Стаматов: На прага сме на сериозна образователна криза

Дистанционното обучение е достигнало предела си според него
21 окт 2021 11:56, Елка Василева
51
Стаматов: На прага сме на сериозна образователна криза
Снимка: архив, БГНЕС

"Намираме се на прага на сериозна образователна криза, която ще им се стори като шега на управляващите на фона на това, което ни заобикаля в момента“, каза в пред bTV Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета на България и директор на 119-о училище в София.

По думите му дистанционното обучение е достигнало предела си и всеки следващ ден с него не е добър за учениците.

Още по темата

Според Стаматов, ако зеленият сертификат беше въведен и за учебните заведения от днес, това би довело до няколко дни липсващи учители и проблеми в учебния процес.

„Щеше да е трудно учителите и работещите в училищата да покажат своя сертификат, при положение че и системата се срива“, съгласи се Юлиян Петров, председател на синдикат „Образование“.

„Отлагането на зеления сертификат беше най-мъдрото решение, което чухме от министъра във вчерашния ден“, смята Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То сме в образователна криза вече 32 години!
33
0
 
6
 
! Отговори
Кико преди 2 години
То пък един келепир от това образование! Преди мутрите си купуваха(и сега де) дипломи и ги слагаха в златна рамка , Сега излизат с преписани дипломни работи и кандидатстват за министри калинки!
32
3
 
3
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Държавата се СРИВА----САМО ОТ ВЕЛИКИТЕ ВИ ПРИКАЗКИ И ПРОСТОТИЯТА ВИ!АБСОЛЮТЕН КОМУНИСТИЧЕСКИСИНДРОМ....!!!!
31
0
 
8
 
! Отговори
До ххх преди 2 години
А имате ли официален документ, за направени тестове на учениците и учителите ви, за да докажете твърдението си или просто гледате на боб?
30
10
 
3
 
! Отговори
ххх преди 2 години
Стига лъжи ,в класа ми няма болни деца и учители !!!!
29
2
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Който иска да учи,спокойно може да го прави и дистанционно.Който го мързи,ще търси оправдания.ДО не е достигнало никакъв предел.В настоящата тежка епидемична обстановка това е най-доброто решение.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този сертификат никой не го иска, но отнякъде го налагат и правителството явно е получило сериозна заплаха, за да го обяви за задължителен. Нали никой не си мисли, че просто ей така две седмици преди изборите ще тръгнат да предприемат някакви действия? Явно няма как - в Русия локдаун, после и в други страни вероятно. Пак сме в най-добрата позиция - обявиха, че ще има сертификат, но дефакто нищо не се случва, няма и да се случи до изборите, а дано и след това.
27
8
 
8
 
! Отговори
до 32 преди 2 години
То , ученето не е за всеки... Там насила не става. Който иска се образова, останалите знаят повече от епидемиолозите и са против ваксините. Нашият народ е много вещ в медицината.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министерството на здравеопазването (правителството), можеше да предвиди тази ситуация и да започне този процес още преди месец, и да няма после оправдания. Ама нищо де, ще станем развъдник на мутиращи вируси. При толкова твърдоглав народ, друго не ни очаква.
25
1
 
17
 
! Отговори
88 преди 2 години
НИКАКВИ ТЕЖКИ ВРЕМЕНА И НИКАКВА КРИЗА, МОЛЯ ! Това е удобно да манипулираш невежите, загубеняците, ***, лентяйте ... От десетилетия 80 % от "учащите" си въобразяват, че учат нещичко!
24
11
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
До АнонименЩе ни се получи, ***, ще ни се получи.Само стой и гледай.
23
17
 
5
 
! Отговори
жалко за българите преди 2 години
За този хаос, за тази безпътица трябва горещо да благодарим на зеления чорап и неговите пажове, рашковци, копринковци, узуновци, кацаровци и вся ***. Тези хора с безхаберието, безумието си докараха държавата до това положение. Дано ви светне една червена лампичка и никога, ама никога повече зеленият чорап и тези ни.що.жест.ва покрай него да не помиришат власт.
22
5
 
13
 
! Отговори
УСПЕХ преди 2 години
Кризата удря там където корупцията шуробаджанащината и простащината са застанали трайно на високата скамейка приятелю.Моите деца са в чужбина, там ще бъдат и внуците ми.Тази помийна яма наречена *** няма бъдеще и децата в яслите го знаят.30 години всичко щеше да дигитално, децата ни са генетично умни, малко им трябваше да сме фактор на световната сцена НО НЕ СЕ НАЯДОХТЕ.УСПЕХ
21
2
 
11
 
! Отговори
Рамбооо преди 2 години
Г-ЖА Янка Такева спи и мълчи, защото далаверите са по важни за нея.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, то по-лошо от това вече не може да стане! Или може?????
19
0
 
20
 
! Отговори
Марксист преди 2 години
Ква образователна криза бе ПИЧ, поколенията са изкуствено опростявани толкова години, тъкмо 30 на брой.....ква криза кви пет лева разходи.Не съм нострадамус но идват мнооого тежки времена.....МНОГО
18
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не отлагане, а отмяна на сертификат за учителите.
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова нагли изказвания имаше вчера от учители, просто съм без думи. "Понеже от учителите се изисквало зелен сертификат, трябвало задължително и учениците и родителите да се ваксинират". А изрично в заповедта на Кацаров пише:" За децата под 18г. не се изисква зелен сертификат, нито ваксина"!!!!! Ясно, че искат покрай децата, да настроят родителите, за да отпадне и за тях зеления сертификат, направо брутално!! Затова ли им трябват децата присъствено? Няма да ви се получи!!
16
1
 
23
 
! Отговори
Медвед преди 2 години
Жалък слагач пък как не го срам само да обикаля и медиите и се прави на мъж разбирач
15
2
 
11
 
! Отговори
Преувеличен проблем преди 2 години
Няма нищо фатално децата да завършат даскалото по-късно с 2-3 години. Пример момиче Стаматка на 16 години от кв Люлин за нея няма никакво значение дали ще грабне хартията за средно на 18 или на 21 години. Няма как да бъде засегната вълнуващата кариериа на сервитьрка, барманка за Алибегов или уникалната възможност да работи продавачка в Мола или Кауфланда. То момичето освен работа, данъци и разни мъже то друго няма какво да очаква от образованието си и бъдещето си в Булгарияя.