Асоциация "Родители" за заплахите: Училищата бяха оставени сами

Сдружението настоява децата да получат психо-емоционална подкрепа
30 мар 2023 14:38, Стела Стоянова
14
Асоциация "Родители" за заплахите: Училищата бяха оставени сами
Снимка БГНЕС

„За пореден път училищата бяха оставени сами да се справят в условия на криза, без да получат навременна подкрепа от МОН“. Това се казва в позиция на асоциация „Родители“ по повод продължаващите четвърти ден имейли с бомбени заплахи към училищата.

Зорница Трифонова от сдружението посочи пред „Дарик“, че едва във вторник на обяд Министерството на образованието е излязло с кратко съобщение, че са в контакт с МВР и че се работи по въпроса. „Директорите споделиха, че нямат конкретна насока и препоръка", обясни още Трифонова.

По думите й педагозите реагират адекватно, защото са минавали през различни планове за предотвратяване на бедствия. Трифонова подчерта, че постоянните евакуации заради заплахи за бомби в училищата създават голям стрес за децата, дошли от Украйна. 

„Това, което ни възмущава, е липсата на навременна реакция от страна на институциите и предоставяне на достоверна и надеждна информация за случващото се. Медиите са единствените, които търсят и предоставят информация, а тя невинаги е пълна и понякога води до всяване на страх и паника“, пише още в позицията.

„Липсата на ясна информация създава усещане за несигурност и липса на грижа към обществото и предоставя широко поле за спекулации, фалшива информация, злоупотреби“, допълва още сдружението. „Войната в Украйна все още е факт и масово разпространяване на сигнали за бомби в училища от чужбина през мейли и социални канали не може да се подмине незабелязано, дори и сигналите да са фалшиви“, казва родителското сдружение. Сдружението настоява също децата да получат психо-емоционална подкрепа, след като се върнат в клас.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: бомбени заплахи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Всякакви преди 1 година
сдружения брей. тез пари не искат ли от някой? ако не, са слаба ракия
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, ох, ох, децата били травмирани. Всъщност се радваха, че няма да ходят на училище. Ама е важно да се правят драми.
10
1
 
1
 
! Отговори
цигани/ки грозни преди 1 година
гнусни *** педофили плашат деца в транспорта ами реагирайте бе хора ромите дишат лепило,проституират,разнасят болести гнусни нема нужда ми се лепят такива откачалки богати роми се грижат за своите просяци роми тикайте ги при ромчетата нахлни гнусни,злобни *** некои българи бетер *** *** манталитет откачалки
9
0
 
0
 
! Отговори
масонска секта преди 1 година
не закачайте електората на ппи дпс и манолова *** държава вие сте *** *** мафия *** държава *** претенции аре къш на такива лепкави *** фусти взимай твоя и се махай изпотребали сте ми откачалки ромски миризлив наркоман и миризлива ромка какво ги толерирате тези миризливи нищо не допринасят за ромите си гледат аре гледайте си вашата кочинка роми и ромки
8
0
 
0
 
! Отговори
луда ромка боклуци преди 1 година
роми стресират деца на улица,в транспорт стресирайте ромчетата ви сбиршина роми и ромки угаждайте на некви миризливи повлекан и повлекана откачалки шашави селяндурки и *** шибайте ромката и рома роми в транспорта или го преместете при *** ромка аман от турски ромски драми *** ли не е ли *** аре кой и коя на нова квартира писна ми от ромски претенции ни съм рома ни съм ромката аре вън кучкарке
7
0
 
6
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Като за начало могат да си направят професионални уеб сайтове и да следват някакъв стандарт на безопасност и дори външен вид. Такива сайтове на училища съм виждал, че се чудя тези, които са ги правили дали имат поне основно образование. А онзи ден видях сайт на гимназия на който няма изписано нито име на учител, дори ги няма имената на директора и зам. директорите.Все едно гледаш сайт на някаква тайна полиция или военна агенция. А в други сайтове пък пишат не само имената, но и къде са завършили
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хареса им Ковид-тригодишната ваканция и сега се чудят какво да измислят "творците" на поредната мизерия в образованието ни.
5
0
 
4
 
! Отговори
2ри април преди 1 година
Споко, след изборите заплахите ще спрат!
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв стрес, ей сега ходих да взема чантата на петкокласничка, търчат по двора нахилени до ушите, няма училице, смятат че е най-страхотния ден. То вече за всяко нещо има някакво НПО да хленчи и опява!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме Европейския съюз да ни каже как да постъпим, затова се бавят решенията на великите наши властващи.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде стига, сега пък искат емоционална подкрепа, глезотии и изключителни про.стотии, тези родители нямат спирка. На децата дори не им пука, те са доволни от цялата суматоха. Все едно е филм, в който участват. А учителите се правят на ощипани госпожици. Бива лигавене, ама чак толкова...., псиохолог им трябвало, направиха образованието на цирк , намесиха се родители и псевдоразбирачи в целия учебен процес, а това с бомбите, беше върхът на безумието.
1
0
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Точният брой сигнали е ясен, кои училища също!А някой направи ли преценка и анализ на стресът с който се срещнаха децата, учителите и родителите!И как да им се обясни това, с думички от нашата азбука!?