Дискриминация е едни деца да са в клас, а други - не

Частните школи искат да са отворени
13 апр 2021 10:16, Петя Славова
18

Противоепидемичните мерки в страната се затягат и разхлабват и много секткори не са сигурни дали могат да отворят врати. Страхът от санкции, както и честото преминаване на учениците в онлайн форма на обучение, доведоха до затваряне на вратите за постоянно на част от занималните и школите, предлагащи допълнително обучение.

"Поради ограниченията, за жалост, сектор образование е изключително потърпевш. Дискриминативно е цялото отношение към сектор  "неформално образование". Доскриминитавно е решението едни деца да се върнат в клас, други - не", заяви председателят на Българската асоциация за неформално образование Жаклин Кунович в "България сутрин".

Още по темата

В тези центрове работят не само с деца в ранна детска възраст, но и с тийнейджъри и възрастни, обясни още Кунович.

От асоциацията благодарят за последната заповед, при която беше разрешено на децата от 4 клас да се върнат в клас, но това не решава проблема с по-големите деца. Според Кунович прекъсването на нормалния учебен спира развитието им.

"Ние имаме деца във втори клас, които са прекъснали да ходят на училище миналата година. Тези деца, спирайки да ходят редовно на училище, ние наблюдаваме наистина спиране на натрупване на знания. Тези деца би трябвало да знаят повече неща, но не ги знаят, това спира развитието им", каза още Кунович в ефира на Bulgaria ON AIR.

И допълни още, че всяко едно училище може да затвори врати, но школите трябва да останат.

"Защото ние работим с малки групи, имаме много добри условия и пропускателният режим при нас е по различен още преди тази година. Ние се стараем да осигурим най-доброто за децата", сподели тя.

Кунович е категорична, че школите са необходими, услугата се търси, защото е в помощ и за деца, и за родители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В богатите държави веднага спират децата от училище, а в държавата управлявана от мутрите, децата се държат до последно в училище. В САЩ например, имам мои хора, които ми обясниха, че разделят класовете на две и учат присъствено по два дни в седмицата по половината клас, което е много по-различно от разделянето в България, където целия клас е заедно и се заразяват, а и броят на учениците в един клас е по-голям.
14
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Не става въпрос за дискриминация, а за пълната некадърност на мутрите да се справят с епидемията или поне с последиците за образованието в резултат на тяхната некадърност и не е само образованието, а навсякъде има последици.
13
0
 
4
 
! Отговори
111 преди 3 години
До 14Чак се чудя как господата от нощ имат очи всеки четвъртък да правят брифинг и да си получават възнаграждението. Тяхната работа е да управляват кризата с минимални загуби, а не да изпълняват политически поръчки
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това идва от налагането на абсолютно неадекватни мерки у нас и спрямо това кой какво иска. Няма никаква логика и последователност. Хазартните зали , кина , молове отновери - частните школи затворени.Да питаш никой не може да ти обясни защо от медеценска гледна точкае. При толкова починали и настанени в болници - нищо не трябва да е отворено, но какво да правиш - Тиквата играе на ластик заедно с великите професори от НОЩ.
11
0
 
3
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Наистина в цивилизованите държави децата до последно се държат в училище. В бедните държавици само , децата плащат тази пандемия . За съжаление и ние сме в тази категория. Защото умните им родители в голямата си част не спазват и елементарните мерки. Вчера първи работен ден за магазини над 300 кв.м, не мога да ви опиша колко хора се извървяха просто , за да гледат. Без покупки , само шляене с маски под брадата и където има двама клиенти , задължително отиват оше четирима, за да стане скупчване
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО 9Именно в тези държави последното, което затвори бяха училищата!!!
9
1
 
7
 
! Отговори
Боряна преди 3 години
Дискриминация, думата преди да се използва, трябва да се прочете нейното значение. А по принцип сме в пандемия и здравето и на деца и възрастни е преди всичко!!!
8
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Дискриминация е един да е тъn, а друг - умен; един да е дебел, а друг - слаб, един да е здрав, а друг - недъгав... Е, и, какво правим сега?
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази жена за каква дискриминация говори? Ако сме друга европейска държава в момента щяхме да сме отдавна в пълен локдаун при тези високи бройки новозаразени и при тази висока смъртност. Там се грижат първо за здравето и живота! А тук никаква отговорност, всеки с някакви претенции, така може да отваряме и затваряме до безкрай.
6
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се Предлагат няколко начина на убочениеонлайн,класно,занималя с калсно целодневно закуска и обяд
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сега може да допълнят,че е дискриминация, че даскалите са само мъже и жени, и няма представителност по равно и на останалите 43 пола! Очакваме включване по въпроса!
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дискриминация ,ама демократична европейскаНе е тоталитарна
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В извънредно положение дискриминацията е разрешена.
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всеки дърпа чергата към него си, децата и родителите им хххх ги. Случаите намаляха откак децата са дистанционно. Самото дистанционно си има и положителни страни, най-лошото е, че образователната ни система, като начин на преподаване и учебен материал е пълна подигравка. Вкл. и повечето тъй хвалени школи
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Под вола теле търсят... вместо да питат тиквата, що за немските баби по 35 евро за самолетна седалка...