29 зрелостници с пълни шестици и национална диплома

Най-много пълни отличници има Първа езикова гимназия във Варна
6
29 зрелостници с пълни шестици и национална диплома
Снимка: БГНЕС

29 зрелостници ще получат Национална диплома за отличен успех от Министерството на образованието и науката.

Те са от 20 училища в страната. Те са завършили с пълни шестици по всички учебни предмети. Показали са също постижения в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Най-много пълни отличници има Първа езикова гимназия във Варна - шестима. Следва ги Частна профилирана гимназия "АК-Аркус" ЕООД във Велико Търново с трима носители на националната награда.

На регионален принцип най-много отличници - осем, са от София. Половината са възпитаници на Софийската математическа гимназия и 164. Испанска гимназия "Мигел де Сервантес". Останалите са от 91. Немска гимназия "Проф. Константин Гълъбов", Американския колеж, Италианския лицей и 133. СУ "А. С. Пушкин".

Общо седем са отличените ученици във Варна, трима - във Велико Търново, двама - в Кърджали и по един - в Пловдив, Карлово, Враца, Генерал Тошево, Монтана, Плевен, Русе, Сливен и Стара Загора.

Почетните отличия ще бъдат връчени на церемонии в съответните Регионални управления на образованието. Освен дипломите, младежите ще получат от МОН и четци за електронни книги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: образованиеМОН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масоните ще ги глътнат,смелят и ...ще продължат масонщината. Да живей,живей труда!Робите ще работят дръзновено и с благоговение.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И всички до един емигранти!
3
0
 
1
 
! Отговори
До 2 Бележкарството преди 2 години
е все тая ако останат тук, със сигурност. Затова Харвард, Станфорд и МИТ чакат именно такива, а след това и НАСА, Спейс Х и други, където ще изградят кариера и никога няма да съжалят (за съжаление.......).
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се сблъскат с живота и ще видят, че бележкарството е все тая.
1
0
 
3
 
! Отговори
!!!!! преди 2 години
Браво на децата и родителите им за успеха!Дано не всички излетят през Т2.