542 училища ще са със статут на иновативни през новата учебна година

Те са с 32 повече от миналата година
17 авг 2022 17:07, Красимир Ангелов
18
542 училища ще са със статут на иновативни през новата учебна година
Снимка: БГНЕС

Общо 542 ще са иновативните училища в България през учебната 2022/2023 г. Това е с 32 повече от миналата година, съобщиха от правителствената пресслужба.

Списъкът беше одобрен от правителството днес. В него влизат училища от 192 населени места от всички 28 области в страната. Те разработват и въвеждат нови методи на преподаване, внедряват иновативни елементи в организацията и съдържанието на обучението, усъвършенстват управлението си.

Иновативните процеси се въвеждат в продължение на четири години, като за всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са определени целите и идеите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците.

Проектите са одобрени от Комисията за иновативните училища, в която участват психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната общност, лица с доказан опит в областта на образованието, науката и технологиите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
10
 
! Отговори
**** преди 1 година
Образованието става все по-лошо. Децата все по-незнаещи и не мислещи. Планът за унищожението ни тече на пълни обороти.
15
0
 
9
 
! Отговори
Хали преди 1 година
Отпускат се едни пари, които се прибират от МОН и от директорите. Иновации няма как да видите.
14
3
 
16
 
! Отговори
Хахахахаха преди 1 година
Една от великите глупости! Нека ви кажа какво се променя след етикета иновативно! НИЩО! АБСОЛЮТНО НИЩО! Учителите са все така злобни и незаинтересовани!
13
0
 
4
 
! Отговори
от село преди 1 година
а училища които ше учат децата да работят няма ли да има ?
12
0
 
2
 
! Отговори
Дановски преди 1 година
Waffen SS, да се наблегне на инженерните специалности, но в повечето от тях основателно се усвояват 55 научни курса, в числото на които 4 броя висши математики.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лавина от иновативни училища през новата учебна година. Ще произвеждат клонинги на Про100Киро по тертипа на Харвард.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Цар Симеон I" Варна,е едно от тези училища.Нищо иновативно не съм видяла вече 4 години.Зла директорка,слаби учители,слаби резултати на учениците
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време нямаше иновативни училища, а пък всички научавахме много повече в сравнение със сегашните ученици. Как става това?
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Waffen SS... Е да , ама няма далавера !
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По кой от 6-те учебници , по История , ще изучават учениците в Бг /
6
0
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 година
Дали ще бъде наречено Демократично училище,важното е какво могат учениците.Докато има так наречени делегирани бюджети и докато се държат някакви подрастващи лОмпенчета заради бройката,образованието няма да се оправи.По -добре е по-малко,но качествено образовани,отколкото огромна тумба ,които не могат гащите да си вържат,а след това работят като монтажници на изолация. Трябва силно да се наблегне на инженерните специалности,че ПиаРи,прависти,икономисти,артисти-не са производствена сила
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По образованието ще се разбере , ЩО ЗА НАЦИЯ /колония/ сме !
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кога Историята на България , ще нарасне на 20 различни виждания , щото до сега са само 6 различия !
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Госпожи и господа , това е поредната ''РЕФОРМА'' , в образованието ни !пУлУжениетУ обаче е все по-тъжно , защото до сега всеки 2-ри беше НЕГРАМОТЕН / , според изнесеното от МОН преди 15-20 г. , едва ли не че е ''геройство'' / , а сега борбата е : ВСЕКИ 1-ви в Бг да бъде неграмотен ... На практика аз това виждам .А вие госпожи и господа , ВИЖДАТЕ ЛИ НЕЩО ДРУГО ?
2
0
 
3
 
! Отговори
Долу САЩ преди 1 година
Пишат неща, които са изгодни, за да се харесат на политиците и на САЩ, за да припечелят някой лев продажниците, а децата нека цял живот да си бъдат заблудени.
1
0
 
14
 
! Отговори
Защо преди 1 година
И бълват неграмотни индийци които не могат да говорят на български,камо ли да четат и пишат!Иновативни!Хаха!Закопавате България ве ей..продажници!