Училищата се подготвят, посрещат ученици от понеделник

Почиства се основно, прави се дезинфекция
11 апр 2021 14:03,
22
Училищата се подготвят, посрещат ученици от понеделник
Снимка: БГНЕС

Училищата в страната се готвят да посрещнат част от учениците си от понеделник. В сградите се прави основно почистване и дезинфекция, тъй като много от стаите бяха използвани за изборите на 4-ти април.

Според заповедта на здравния министър от утре присъствено в училище се връщат най-малките ученици от 1-и до 4-ти клас. С тях ще учат и децата от 7-и, 8-и и 10-и клас за срок от две седмици.

От 26 март на чиновете ще седнат 5-и, 9-и и 12-и клас. Според предварителните разчети последни пред компютрите ще оставят учениците от 6-и и 11-и клас. Сочената за тях дата е 17-и май.

"Утре очакваме всички ученици от начален етап и тези от 6-и до 12-и клас, включително, където имаме единични паралелки", каза пред Нова тв директорът на 37 СУ в София Цветомира Георгиева.

Засега епидемичната обстановка е обявена до края на април, ако бъде удължена, вероятно и ротацията на класовете ще продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
5
 
! Отговори
Той преди 3 години
Отваряй!!! Да учат децата . Да не станат ПР.О.С.Т.И като Тиквата. Който много го е " страх" да ги държи вътре ...Понеже такива ненормалници има ,но.се броят на пръстите на едната ми ръка да се оправят...Има заявления за дистанционна форма... само за статистиката : в класа на дъщерята има подадени едно (1) за годината...Може троловете да започнат да пишат за смърт и чували. Все пак за това им се плаща...Другите си знаем ...Аре със здраве
16
9
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Отваряйте училищата и се махайте гербави измамници.
15
11
 
5
 
! Отговори
Цццц до анонимен 13 преди 3 години
Ами не само ти си в това състояние за това, който го е страх да си държи децата у тях. Ако всички аптеки, магазини, банки и болници затворят от страх? Да питам ако не се ходи на работа децата от вирус или от глад ще си отидът? Нямам намерение да живея в страх. Ако е писано да ритна камбаната ще я ритам съдба.
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възмущаваме се, защото дезинфекцията е само на хартия. В нашето училище нито един клас не бе карантиниран, въпреки болните учители, имаше период, в който вече нямаше кой да замества разболелите се. А в същото време директорът криеше, че учителите са болни, научавахме за тях само защото живеем в малък град.А как се нарушаваха заповеди и определени ученици идваха на училище дори се страхувам да напиша.
13
6
 
5
 
! Отговори
така ти било писано преди 3 години
До Анонимен 13Ами ако умреш утре, ще умреш и толкова!
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЦцццТе децата не са виновни. Виновни са тея, дето ги пращат. Аз имам астма. Ако умра утре от корона,която детето ми е докарало ...
11
7
 
11
 
! Отговори
Цццц преди 3 години
Хайде стига сте обвинявали децата. В парковете бабите и дядовците все едно не киснат цял ден и 90% от тях не използват зеленият коридор за пазаруване. Който не иска внучето или детето да е на училище може да си подаде молба за дистанционно обучение защо трябва всички да са дистанционно. Има вирус факт, но за всичко да са виновни децата??????? Иначе границите отворени много хора, които са под карантина не я спазват защото няма толкова проверяващи екипа.
10
3
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
До Беновска пипа мъжко магаре у тъмница...............
9
5
 
13
 
! Отговори
Беновска пипа преди 3 години
Нормално! По време на пика отвориха заведенията, сега отварят училищата! После се чудят защо сме първи по смъртност в Европа.
8
3
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До ХуzЗА СЪЖАЛЕНИЕ БОРИСОВ Е ВСЕ ОЩЕ НА ВЛАСТ И ВСИЧКО Е НАРОЧНО!НИЕ СИ ПИШЕМ , МНОГО ХОРА ГО РАЗБИРАТ , НО ВЛАСТТА Е В БОРИСОВ А ТОЙ ИЗОБЩО НЕ ДАВА И ПЕТ ПАРИ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО КОЕТО ЗА НЕГО Е НЕКАЧЕСТВЕН МАТЕРИАЛ И НИЩО ПОВЕЧЕ!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами разбира се! Броят заразени взе да намалява, а не е това целта.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със заведенията да не бързат докато не се затопли времето за маси на открито. Преди месец 3 човека отидохме на ресторант за обяд, друга компания 4 човека и трета от 6. Масите бяха разделени доволно, но климатикът обръща въздуха в помещението. Ако има заразен и се изкашля - други могат да прихванат.
5
7
 
19
 
! Отговори
Хуz преди 3 години
Родителите също да се готвят, да отделят пари за погребения.Съжалявам за черния хумор, но който не се учи от грешките си и грешките на другите си заслужава съдбата.Видя се от септември как нараснаха до 4400 заразени на ден, докато не върнаха учениците онлайн, и как спаднаха на 500, 2 месеца след като ги спряха. Пуснаха ги януари, пак удариха 4000, спряха ги, почна спада по 600-700 по малко от преди 7 дни. Сега ново пускане до колко? До 10000 ли? Всичко ще блокира заради тези идиотиизми щабски
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНВръща старото "Станишев е винвен", ама сега ще е "Радев е виновен".
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трагедията тепърва предстои. За съжаление, много хора не осъзнават опасността... :( Повтарят се събитията от преди 100 год. по време на Инфлуенцата...
2
2
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БОРИСОВ ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ ВЪРНЕ НАД 1 МИЛИОН УЧЕНИЦИ НА УЧИЛИЩЕ ЗА ДА МОЖЕ КОЕТО И УПРАВЛЕНИЕ СЛЕД НЕГО ДА ДОЙДЕ ДА СЕ СКАПЕ ОГ ХИПЕР ГОЛЕМИ БРОЕВЕ НОВОЗАРАЗЕНИ НА ДЕН!
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво се прави дезинфекция за вирус една седмица по-късно? Само да се хабят пари, и да се тровят децата с химикали!