Ректорът на УНСС: Едва 15-20% от студентитете имат "зелен сертификат"

Има умора от онлайн обучението, посочи проф. Димитър Димитров
8 дек 2021 10:12, Анисия Иванова
21

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров отбеляза, че вече има известна умора от онлайн обучението, а студентите питат кога започват присъствено обучение.

"Научихме, че и по този начин може да се провежда обучението. В началото беше предизвикателство и интересно за студентите, но в последната година и половина възможностите за онлайн обучение се развиха много. В бъдеще ще има още повече възможности за добавка към присъственото обучение. Усвояването на материала зависи от този, който го усвоява", каза ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров в "България сутрин".

"Поставени сме в такава ситуация, че с тези "зелени сертификати" не можем да започнем. Имаме около 17 хил. студенти, сигурно 15-20% от тях имат "зелен сертификат" и няма как да започнем. Надявам се втория семестър да продължим присъствено", заяви проф. Димитров пред Bulgaria ON AIR.

В УНСС използват единна платформа за всички, която предлага доста възможности, стана ясно още от думите му. А дигиталното образование е дало допълнителни знания и умения на студентите.

Проф. Димитров коментира и 11-ото издание на рейтинговата система за висшите училища.

"Има около 200 индикатора, които малко объркват потенциалните кандидат-студенти. Предназначена е за хора, които не познават системата - да се ориентират. Имам доста критики към самата система. Има бутикови университети, които имат една специалност с 10 човека и са по-напред в класацията", посочи ректорът на УНСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
2
 
! Отговори
Б. М. преди 2 години
Аз, като завършил УНСС, вярно преди 20 години, се сещам за две сентенции: Ум Няма Студент Става и другата Утре Носи Съответната Сума. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ Студенти! Настоящи, бивши и бъдещи! НАЗДРАВЕ!!!
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20% са много, едва ли има толкова много овце!
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък съм изключително доволна от дистанционното обучение, пести ми време и нерви от пътуване до университета, а в усвояването на материала в онлайн среда не се затруднявам, даже бих искала да си останем онлайн.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно при Герджиков всички са със сертификати )
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам какъв е проблемът за студентите също да се осигуряват тестове, както за учениците. В крайна сметка, ако се чака да се ваксинират повечето здрави 18-20 годишни хора, то тогава тези университети и след пет години няма да отворят. Иначе по стотачка на месец за общежитие, по още няколко за семестър и за какво? да се спи в леглото вкъщи по време на лекциите
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ще ми извиват ръцете за зелев сертификат и дистанционно обучение, ВУЗ не ми е нужен. Особено при ниското качество на висшето образование от поне 20 години у нас - по-добре е да пропусна, докато не се настроят да работят поне нормално с нормалните здрави хора.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Младите повече ги е страх да се ваксинират, а и обикновено изкарват по-леко вируса и още по-рядко умират от Ковид-19. Според статистиката за България при неваксинираните от хората на възраст 20-29 години умира само един на 809 заразени. При 17000 студенти и 15-20% ваксинирани това означава, че само около 17 студента ще гушнат букета, ако всички се заразят.
12
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Като е онлайн обучението и студентите не стъпват в учебните заведения, защо плащат пълни такси за всеки семестър, къде отиват тези пари, когато няма никой в университетите, интересно кой си ги разпределя, какви разходи прави университета , за да взима тези пари. Дали са намалени " заплатите на обучаващите" , ха, ха. Мълчание
11
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи само 15-20% от студентите ще оцелеят след пандемията.
10
2
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
А дали в тоалетните на УНСС още пише - Димитър Димитров не издава касови бележки? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо само по този начин да е възможно обучението ,за парламента не е нужен сертификат ,логично е и за другите места да отпадне!!!!
8
5
 
18
 
! Отговори
пери преди 2 години
Със или без пандемия, студентите няма да се върнат в аудиториите както преди. Не виждам никаква умора от онлайн обучението, това е бъдещето, за добро или лошо.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕДВА 15-20% обречени!
6
3
 
12
 
! Отговори
Joko преди 2 години
Гос'ин Димитров,Като знам при присъсвеното обучение качеството на преподаването вт.н. УНСС, не мога да си представя до къде е пропаднало "дистанционното" обучение.
5
2
 
20
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Айде бе, тия какво чакат, само рискуват да си докарат доживотни сърдечни проблеми от неработещите терапии срещу болестта, която за тях е изключително лека настинка! И пак ще могат да се заразят и да разпространяват вируса! Само плюсове има, не знам какво се чудят?
4
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в чужбина 80% от студентите са ваксинирани. Присъствено учат само ваксинираните , останалите - дистанционно.
3
0
 
29
 
! Отговори
Muncho преди 2 години
"Има умора от онлайн обучението"Е, хайде сега, да не издребняваме, онлайн, офлайн ....Да си го кажем: "Не им се учи на хората". Искат само да вземат тапията и да цомбят колежките.
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАродоно събрание НИКАКЪВ СЕРТИФИКАТ НЕ ИСКАТ. Нали Ректра на УНСС е една "група" от депутати
1
2
 
29
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
И преди пандемията в УНСС си бяха на дистанционно обучение.