности. Партиен секретар, дружинна ръководителка, комсомолски секретар бaчкатор няма. Повечето поне се пенсионираха, когато им дойде времето. Но Я. Такева е пожизнена. Като комсомолски агитатор насърчава всички да влизат в педагогически ВУЗ и не защото няма учители, а за да има работа за доцентите, професорите във ВУЗ. А деца няма, училища се закриват и хилядите безработни учители да се оправят
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДялан камък е щерката, къде и да я сложат все пасва, ти мани Ъолтопия, то преди това зам областен управите, областен, та и за плевньо-техно парк става. такива са широките специалисти *** на герб
21
6
 
9
 
! Отговори
Янка Такева преди 3 години
А 100 % искат да работят дистанционно и да продължат да получават 25% към заплатата.
20
0
 
16
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Майко мила! Това студенокръвно нещо още ли е синдик ?!?!? Как може цялата си кариера това нещо от бай Тошо до сега да го избута на едно и също място, без нито един ден в истинско училище.. ай сиктир..
19
1
 
10
 
! Отговори
Елена, Елена преди 3 години
Не мога да се сетя по-сложна работа от това да проверявате класни с описание на Дунав, умножение и деление, и съчинение на тема "Моят летен ден". Вие сте герой, единственият човек, който работи на компютър и са му "червени очите". Предлагам заплатата да Ви стане 50000лв и да работите тази велика работа в два дни от седмицата.
18
2
 
16
 
! Отговори
SS преди 3 години
защо тестват даскалите, а не децата ли? - Ами много ясно - даскалите са електорат на гер.бер.астите, и то твърд електорта... барабар с целите им високо-интелектуални семейства
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая лъже като Боци. Нискоинтелигентните учители, като тези по физкултура, едва ли съставляват 38% от всички
16
1
 
14
 
! Отговори
SS преди 3 години
щом работата им е "стресова", да напуснат и да отидат в селското стопанство - там е спокойно, особено в животновъдството.Но не и таа на снимката, дето говори несвързани неща, щото ще вземе да стресира горките животни...
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая е минала всички партии от Живков още )работила след това БКП ,СДС ,БСП ,ЦАРЯ,сега е от герб ,много голема биография
14
0
 
19
 
! Отговори
полковника преди 3 години
ТАЗ,НА КОЛКО ГОДИНИ Е. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ЗА ПЕНСИЯ.ПОЖИЗНЕНА ЛИ Е.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова пъти го казаха, че децата са скрити разпространители на вируса а те вместо тях да тестват решиха да се правят на загрижени за учителите. По-малко са като бройка , по-малко разходи.
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютни лицемери! Ако толкова им пукаше за средното образование досега можеха да са го реформирали - да го дигитализират, да има учебни таблети, компютри за децата, интерактивни дъски, мотивирани и обучени на последните технологии преподаватели, със съвременна учебна програма, която ги учи на нещата, които ще им трябват в живота, без тежки раници, пълни с десетки учебници (за да усвоят едни пари едни издателства)
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната лъжа ...тая да не ги е броила ,а някой професор да обясни защо нямаше тестове при лекари и полицаи преди да,се ваксинират ,може да има желаещи учители да се тестват защото е безплатно ,но едва ли ще се ваксинират всички) като о по селата учителите не желаят )
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Янка за нейната 58-годишна кариера в един и същи синдикат е положила безкрайно много усилия да си поддържа безумната прическа и това я е изтощило, затова няма как да се насочи към работа просто. Влезте й в положение на бабата все пак.. от пръскане с лак се надишва с някакви изпарения, даже при вредни условия работи така да се каже