Кога и по-големите ученици ще се върнат в клас?

Здравният министър посочи, че това може да се случи още следващата седмица
Обновена: 12 ное 2021 22:46 | 12 ное 2021 20:23, Красимир Ангелов
34

Още другата седмица образователното министерство ще обсъди кога и кои ученици да се върнат обратно в клас. Заради положителната тенденция в разпространението на коронавируса, здравният министър и премиерът заявиха, че това може да се случи още следващата седмица. Условието за това е децата да се тестват два пъти седмично.

Кристина Иванова е в 6 клас. Вече около месец се обучава онлайн. Казва, че ѝ е по-трудно и училището много ѝ липсва. Все пак обаче, ако я задължат да се тества, предпочита да си остане вкъщи.

Още по темата
"Не обичам нито да плюя, нито да правя тестове. Малко се притеснявам. С близалка може, но според мен, няма нужда от това, защото губим време от целия ден и не искам да ставам опитно зайче", сподели тя.

Майка ѝ Светлана Иванова също предпочита дъщеря ѝ да учи присъствено, стига това да не е обвързано със задължително тестване.

"Това е стрес за децата, напрежение преди училище - ще изляза ли положителен, ама ще бъда ли отрицателен, как ще кажат на мама и тати. Това е допълнително притеснение за децата", каза тя пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Засега обаче, условието да се върнат обратно в клас, е Кристина и нейните съученици да се тестват два пъти седмично. Тестовете ще стигнат за всички ученици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
1
 
! Отговори
аз преди 2 години
СТИГА ПОЛИТИЗИРАЙТЕ!Какво ще стане на глезльовците да бъдат тествани два пъти седмично?Разкапахте ги от лигавене!После ще плащате-цял живот ще са като воденични камъни на врата ви!
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върнете ги, после ще ревете през час по новините, че covid случаите са високи... Някои ученици учат по-добре в онлайн среда. А тестовете какво ще направят, ще спасят училището ли? Не че са кой знае какво, но са просто губене на време и средства, и повечето родители се правят на интересни като се правят качели детето им е света вода ненапита "Ама как така ще плюят на обществено място?!" и кв'о като, повечето деца в начален етап в днешни дни са изпростели до безумие. Стигнете се.
27
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей не ви омръзна простотията ви. Не мога да проумея как може да се раждат толкова *** индивиди? В какви условия сте расли? Как е възможно да си толкова интелектуално осакатен? Честно казано съжвлявам само за едно-че този вирус не беше по-брутален... Да се изчистим от ***, веднъж за винаги!
26
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не искам да бъда опитно зайче". Ясно какво слуша у дома въпросното девойче и повтаря като папагал - щото не обичала да плюе, видите ли. Така се възпроизвежда малоумието. Няма надежда.
25
11
 
13
 
! Отговори
Алек преди 2 години
Тия са по-зле и от крайно-левите хора. Какво ще им стане на учениците ако просто учат от вкъщи?И без това учат безполезни глупости като:Какъв цвът ще бъдат котенцата на бяла котка ако се *** с черна, колко топлина ще се одели ако смесим сол и вода, мислите на Маркс и някви напушени гърци, безмислените уравнения по математика и др.
24
4
 
9
 
! Отговори
Ууу преди 2 години
Само гледайте-връщат учениците в клас и пламваме отново, но не че сме го потушили.
23
0
 
16
 
! Отговори
някой си преди 2 години
Кога ли? Кога ромите завършат в Харвард без преписване или НЕ по милост заради етноса. Като си българин всеее ти повтарят ,,учииии" и накрая или не работиш по специалността си, или пак нещо не е достатъчно, че трябва още да учиш и накрая емигрираш. На който му се учи ще учи у дома си на спокойствие, така ли иначе матури и изпити няма да отпаднат даже ще измислят нови, че трябва реформи в образованието. Welcome to Bulgaria- държавата на абсурдите
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
глезли
21
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радеееев, ти ли даде тая заповед? Искаш да подпалиш държавата ли бе? Да вбесиш хората, че да станат размирици и ти да управляваш с некадърното си служебно правителство? Ами тогава няма повече да бъдеш президент. Щом децата ни са цената за твоя мандат, тогава твоя мандат приключва! Още вдругиден!
20
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато имаше корона вирус само по животните, съществуваха т. нар. грипни ваканции. Нищо няма да им стане на децата, ако не учат една две седмици. Съвестните ще си наваксат, посредствените са си винаги посредствени. Тестовете са притеснителни освен с това, че са ненадеждни, и с това, че след тях следва задължително бодене.
19
6
 
15
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Ми гласувайте за Радев и марионетките му. Ще ни вкарат големите по училищата с тея тестове, дето са доказано отрицателни и тогава стой та гледай как семейството ти измира. И после ще се оправдаят с Бойко.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е ,ем ме боли ем ме сърби ,искам ама нямах желание
17
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже! Целия свят затваря, тука щели да връщат големите в училище. То вярно комунистите никога не са били наред с главата, но сега са направо за психиатър.
16
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То както се разбра децата са напълно здрави ,и тестовете за милиони ще доставя фирма с 300 лл капитал ,а на другия ден фирмата избягала ,смях в залата ,и тия вървят по пътя на герба
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другари и другарки, ако целта ви е да подпалите пожар който да лумне точно когато новия парламент влиза в сградата на НС и така да изнудите партиите да направят правителство от сега ви предупреждавам, направите ли това, няма да има правителство, защото няма да има парламент. Ние нахълтваме с всички оръдия на труда, за които се сещате. И ще има пълна смяна на системата. Стойте далече от децата! И за миг не си помисляйте даже да ги ползвате като разменна монета. Кротни се Кацаров!
14
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за чий им е да връщат големите? Те показаха на матурите че се справят чудесно учейки от вкъщи. Явно повече се концентрират в домашна среда, отколкото в училище където се подритват и побутват на чина . Хлапетийте дето им държат ръката че да пишат и не могат да стоят пред компютъра са едно, 16 годишните са съвсем друго. А и така не ходят насам натам и дори и да има болен, не го разнася. Защо искат да изкулят съвсем ситуацията тия от служебното?
13
1
 
9
 
! Отговори
До Бау преди 2 години
И Кунчев така приказваше.
12
20
 
7
 
! Отговори
Бay преди 2 години
"не искам да ставам опитно зайче" любимата фраза на децата и антиваксъра (който има толкова акъл) :D
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тестове за депутатите ще има ли? А тестове за наркотици на депутатите, тестове за педофилия и песдерастия за да влязат в НС? Когато им направените тези тестове на народните ***, тогава ще правите тестове и на децата. До тогава ще учат от вкъщи!
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще горите в ада престъпници!