"Ще се стреля" - нова порция заплашителни имейли в училищата

Някои от тях минаха на дистанционно обучение, за да не губят учениците материал
29 мар 2023 13:29, Стела Стоянова
66
"Ще се стреля" - нова порция заплашителни имейли в училищата
Снимка БГНЕС

Нова порция заплахи получиха 18 варненски училища по имейл адресите си. Този път съобщенията гласяха, че ще се стреля, съобщава БНТ. Предишните два дни учебните занятия в няколко града бяха прекратени заради имейли, че в училищата са заложени бомби.

Подателят също е различен от предходните два дни, когато на писмото с бомбените заплахи се виждаше името Егор Синянский. Учебният процес няма да бъде преустановен на този етап, но през целия ден ще има засилено полицейско присъствие, уверяват от Областната дирекция на МВР във Варна.

Обичайните бомбени заплахи по имейл получиха 35 училища в София, сред които и Финансово стопанската гимназия, около 10.05 ч. тази сутрин. Някои от образователните институции, които днес са получили сигнали, все още не са възстановили учебния процес след вчерашния ден. Част от училищата, които получиха заплахи в два поредни дни, преминаха към забравеното от времето на Ковид-19 дистанционно обучение, за да не губят учениците материал. На други места директорите са обяснили, че няма как в запечатано и охранявано от предния ден училище да бъде внесено взривно устройство и затова възстановяват занятията.

В Бургас също продължават заплахите за поставени взривни устройства. Днес имейли са получили 2 училища - Руската гимназия и ОУ "Александър Георгиев Коджакафалията". Основното училище е получило заплашителното съобщение около 8:30 ч., а заместник-директорът е призовал по уредбата всички да напуснат сградата. Голяма част от личните вещи на децата са останали вътре в училището, което ще остане затворено до утре.

В област Плевен са постъпили 7 сигнала по имейл за поставени бомби в училища, съобщава говорителят на ОДМВР Марияна Цветкова, цитирана от БНР. Полицията проверява всяко заплашено учебно заведение, като до момента не е открито взривно устройство. Ръководствата на училищата ще преценяват дали да продължат учебните занятия. В Ямбол 8 училища за получили заплашителни имейли, като учебните занятия са прекратени в рамките на 24 часа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
атака срещу децата на българите одобрена от резидента на путин...радев в услуга на гроб-дпс-***-бсп и подобни наредено от путин и финансирано от ...Вас с ограбените ви животи...извратено е...гласувате за извратени заплашващи децата ви с...бомби и ги финансирате...кой е извратеният???децата ви ще ви презират за предателството!!!
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Замислете се, кой ги прави тези простотии??? Това са гербаджийски номерца!!!
57
3
 
1
 
! Отговори
Бобмбена заплаха преди 1 година
Ще стрелям . Приготвяме се от вечерта на първи април . Зрял боб със кисело зеле и чесън. Салата стъргана ряпа. Ще има косвени жертви.
56
4
 
2
 
! Отговори
Много лесно преди 1 година
Имейлите на училищата не трябва да са общодостъпни, а да имат връзка само с определени институции.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой панически иска да има ниска избирателна активност за да може да премине 5 процентната бариера и да увеличи шанса на парапетната коалиция за съставяне на кабинет с левиците, разграждане, възходи, заходи и други по малки матрьошки
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е откровен начин да сплашат възрастните хора с изтощени нерви, преимуществено русофили, за да не отидат да гласуват. Както и останалите поколения, които биха се уплашили. Искат безпрепятствено да наберат огромно евроатлантическо мнозинство, за да се състави стабилно еничарско правителство, което да ни направи военен полигон и пушечно месо.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проверете разни сайтове като днес.бг. Ще откриете много сходства.
52
0
 
1
 
! Отговори
У преди 1 година
Спрете си емейлите и превключете на факс
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не стане като с лъжливото овчарче!.. Все пак трябва да бъдат бдителни властите.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До дето се избира между два отбора е малък проблем но по лошото е че двата отбора са абсолютно еднакви две лица на една и съща монета. Фирмите са им различни.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едни хакери не могат да разберат кои са но иначе всеми ден побеждават.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои директори съвсем правилно са се ориентирали и са въвели дистанционното.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата организира фалшиви избори -- на избирателите се предлага да гласуват за два отбора мошеници, чиито конци се дърпат от запада.
46
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези празноглавци от сащ действат много елементарно , като ползват децата, за да променят изборните резултати в полза на шарлатаните от ПП иДБ.Манипулират общественото мнение да не гласува за русофилските партии.
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен имейлите са от територията на нашата нещастна поробена страна.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 35 прав си така е.. Те затова въвеждат цифровизация за да проследяват хората . Аналоговата ера беше с човешко лице но измислиха цифровото преследване. Да не кажа поробване. Но то си е така.
43
4
 
4
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Почти всеки 12 годишен може да го направи. Не подценявайте децата.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие можете ли да изпратите имеел без да ви разберат. Повечето обикновенни хора не можем. Но след като има трролове и други подобни и техните работодатели явно това им е работата и могат всякакви заигравки.
41
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американски ценности. Някой украински чуждопоклонник се е вдъхновил от скорошната стрелба в краварника
40
7
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Копейка, стига се пени. Кажи от къде взема парите за втората къща и новата кола. Пак ли "на кредит".