Шведската армия кастрира лъва на герба си

Група жени – военнослужещи, внесоха официална жалба в Европейския съд
15 дек 2007 11:33,
23
Шведската армия кастрира лъва на герба си
Пенисът на лъва вече е отстранен. Снимка: thelocal.se
Шведската армия кастрира изображението на лъва на герба на нордийската бойна група, след като жени – военнослужещи, внесоха официална жалба в Европейския съд, предаде The Local. Така в името на равноправието армията се съгласи да махне пениса на лъва от герба.

"Хералдичният лъв е могъща и стабилна фигура с непокътнати гениталии и аз не мога да одобря редактираното изображение, заяви Владимир Сагерлунд", който е автор на дизайна на лъва.

Той казва, че армията не е могла да променя герба без неговото разрешение.

„Армията няма достатъчно знания по хералдика. Веднъж, отдавна, шинели с герб на лъв без гениталии са били давани на онези, които са предали короната“, каза Сагерлунд, който работи в националния архив.

Гербовете на униформите на войниците обаче вече са сменени.

„Беше ни заповядано да махнем пениса. Трябваше да го отрежем с помощта на компютър“, каза Кристиян Браунщайн от военната „комисия за традициите“.

Нордийската бойна група е една от 18-те бойни групи на ЕС с численост от 2 400 войници – 2 000 от Швеция, а останалите от Финландия, Норвегия, Ирландия и Естония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
TEENAGE MUTANT преди 16 години
Лесбийките са голяма мафия. Мотото: аз ако не мога да имам *** - никой не може. Идея: вместо мьжки льв (с грива и гениталии) да се изобрази львица сьс ***-он. Така ще има радост и разбирателство. Или направо да заменят льва с един зьбат бобьр. Защото всички знаем какви "жени" доброволно отиват в армията.
21
0
 
5
 
! Отговори
genii преди 16 години
Мозъкът на жените открай време им служи единствено за да пазят равновесие
20
0
 
6
 
! Отговори
преди 16 години
Хаха и сигурно са предложили да му се нарисуват цици .. хихи голям смях .. кажи и жена и ....
19
0
 
4
 
! Отговори
преди 16 години
Дай власт на жената и й гледай сеира :-))))Всичко мъжко е враг на комплексираната жена. Давайте жени, докажете че за нищо не ставате :-)) .. повечето от вас.
18
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Te 6vedite imaha samo toq luv ne kastrat i nego batarqsaha e za tva 6vetkite si znaqt - na po4ivka v BALGARIQ pri LUVOVETE!!!!!!!!!!!!!!!
17
0
 
3
 
! Отговори
k2insanity преди 16 години
радвайте се българи и стига с този нихилизъм!ето ,че прости кратуни има и в "нормалните " държави ахахахахах да му сложат цици на лъва,де=ба *** шапкари де-ба ахахахаха сега уверихте ли се ,че само по доходи се различаваме от тях ? *** има не само у нашия ген.щаб
16
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Да му махнат и езика!!!!!!!!!!!!!!!!
15
0
 
2
 
! Отговори
dedo vi Simeon преди 16 години
NA NA6IYA GERB IMA NE EDIN A ZELI TRI HUYA-I PO TOZI POKAZATEL GI BIEM-ZATOVA I 6VEDKITE IDVAT DO BG-KOI KAKVOTO 6TE DA VI GOVORI-NIE SME N 1 !!!
14
0
 
2
 
! Отговори
scandinavia преди 16 години
eh az jiveia tuka v sweden,to 4e e prederaska darjava da,ama i lava da mu odrejat tova,,,e tova ve4e e mnogo pederastko ,,,tia tapi swedi nema da se opraviat
13
0
 
5
 
! Отговори
иво преди 16 години
ДАНО НИКОГА БЪЛГАРСКИЯ ЛЪВ НЕ БЪДЕ КАСТРИРАН ЗАДАРИ НЯКАКВИ ЛУДИ ФЕМИСТИКИ, ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ДА МАХНЕМ ЖЕНАТА КАТО СИМВОЛ - МАЙКА БЪЛГАРИЯ
12
0
 
2
 
! Отговори
zoran преди 16 години
Znachi tova koeto razbrah bih go konspektiral taka:1) 2400 voinici kato mahmee tiq deto sa podali molbata znachi sa kam 2300 i nehsto si2) utre da chakame v sada da iskat lava da e malak ta da ne mu se znae pola3) sled nqkolko godini shte iskat kato se rodi momche da se kastrira che da ne se razlichavame ot teh ....Jeni zmislete se s malkiq si mokaz ako mojete da go polzvate ..
11
0
 
3
 
! Отговори
истинска феминистка преди 16 години
Възмутена съм от тъпотията на шведските войнички! Каква еманципация? Какви глупости???? Да му бяха сложили две цици на лъва и да си му оставят пениса! Това е хералдика - тук той има СИМВОЛНО значение! Тююю, че прости женоря - патки с патки! Явно че простотията на военните не диференцира половете - всичко с фуражка е със съмнителни способности за интелигентно мислене...
10
0
 
3
 
! Отговори
преди 16 години
....малкият си ***, лъвът компенсира с мощен рев.........
9
0
 
3
 
! Отговори
стефан преди 16 години
много хора очевидно нямат с какво да се занимават; проблемът е, че тези, които имат с какво да се занимават, демек съдиите в европейския съд, са им се вързали... толерантността, циливилизизацията, уважението и прочие са хубави неща, но ние отдавна прескочихме смислената граница... бту, очевидно става дума не просто за еманципирани жени, а за такива, които се харесват предимно помежду си. така де, не съм чувал хетеросексуалните да имат нещо против пениси :D
8
0
 
2
 
! Отговори
Ирландска пуйка преди 16 години
Нямам думи просто,аплодисменти за интересния коментар.Единствено се чудя,охлюва гол ли ще бъде или облечен.За първи път чувам компютър да реже ***.Той според мен ще си "стои" на местото,според теорията за торсионните полета.
7
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
На някой пука ли му изобщо ? Много важно какво са решили шведите за техния герб... няма ние да им даваме акъл.
6
0
 
2
 
! Отговори
мислителят преди 16 години
Явно криворазбраната циЛИвилизация не е запазена марка само на страни от ентия свят, като нашата.Чудя се само какво общо има хералдиката и нейните символи с равноправието. Но за групичка високоинтелигентни, еманципирани жени, явно има. Въпросът е: но как да спрем дотук? Борбата за еманципация трябва да продължи до своя светъл край, когато септември ще бъде май! Така например - необходимо е да се изобрази очна линия и червило на лъва на емблемата - в знак на равноправието! Не може то така - лъв с грива (демек мъжки лъв), махнахме му пениса, дай поне да го поразкрасим, козметично така. И какъв е този малък бюст на лъва - я да му се поуголеми малко! Уголемяването на бюста е важно съвременно решение и тържество на естетиката над природната ощетеност!Необходимо е и обезкосмяване - как така лъв с косми, не е хигиенично! Да му се изрежат и ноктите - или поне да се приведат в порядък, съобразно съвременните разбирания за педикюрия!А, да не забравим - за какво е този меч на емблемата!? Мечът е отживелица и при това се свързва с отдавна отминали патриархални времена, в които жените са били дълбоко потиснати; мечът трябва да се отстрани. Колко по - добре би било, да му се сложи в лапата една прахосмукачка - един вид, символ на техническата обезпеченост на армията и научния прогрес! Пък и широко използван от женатата уред - иначе къде му е равноправието!?!?Макар че, като се замислим - абе защо изобщо символът да е лъв? Как така, лъвът и без това е символ на мъжественост, а това означава, че се нарушава равноправието! Необходим е нов, съвременен символ, който да не се свързва само с мъжката потенция... необходимо е същество - ***! *** например!Я какво красиво, стройно и величаво животно е охлюва...прекрасен символ, само за емблема. Пък и равноправен такъв! Така да се каже - голям човек е охлювът!........................................ .............а някои хора са просто охлюви.
5
0
 
2
 
! Отговори
Pencho преди 16 години
zasto sa neobxodimi tolkova kodove?
4
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Те така и така, повечето шведи са меки китки, не им пречи...
3
0
 
2
 
! Отговори
Pencho преди 16 години
do tuk vsichko dDo sega lichnia mi lekar ne dava nikakva konkretna informaziaobre.ako moga da vidia i cpisak ste e varxa.Lichnia mi lekar ne dava informazia