Двойкаджиите от Пловдив нямали интерес към българския

Директорката не търси вина в учителите
Обновена: 9 юни 2023 16:25 | 9 юни 2023 16:25, Нели Христова
38
Двойкаджиите от Пловдив нямали интерес към българския
Снимка: БГНЕС

"Отличниците от нашето училище отиват в Математическата и двете езикови гимназии в града". Това заяви директорката на СУ "Братя Миладинови" в Пловдив Гълъбина Матерова, след като се разбра, че всичките 12 зрелостници от учебното заведение, явили се на матурата по български език и литература, са изкарали двойки. Данните бяха изнесени от шефката на Регионалното управление на образованието Антоанета Пакова.

Още по темата
"18 ученици завършиха при нас през тази година. От тях 12 се явиха на матурите. Не знам защо останалите 6 не са държали изпита. Учениците нямат голям интерес към българския език. Както казах по-рано, тези, на които този предмет е нужен, отиват преди това в други гимназии", добави Матерова пред "24 часа".

Тя защити преподавателите по български език в училището.

"В никакъв случай не търся причините у учителите. Те са много добри професионалисти и си вършат работата на ниво", каза още директорката.

Тя допълни, че по-малките ученици от СУ "Братя Миладинови" са отлично подготвени и това ще стане видно от високите оценки, които очаква да получат на задължителните изпити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
?!?**** преди 10 месеца
"Двойкаджиите от Пловдив нямали интерес към българския език", в такъв случай какво правят в България? Могат да отидат в друга държава, към чийто език имат интерес....Това важи и за директорката.
32
3
 
0
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 10 месеца
"... И тъй,понеже ние живеем от дълго време в земята на българите, простащината ни стана близка другарка и съжителка...Из "Писмата на Теофилакта Охридски архиепископ български." Превел от гръцки митрополит Симеон. Сб.на БАН, 1931, кн. 27, с. 7172.
31
0
 
3
 
! Отговори
Пловдив преди 10 месеца
Не е в *** квартал. Ученците са изцяло българчета. Целият им випуск в 12-ти клас се състои от 18 човека. Смятай за какво училище става въпрос.
30
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако владеят чужди езици,няма абсолютно никакъв проблем .
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това училище да не е случайно в един доста известен квартал със С? На това прилича. И ако да, тогава е цяло чудо, че 12 човека изобщо са стигнали до матурите, а не са горди розители от няколко години. И да, на тях българският не им е приоритет и изобщо нищо, което се изучава в училище не е.
28
0
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Растат новите евроатлантици. След време те ще ви обясняват по телевизията колко сте про'с'ти.
27
3
 
8
 
! Отговори
Питам преди 10 месеца
А с английския как са ?
26
1
 
10
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Гали от племето Ман, Маци от племето По, Пеещи от племето Тур???
25
0
 
16
 
! Отговори
Коментар преди 10 месеца
Такава е еврогеюватадиректива !Тука да стане първия индийски щат на континента,въпреки че индийците в Индия са 1000 пъти по зле от тукашните си брачеди!Там няма помощи мощи а всеки се оправя сам,като не работи стои гладен и Mpe!А мустакатия полицай като му изпере една бамбукова сопа по пищялите оня прави 2 метра скок като младо яре и повече не му идва на акъла да прави глупости щото пак ще яде сопата без предупреждение!
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По мое време, като имахме двойки никъде не отивахме, а се връщахме! Никой не ни питаше за интереси, преди да си издържим матурите. Толкова ли се е променила образователната с-***!?
23
0
 
30
 
! Отговори
Хан Тервел преди 10 месеца
Без права за социални помощи,без шофьорска книжка и без да гласуват! По-късно и без българско гражданство!
22
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
честито - бъдещитеи харвардци национални пре5датели - то американското робство се оказа десетки пъти по жестоко от турското
21
3
 
9
 
! Отговори
ЧЕСТИТО преди 10 месеца
БЪЛГАРИ В ПЛОВДИВ НЯМА СКОРО И ИМЕТО БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ И ДЕ ЩЕ ИДЕ КИРИЛИЦАТА ЗА КОЯТО НАРУВАТЕ РУСИЯ И СЪРБИЯ
20
0
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Големият въпрос е защо въобще са стигнали до 12 клас и до матури, след като очевидно са неграмотни и е трябвало да повтарят класове. Въпросът не е към директорката, защото така са принудени да работят всички училища в страната, а към МОН.
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За какво да учат джунгалите ша кара бмв то и ша прай деца
18
1
 
20
 
! Отговори
Хюго Бос преди 10 месеца
Докато не почнат пак шамарите и тоягата да играят, нещата няма да се подобрят.
17
4
 
24
 
! Отговори
Хюго Бос преди 10 месеца
А защо трябва да са виновни учителите, а не тъпите мързеливи ученици и родителите им? Като не учиш вкъщи, насила как да те накарат и да ти налеят в кухата кратуна знания?
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имат амбиции да ходят в Мюмюнстер, Геманистан.
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ами то в Пловдив всеки иска да е бизнесмен като Митьо Чорапа дето касов апарат не е виждал, камо ли учебник по български
14
0
 
23
 
! Отговори
Такива са хората преди 10 месеца
Това е демокрацията - Живота е такъв какъвто си го направиш. Само през комунизма ги биеха, за да учат. Сега им пишат оценки колкото да минават и кой колкото иска толкова да учи. И си пролича естествената човешка природа - чалга, мизерия, агресия - това е естествената природа на човека. Всичко друго и по-хубаво се изгражда с труд и усилия. Някой трябва да те натиска да учиш, да те възпитава, да те учи на труд.. Това са все неестествени за човека дейности