Ученето да е основно за подрастващите, TikTok - за свободното време

Образованието да се адаптира към технологиите, съветва тиктокър
15 сеп 2021 20:08, Анисия Иванова
12
Ученето да е основно за подрастващите, TikTok - за свободното време
Снимка: Bulgaria ON AIR

Ученето трябва да бъде основно за подрастващите, а TikTok е за свободното време. Това съветва 22-годишният Момчил Петров от Севлиево, с артистичен псевдоним Мочо, който стана хит в TikTok и Instagram с имитации на изпълненията на родни и световни певци.

Младежът е управител на фирма за дърводобив и от тази есен ще следва "Публична администрация" в София, а през свободното си време записва клипчета за социалните мрежи, като най-популярен е в TikTok.

Най-масовата възрастова аудитория на Момчил е в диапазона от 10 до 16 години. Пред Bulgaria ON AIR той демонстрира как се прави TikTok клип, като важно условие е да имаш ринг лампа и селфи стик.

"Тези видеа, които гледат - те се правят с цел да се видят в интернет, те не са реални! Децата не трябва да ги правят, а просто да се радват и забавляват на тези неща", категоричен е тиктокърът.

Както Момчил, така и негови връстници и родители смятат, че учителите трябва да адаптират учебния процес към съвременните предизвикателства и дори да са в социалните мрежи.

"В електронна среда децата много често използваха нови технологии. И затова е наша ролята и на семействата, постоянно да се говори за доброто и злото, което може да се случи", обясни учителят по "Изобразително изкуство" Гергана Пенова.

Тя сподели още, че децата са доста доверчиви и лесно може да попаднат на опасности в социалните мрежи. Това обаче не означава, че родителите трябва да ги ограничават от ползване на социалните мрежи, а да говорят с тях и да ги предпазят от опасностите в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Някой преди 2 години
В свободното време - спорт, а не Tik-Tok!
8
0
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Роби на нереалният свят( фейсбук,тик ток и др.)
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тик Ток е *** на социалните мрежи, заедно с Инстаграм и Фейсбук. В свободното си време трябва активно да практикуваш хобита, а не пасивно да гледаш булшит като в тия платформи.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 22 години с фирма за дърводобив?И защо не учи в Лесо-техническия, ами публична администрация? Откога повтарям - дърводобива трябва да се ЗАБРАНИ. Фирмите да се разтурят. Това е мафиотско занимание. И износът на дървесина да се ибложи с 300% мито.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е тоя жендър бе. И защо ни занимавате с платформата на кифлите и позьорите?
4
2
 
0
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Моля ви помогнете ми да си оправя живота и да имам приятелка ! Може ли ?
3
3
 
2
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Единственото хубаво на тик ток е, че работят с алорика и че съпорта им е изнесен в България. Който говори западен език различен от английски започва на заплата 3000лв. без опит. Търсят и хора с турски и чешки. Имам над 10 познати работещи там. Единственият лош проект е с английски работиш нон-стоп другите езици са добре и се почива половината време.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дилърът на дрога казал: Не се друсайте..............................Тютюневите производители пишат на кутиите си: Не пушете.............................
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ползвайте Тик Ток, казал някой в Тик Ток. Класика.