20 000 ученици и учители на море без пари

Общият бюджет на програмата е 15 млн. лв
60
20 000 ученици и учители  на море без пари
Снимка: БГНЕС

Почти 20 000 ученици и учители от 688 училища са одобрени за безплатна почивка към 31 юли, съобщиха от пресцентъра на министерството на образованието.

На 31 юли изтече първият етап за кандидатстване по Националната програма "Отново заедно". От възможността да летуват за сметка на държавния бюджет са се възползвали 19 728 участници - 17 859 ученици и 1869 учители или други педагогически специалисти. За тях се държавата отпуска 9 508 000 лева.

Още по темата

Днес Министерският съвет одобри 1 205 250 лева за 3805 участници. Преди това с три постановления бяха отпуснати 5 991 100 лева, които са разпределени за 12 977 ученици и 1354 ръководители.

Програмата е разчетена за 30 000 ученици и придружаващи ги педагози. Общият й бюджет е 15 млн. лв. МОН вече приема заявки по правилата за втория етап на кандидатстване. В него отпада ограничението училищата да изпращат на почивка до 7 процента от своите ученици. Максимално допустимият брой за всички е 165 участници. Могат да се включат и вече възползвали се от програмата училища, ако в първия етап са получили пари за по-малко от 165 ученици и придружаващи.

Нови заявки ще се приемат до края на август или до изчерпване на лимита на програмата. За първите три дни на август 60 училища са подали документи. Одобрените досега ученици и учители летуват както в планински, така и в морски курорти.

Сред предпочитаните дестинации са Боровец, Банско, Чепеларе, Плиска, Балчик, Трявна, Китен. Има групи в Приморско, Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Несебър, Каварна, Черноморец и др. Учениците и педагозите отсядат предимно в хотели с три звезди.

За всеки участник е осигурен шестдневен туристически пакет на стойност 500 лв. Офертата включва настаняване с пет нощувки, храна, транспорт, застраховка и допълнителни дейности.

Националната програма "Отново заедно" помага на децата да преодолеят изолацията по време на дистанционното обучение, като възстановява комуникацията помежду им чрез групови дейности. Тя обогатява културата на учениците и стимулира тяхната физическа активност, посочват от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
3
 
! Отговори
ACAB преди 2 години
Това е схема за подпомагане на претъпканите хотели по бетономорието! Тия същите мутри, дето си построиха хотелите от кражби по обществени поръчки и от ББР. Защо не дадохте тези 15 мил. на пенсионерите у.р.о.д.и такива? Всички управници са еднакви! Дано някой ден на пенсия разчитате!
39
0
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Тъкмо ще съберат някой лев.
38
0
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Да пратим авторката на статията безплатно на море с кретеноподобните чалгисаните ***, някои все още ги наричат "деца" После ще ни разкаже какво е преживяла и как се чувства след безплатната почивка. Хахаха. Само луди биха се съгласили да придружават такива *** каквито са днешните ***
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20000 учители и техните деца и близки.
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново крадене на пари за да подпомогнат онези търтеи хотелиерите с НАШИТЕ ПААРИ от данъци НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА , НЯМА ТАКИВА СМОТАНИ / КОРУМПИРАНИ / ДЪРЖАВНИЦИ
35
1
 
4
 
! Отговори
Високи сини планини преди 2 години
МОРЕ ЗА НЯКОИ БЕЗ ПАРИ, отново пищят ощетени, ПИХА ЕДНА ВОДА СТУДЕНА!!!
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1) "Одобрявам: Човек трябва да има съвест и социялна отговорност. Добре е децата да отидат на море." _______________________________ Да, но ходят малък процент. Дори не 20%. А другите? За тях няма безплатна почивка. 2) "Одобрявам: Спомнете си вие като сте ходили на времето с класа си. По мое време това не беше безплатно, но сравнително евтино..." ______________________________ Нашите успяха да ни пратят точно 1 път. И не с класа, а със смесена група. Никога не е имало места за всички!
33
0
 
11
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
Първо. Хотелите са на "нашите " хора. Второ. Почти никой няма да ходи (вие познавате ли някой ?). Изводът е че по тази схема ще се "усвоят " поредните 15 милиона лева държавни пари !
32
2
 
1
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Защо плащаме на търтеите отпуската?
31
4
 
2
 
! Отговори
x преди 2 години
Точно съм на плажа на Слънчака. Стовариха няколко групи с чуждестранни ученици. Нагледах се на стегнати дупета, сладки муцунки и гърди като лисичи муцунки.
30
5
 
2
 
! Отговори
оо преди 2 години
Ооо, на батко ученичките. Първи трепети, влажни котенца, срамежливи и невинни.
29
7
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 2 години
Вдигнаха им заплатите, цяла година лежат в къщи - сега и море без пари.Интересно!
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно света върви към световен социализъм.Вземат се бизнес решения, които са със социалистически привкус,само и само да не се убие всичко. Вижте и запада - наляха се милиарди за да спаси бизнеси,защото не им се гледат гладни революции и "хора на всеки километър" да взривяват наред.За мене това е умно решение на фона на всичките проблеми пред които се сблъска страната.Сега остана и собствениците на хотели да не гледат мръсно всеки,който не им купува прескъпите 60клуци и може да се пооправят нещата
27
2
 
9
 
! Отговори
радеФ преди 2 години
е така се купуват гласове , а и нали се сещате че ше са в хотели на наши хора .
26
3
 
4
 
! Отговори
sa преди 2 години
Огромна грешка възстановете селските бригади
25
0
 
6
 
! Отговори
програмист преди 2 години
Вие докато строихте пътища ние си построихме хотели и сега си ги пълниме пък вие чегъртаите
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аха,дада,ама беПарите така или иначе държавата ги взема. Така виждаш че поне нещо се прави. Магистралите и Пътища се ремонтират по същия начин. Сега някой ще вземе печалба - това е ясно и в това няма нищо лошо. Никой вече не работи само на добра воля. Същото е и с хотелите. Нека си вземат парите. Важното е че нещичко се прави.Помня как при Станишев когато данъците отиваха в частни вили и незаконни села на митничари и политици. Така е по-добре. Поне децата ще отидат на почивка.
23
0
 
3
 
! Отговори
сложна тема преди 2 години
Едно време нашите нямаха много пари. Важно е особено при децата да има що-годе изравняване, защото без помощ от държавата много деца няма да дойдат защото родителите им няма да ги пуснат. Това ще е жалко. Сега дали трябва да е напълно безплатно? Не знам. Трябва ли храната в училище да е напълно безплатна?
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най вероятно почивката е и в хотелите които получиха най много средства по програмите от типа 60:40 . Разбира се случайно .
21
3
 
9
 
! Отговори
махарадж преди 2 години
Няма лошо знаете ли колко е хубаво да си почиваш и друг да плаща одобрявам пък дано и аз да доживея тоз разкош