Експерт: Образователната система е в осезаем застой

Политическата нестабилност у нас затруднява финансирането
25 яну 2023 20:04, Йоана Цонева
11
Експерт: Образователната система е в осезаем застой
Снимка: БГНЕС

Финансирането на училищата е затруднено заради политическата нестабилност в България.

Важно е да бъде приет бюджет за тази година възможно най-бързо, заяви Златка Димитрова от Сдружение "Образование България 2030" пред Bulgaria ON AIR.

Другият основен проблем е изоставането в нивото на образование по редица индикатори в сравнение с други европейски държави. Това се потвърждава и от последния мониторингов доклад на Европейската комисия, подчерта тя.

"По по-голямата част от индикаторите - дали образователната система успява да обхване учениците в училище, дали успява да им помогне да придобият умения, които ще им бъдат полезни и за живота, и за работата, ние не трябва да бъдем на опашката на европейските държави, а да напредваме", категорична е Димитрова.

Независимо от законовите промени, реформите у нас не се случват. Българската образователна система е в осезаем и сериозен застой, заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Образованието е обучение и възпитание- нито едното, нито другото е налице. Учителите без компетентности, способност за преподаване и оценяване. Учебният материал- объркан, сложен, неразбираем от децата. Учениците без дисциплина с много права и без задължения, лесно преминаващи нивата. Училищата- борба за бройка- сигурен бюджет, родителите- без желание да помагат на децата вкъщи. Всички участници в образованието не полагат необходимите усилия. Акъл не се налива, а се учи-запаметява-прилага
7
0
 
1
 
! Отговори
4 преди 1 година
Не е в застой -тя регресира!Подкрепаджиите,една терористична организация,предлагат оценка на поведението на учениците!?В кое време сте?Гербаджийските директори задържат развитието на образованието!Вън от училище!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, реформите са матури и матури до спукване, с нулево обучение в уилищата и частни уроци, некадърни учители и жесток тормоз в една фалирала от европейски проекти образователна система!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С този министър няма как да е другояче!
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Образователната система в БЪЛГАРИЯ не е в застой! Тя е в пълен крах! От тридесет години насам продажните управници работят точно за това,за съсипването на всичко читаво,което имахме дотогава! Непрестанна смяна на учебните програми,подмяна на историята ни,изхвърляне на знакови за БЪЛГАРИТЕ автори,начело на много училища са назначавани послушни калинки за директори!Образователната система се управлява от НПО,Америка за Бя и отвореното общество на шошоро! Овцете се управляват и подчиняват най-лесно
3
2
 
7
 
! Отговори
Нане преди 1 година
кравария за България да финансира образованието в България.... И без това даскалята са техни супер кадри... ===))) закривай....
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ДБ и ПП бяха успели да легализират наркотиците, хич нямаше да е в застой образУванието, щеше да гори, гърми и трещи.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би. Но евроатлантизмът просперира.