При какви условия ще почиват учениците в курортите?

Хотелиери и туроператори смятат, че сумата от 500 лв. на дете е достатъчна
Обновена: 22 юни 2021 11:23 | 22 юни 2021 11:23, Ния Христова
6
При какви условия ще почиват учениците в курортите?
Снимка: БГНЕС
Хотел в курорта "Слънчев бряг" у нас е една от базите, които ще посрещат ученици по програмата "Отново заедно", предаде bTV.
 
Стаите разполагат с две легла. Наредбата е в една стая да има не повече от четири деца. В този хотел в момента почиват деца от Украйна, Сърбия и Северна Македония. 
 
Олга Дерменджиева, управител на хотела, смята, че сумата от 500 лв. на дете, която държавата отпуска, е достатъчна. Пакетът включва настаняване, храна и допълнителни активности. 
 
"Преди дни изпратихме голяма група деца от Сърбия. В момента малка част от базата е заета, но се надяваме да се увеличи заетостта до 30%", коментира тя.
 
Дерменджиева каза още, че много туроператори са се свързали с тях и са поискали оферти за почивка на деца.
Още по темата
Хотела разполага с басейн със спасител и сцена за концерти. Децата се хранят навън. Има и затворен ресторант, където могат да бъдат настанени при лошо време.
 
Децата се нуждаят от целият спектър на развлечения - спортна площадка, игрище за футбол, лятно кино, отбеляза още управителят на хотела.
 
Туроператора Ивелина Пулева смята, че хотелиерите проявяват интерес към програмата.
 
"Бенефициент по тази програма са директорите на училищата. От момента, в който те одобрят оферта и определят кой ще пътува с децата, програмата може да се изпълнява", обясни тя.
 
Министреството на образованието има и бази по Южното Черноморие, които също могат да бъдат включени в програмата "Отново заедно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си пращайте децата !Капанът ще хлопне! Прочетете за децата в лагера Артек.
5
3
 
4
 
! Отговори
... преди 2 години
Абе по колко деца от училище можеха да ходят на такава почивка! По 10 или 20 от училище бяха! Мисля си, че единствените които трябва да ходят са деца без родители! Инак съм против да се дават каквито и да било държавни пари на разни мутренски хотели, като знам, че за 500лв в съседна турция ше почиваш и във 5 звезден хотел!
4
2
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Условията ще бъдат отвратителни. Знаем много добре *** какво предлага на нашето море.
3
6
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Позитивен материал. Радвам се да чета,че българчета,македонобългарчета и сръбчета могат да израстват в мир заедно. Искам само да попитам защо към тези дечица не се включат и френските скаути? Наблюдавал съм пряко летуванията на френските скаути и възторгът ми е факт. Французи и италианни също са наследници на Тракия. Децата са изключително възпитани,добродейци, отговорни. Нека поканим италианските и френските скаути. Във Франция има добри бази и сериозна охрана на децата. Грантирам Ви качество.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам, че условията, при които ще почиват учениците в курортите, няма да са по-добри от условията, при които се лекуват в бг болниците, бг болните осигурени в бг здравната каса. 500 лв за бг легло с възглавница. Останалото са консумативи.
1
0
 
21
 
! Отговори
KALki4 преди 2 години
Не съм сигурен,ч е държавата трябва да осигурява такива пари за почивки.Това е лобистки закон за спасяване хотелтие на мутрите. Всички тези пари могат да бъдат похарчени по рационален начин.