"Представи си, ако…" - в памет на Сър Кен Робинсън

Онлайн среща за образованието тази вечер от 18.30 часа
1 мар 2021 17:37, Петя Славова
5
"Представи си, ако…" - в памет на Сър Кен Робинсън
Снимка: pexels.com

За различния начин, по който могат да бъдат обучавани децата ще стане на въпроса в онлайн среща, която ще се състои на 1 март от 18.30 часа. Събитието е в памет на сър Кен Робинсън, който напусна този свят през август 2020 г. и ни остави в наследство книги, статии, участия в разнообразни форуми за образование.

Завеща ни и най-вече ценни послания за силата на човешкото въображение и креативност, за възможностите за развитие на човешкия потенциал, които пропускаме в момента и за това, което всеки от нас може да направи, за да живеем в "елемента" си.

С наближаването на рождения му ден на 4-ти март, страната ни се включи в обявения международен фестивал за честване на живота и наследството му "Imagine if" като посветим 2 часа от вечерта в обмен, дискусии и свободно мечтаене на тема "Представи си, ако…"

Мнозина са повлияни от визионерските идеи на Сър Кен Робинсън през изминалите години и вярва, че делото му трябва да бъде широко разпространено и продължено.

Целта на събитието е следващите поколения да поемат щафетата от Сър Робинсън, да впрегнат креативния потенциал и "елемента" си (в които той дълбоко вярваше за всяко човешко същество) и колективно да посмеят да визионерстваме за образованието.

Не на последно място организаторите на събитието, което е резултат от  съвместните усилия на Фестивал "(не)Възможното образование", Училище "Френе"- Бургас, Професионален форум за образованието, издателство ROI Communication и пермакултурна ферма Biotiful, искат неговите идеи и труд да достигнат до колкото се може повече нови хора.

В програмата ще има време , споделено със самия Сър Кен Робинсън, чрез лекцията, която преобърна представи, провокира дълбок размисъл и насочи обществено внимание към идеите му на хора от целия свят. След това участниците ще могат да коментират думите на Сър Робинсън.

Един от участниците, определен с томбола, ще получи за подарък книгата на Сър Кен Робинсън "Вие, вашето дете и училището".  Събитието е част от поредицата международни събития, чиято програма можете да видите тук: https://imagine-if.com/fringe-events. Регистрацията може да направите тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли джендърска пропаганда в българските училища?________Преди да пишете глупости, запознайте се с това кой е сър Кен Робинсън и на какво е бил радетел!
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли джендърска пропаганда в българските училища?
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онлайн срещата трябва да започва тъй българските царе са клали англосаксонските прасета където ги срещнат при всеки кръстоносен поход.
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекрасен будител!