Ясен е графикът за връщането на големите ученици в клас

От 4 февруари в училище ще са 7, 8 и 12 клас
Обновена: 26 яну 2021 06:50 | 26 яну 2021 01:30, Анисия Иванова
16
Ясен е графикът за връщането на големите ученици в клас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Отрасловият съвет в системата на средното образование на свое заседание днес обсъди възможностите за възстановяване на учебните занятия след 4 февруари, съобщава Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България /СРСНПБ/, който е и директор на 119-то Средно училище "Акад. Михаил Арнаудов" в София.

Той уточнява, че са били взети няколко решения. От 4 февруари да се върнат присъствено в училищата 7-ми, 8-ми и 12-и клас, в рамките на две седмици, след тях - 5-ти, 10-ти и 11-и клас, а накрая - от 4 март за срок от две седмици - 6-ти и 9-ти клас.

По време на заседанието на Отрасловия съвет е прието и решение да се упълномощи министъра на образованието и науката да проведе разговори в Националния оперативен щаб, при които да защити позицията за диференциран подход при възстановяването на образователния процес в присъствена форма, особено за малките населени места и училища с малък брой паралелки.

Очаква се МОН да събере, обобщи и представи на социалните партньори информация колко учители разполагат със служебни лаптопи, таблети или други средства за електронна комуникация не по-късно от 5 февруари

Отрасловият съвет подкрепя и политиката приоритетно да се възстановяват дейностите в отраслите „Образование“, „Култура“ и „Спорт“, свързани с децата и учениците.

Позицията на СРСНПБ за вземане на автономни решения е била подкрепена по принцип, но възможността за реазилизирането й зависи от решение на министъра на здравеопазването, а не на МОН и не от отрасловия съвет, информира днес Диян Стаматов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Рожденик на 20.05 преди 2 години
Хора, една малка услуга. Имам рожден на 20 май, а 19 и 21 са неучебни..слейте ги някак! Не искам аз да ходя тогава на училище и ще зарадвате едно рождениче. Айде, моля ви!
14
1
 
3
 
! Отговори
Ученик преди 3 години
КАТО ЩЕ НИ ПУСКАТЕ НА ДАСКАЛО НИ ПУСКАЙТЕ ЗА ПОСТОЯННО! НЕ САМО ЗА 2 СЕДМИЦИ!!!
13
1
 
4
 
! Отговори
Григоров преди 3 години
Нещастници такива, децата не ходят от октомври на училище, те ще ги пускат на групи по две седмици и после пак вкъщи! А всички платени медии ще ни занимават с кръчмите и фитнесите, че са ни много важни! Връщали децата от 5 до 12 клас, егати връщането, докато дойде реда на последната група ще свърши учебната година!
12
0
 
3
 
! Отговори
Тихонов преди 3 години
Е това ли е гръмогласното връщане на децата-последните ще отидат чак март месец и всички се "връщат" за две седмици, колкото да ги допобъркат окончателно! Бойко, *** такъв, фитнесите, кръчмите и курортите така ли ги отвори-за две седмици и после обратно вкъщи??? Това е геноцид срещу българските деца и образование! Борисов, Вълчев и Ангелов-национални предатели, вие сте за съд и затвор!
11
0
 
8
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Защо Здравният Министър е още с маска? Нали се Ваксинира 2 пъти вече.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, я затварайте училищата след 4 клас. Тука бачкатори требват, а не лигльовци с айфонята. Марш на полето и у краварника! Ши ми се праат на госпоици с тея хартии. И даскалята и те на нивата.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трагедия с предизвестен край....нищо друго не ни чака.
8
3
 
2
 
! Отговори
здравомислещ преди 3 години
До Анонимен 5Ти си болномислещ.
7
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАКВО РЕДУВАНЕ КАКВО РЕДУВАНЕ БЕ!!ЩЕ ВИ ПОРЕДУВАМЕ НИЕ ХУБАВИЧКОНУЛЕВА ГОДИНА ДА СЕ ОБЯВИ ВЕДНАГА И ДЕЦАТА НА ДАСКАЛО ЧАК СЕПТЕМВРИ. СТИГА ТУКА ТУ НЯМА ДА СЕ ХОДИ НА УЧИЛИЩЕ ТУ ЩЕ СЕ ХОДИ АБЕ АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ ВЕДНАГА ОБЯВЯВАЙТЕ НУЛЕВА ГОДИНА!ЗАТВОРИТЕ СИ УСТИТЕ !
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне да бяха ваксинирали половината население с втората доза и тогава да започват експеримента с учениците, който е с предварително ясен резултат.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откога здравомислещите ги наричат страхуващи се?!Мйа ги е страх тези дето се правят на смели изпод кревата откъдето врякат, че всичко е измама, вирус няма, няма да носят маски, ....
4
16
 
8
 
! Отговори
съвет преди 3 години
Всички в клас още от днес, а страхуващите се да се качат високо в планината нс чист въздух.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха..ами бройте 14 дена от 5.2. ...и панаира да започне отново!
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая работи вони здраво, но дали ще разберем каква е причината. Тестват съмнително малко от страна на държавата, ваксинацията ни е на етап графици те разхлабват всички мерки.
1
1
 
16
 
! Отговори
А резултатите преди 3 години
от недомислиците очаквайте в началото на март. Като няма ваксина, важното е да има колективна (без)отговорност.