За първи път в клас влезли 32 ученици на по 17-18 години

МОН отчете повече включени в образователната система
29
За първи път в клас влезли 32 ученици на по 17-18 години
Снимка: БГНЕС

От септември до ноември т.г. са записани да учат общо 8700 деца и младежи, които са се били отказали или никога преди не са ходили на градина или училище. За същия период на предходната година в системата са включени 5343 деца и ученици - или с 3357 по-малко. Това съобщиха от МОН.

Над 2700 ученици са върнати в училище през тази есен, след като са излезли от там в предишен период. 215 от тях са на възраст 17-18 години, когато образованието вече не е задължително. За първи път са записани на училище почти 6000 деца и младежи. Тридесет и двама от тях са на 17 или 18 години.  

През септември-ноември намалява броят на отпадналите от системата на образованието деца и ученици, въпреки че техният дял все още се запазва висок. Към 15 септември броят им е 57 287. За същия период на миналата година отпадналите ученици са 61 928.

Най-малко обхванати в системата деца има в Шумен, Кърджали, Сливен, Хасково и Ямбол. Повече деца и ученици са влезли в детските градини и училищата през тази година в областите Варна, Бургас, Видин, Добрич и Кюстендил.

За периода септември-ноември т.г. екипите са направили двойно повече проверки на статута на учениците, за които има информация, че се обучават в чужбина. Проверени и актуализирани са данните на 35 368 деца. За същия период на предходната година са проверени 14 175 ученици.

За първи път през тази учебна година специалистите започнаха с обиколките с месец по-рано. Традиционните проверки по домовете на учениците започнаха още на 16 септември, за да могат децата да бъдат максимално дълго време в училище.

Още в началото на учебната година бяха сформирани 1335 екипа, които търсят децата вкъщи. В тях са включени 19 915 преподаватели, социални работници, полицаи, представители на общините и областните управи, регионалните управления на образованието и регионалните здравни инспекции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
12МСП преди 2 години
До Totenkopf// Ами срамно си ,от всяка гледна точка.Едно време ,получаха в СВ умения като: кофражисти,арматуристи,заварчици,електро-техници / по-грамотните/,плочкаджии, мазачи,шпакловчици,паркетаджии,а най-грамотните -водеха складовите наличности
22
0
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Голяма хвалба хахах, то е срамно
21
0
 
1
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 2 години
До Даскал по математика/// Ами има отговор и той е 60 000см2. Това е пълната повърхнина на кубическият метър . Една страна 100х100= 10 000 см2. Повърхнините са 6 броя.
20
0
 
2
 
! Отговори
Даскал по математика преди 2 години
"Все едно даскал по математика да не може да обясни колко квадратни сантиметра е един кубически метър на децата." -Е това, верно няма обяснение.
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предпочитам да са онлайн, отколкото присъствено. И зимната ваканция да е 1 месец
18
1
 
5
 
! Отговори
toti преди 2 години
По добре да се пуснат в зимна ваканция до 3 февруари,вместо за 4седмиви по 500х ще спести 2 мил.държавата !1
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първата година управляващите се биеха в гърдите,че върнали 30 000 деца в клас,а нарочно в списъците бяха дали децата за детска градина и първи клас,вече записани. Това е едната глупост.Другата глупост е,че тия хора идея си нямат,че да си ученик означава да имаш изградени навици на ученик-това го възпитава началният учител и е толкова важно,колкото и ограмотяването.Сул ьо не влизал в училище години наред, ставал и лягал,когато си ще,и-о,чудо-прекрачва прага на училището и става ученик.Да,ама,не.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли каква е истината за тия "екипи".На директорите се вменява да вменят на учителите,повечето учителки,да влизат в гетата и да издирват т. нар. подлежащи. САМИ.Сам сами.Иначе на протокола се подписва полицай и чиновник от Закрила на детето.Полицаите не ходят с учителите,защото никой не им плаща.На учителя се плаща 30 лв.Ако учителят е втора смяна,той цяла сутрин ще обикаля копто рите, следейки внимателно времето, за да не закъснее за часове. Подлежащите са или "женени", или в чужбина.
15
2
 
5
 
! Отговори
Lan преди 2 години
Какви обиколки, какви екипи - трябват ефективни наказания за родителите, НИЩО друго!
14
3
 
3
 
! Отговори
На Гешев аверите преди 2 години
Хора от МВР и ДАНС работят за Пернишки Фашисти занимаващи се с тежък тероризъм!
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възможно ли е аз ,кака,мама,тати,чичо,леля,баба и дядо,да сме в един клас?
12
6
 
2
 
! Отговори
До АТАКИСТ преди 2 години
Жалки сте! Атаката!
11
2
 
4
 
! Отговори
Ракел уелч преди 2 години
В Стая ми има бухал буху-буху.
10
0
 
6
 
! Отговори
мдаа. Муpгаши. преди 2 години
С кафяв отенък ли са учениците?
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и сега ги бутат да завършат 7-ми клас, че са неграмотни както в първи не им пука.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ще изкласят иначе ще спрат парите на училището.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да нямаш диплома, нода си грамотен, но може да имаш диплома и да не можеш да си напишеш името.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само скрийте бакъра и медните жици за да не ги изкушавате.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми тъй са ман*алите, направо се чудя как са ги възпитавали родителите им, щом дори не са ходили на детска градина......хахахаха :))) Иначе са важни когато стане въпрос за парламентарни избори, не може да ги пипнеш тогава......хахахахаха :)))
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е че в България нямаме расизъм! В България всички сме бели!