Вълчев: Учениците да учат по обявените теми за матура

Ще се направи още един анализ дали има тематично изоставане
14 апр 2021 09:53, Анисия Иванова
18
Вълчев: Учениците да учат по обявените теми за матура
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Матурите ще се проведат на обявените дати, през втората половина на месеца ще направим още един анализ има ли тематично изоставане, или не. Всички, полагащи матура, трябва да учат по обявените теми, няма да има съкращаване, каза министърът на образованието Красимир Вълчев пред bTV.

Според него не се наблюдава изоставане на учениците с материала.

Още по темата
Просветният министър коментира възможността за отмяна на външното оценяване за 10 клас и редуциране на материала, който ще бъде включен в матурите за 7 клас и посочи, че това е най-лесно, но няма да е честно спрямо учителите и учениците.

"Няма забавен темп, има по-ниска ефективност на учене. Това не означава, че трябва да се откажем от изпити и учебниците да не полагат усилия", посочи министърът на образованието. Той е категоричен, че тези изпити ще помогнат на подрастващите да се справят с по-трудните изпити в живота.

Българските мерки в пандемията са по-леки, отколкото тези в други страни. 1 и 4 клас не са ходили на училище пет седмици, 5-12 клас около 40% са били на присъствено обучение, а 12 клас - 50%, каза той.

"Нямаме изостанали спрямо предходни години, за да обявим нулева година. Само 1% от децата не са участвали в образователния процес в пандемията", допълни той.

Изпитите трябва да са насочени към възможност за анализиране, а не към заучаване, поясни още той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е разликата от миналата година и сегашната за матурите в 4 и 10 клас? Миналата година бяха отменени, а тази година обучението е същото.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо стресирате учениците с тези матури? Защо досега нямаше матури за 4 и 10 клас? Как учителите подготвят учениците за тези матури?
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошо е да се лъже. 5 - 12 клас не са цили 40% на училищи. От 7 месеца са присъствали 1,5, до 2 месеца.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11Е нали искате учениците от 1 до 4 клас да са на у-ще? И не стоят по 8 часа, а само 4 или 4, 5 астрономически часа. А и през междучасията при отворени прозорци си свалят маските. Постъпили малоумно...Хайде, ти с големия мозък явно си си направил ваксина...И даскалите са като другите хора-колебаят се, страхуват се, чудят се..просто са хора..дори и те..
10
10
 
7
 
! Отговори
Епидемия преди 3 години
До Анонимен 9Виновни в случая са хората, които задължават от 1-ви до 4-ти да са на училище. Ходи ти с маска 8 часа при положение, че си дете на 10 години. Какво значи дискраминация? Не искали да си правят ваксини - ами да си разчитат тогава на естествения имунитет - ами те са на първа линия както и нашите деца и както всички нас! Ако имаше ваксини за всички да си бяхме направили - а учителите постъпиха масово малоумно, като не си направиха от Пфайзер още януари месец и решиха да треперят.
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълчев, защо заблуждавате, че със заявление, децата могат да ползват ОЕСР, когато повечето училища не предлагат такова и отказват??Задължавате децата да са присъствено в пиков период, а няма ОЕСР, как се нарича това?!
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Пак учителите ви виновни! Как ще ги задължиш? Това е дискриминация! А и да са ваксинирани какво? Пак могат да се разболяват и заразяват!! И освен това маски носят и ваксинираните! Значи дай даскалите да се ваксинират, а родителите и децата - не. После и да заразят учителите , които са с ваксини -ее, голяма работа, нали ще го изкарат леко. Пак даскалите виновни!Нещо май стандарта е двоен, а??
7
2
 
11
 
! Отговори
Без ум преди 3 години
Искахте хората да са неуки и го направихте Защото следвате девиза *** и беден най лесно се управлява като се манипулира
6
2
 
14
 
! Отговори
123 преди 3 години
Матурите доказват единствено, че с всяка изминала година грамотността пада. И за това не е виновен COVID. Най- разумно е да няма матури, за да не ставаме за смях.
5
0
 
8
 
! Отговори
Кумчо Вълчев преди 3 години
Новият учебник, одобрен от МОН, включва избрани хакове и пинизи, как да се скатаем от онлайн обучение и как да препишем на матура.
4
14
 
5
 
! Отговори
Вълчев - вземи мерки преди 3 години
Вълчев - веднага задължи учителите, които от глупост не си направиха ваксини - да го направят ведната и да спрат да тормозят децата от 1-ви до 4-ти клас да стоят с маски в занималнята! Това нормално ли е - по задължение само учителките трябва да носят маски - а сега 5 часа децата почнаха да кашлят заради алергии!
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Матурата след 10 клас трябва изцяло да се махне! Не само за тази година да се чудят да я отменят ли или не! Както и тази след 4! Напълно излишни са!
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уф, айде да правят по-бързо новото правителство и да го махат тоя! Досаден е! Толкова незаинтересован, объркан и нерешителен човечец е!
1
1
 
28
 
! Отговори
Много искам преди 3 години
Вълчев и другите от МОН да се явят на матури.Този министър ,завършил "Счетоводство"в Свободен университет във Варна ,ще има зашеметяващи резултати.