Как да купим цяло село? Нина знае.

58 къщи в Крива круша, телчарници и 1000 дка земи са собственост на съпругата на бившия пътен шеф Веселин Георгиев
23 юни 2008 11:07,
61
Как да купим цяло село? Нина знае.
Снимка: Булфото

Нина Георгиева, съпругата на бившия ръководител на фонд "Пътища" Веселин Георгиев, е изкупила над 1000 дка земеделски земи в района на магистрала "Тракия", съобщава вестник "24 часа".

Изданието уточнява, че жената купила цяло село – Крива круша, на 30 км от бъдещия аутобан.

В края на 2006 г., срещу 22 хил. лв., семейството придобило 523 дка ниви, лози и градини в китното селце, разположено в полите на Средна гора.

След напускането на фонда Веселин Георгиев купува от земеделското министерство 11.5 дка от бившия двор на ТКЗС-то в селото заедно с телчарниците и складовете за 7500 лв.

На прозорците на кметството в новозагорското Крива круша още стоят залепени обявите за изкупуване и замени в района.

За връзка е посочен телефонният номер на Петър Атанасов, съдружник на Нина Георгиева във фирмата им "Агропартнерс" ООД.

Селцето е с 58 къщи – между старите постройки се издига нова двуетажна вила, а в училищния двор започва строеж на втора.

Готовата къща е на най-големия брат на Веселин – Бойко, а другата е на бившия шеф на фонд "Пътища".

"Всички сделки са законни и надлежно декларирани", казва пред "24 часа" Веселин Георгиев.

От цялата история излиза, че само 5 месеца след поемането на "Пътища", семейството му се е видяло с достатъчно пари, за да си купи цяло село.

След оставката му обаче комисията "Кушлев" и Агенцията по вписванията са изискали всички документи за имотите на скандалния пътен шеф в районите на Стара и Нова Загора.

Финансовите операции на най-нашумелите братя, наричани "Батко" и "Братко", както и на съпругата на Веселин Георгиев, започнаха да се проверяват малко след уволнението му на 1 февруари т.г.

Тогава и министърът на финансите Пламен Орешарски обяви, че се проверява дали има конфликт на интереси. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НДСВ, ДПС и БСП са най-крадливата шайка, която е управлявала България.
19
0
 
0
 
! Отговори
mafiota преди 15 години
i koe e nezakonnoto ako ima6 mnoo pari moje6 dai kupi6 ne selo ami cql grad i vsi4kidati pla6tat danak i pak 6te prai6 pari xax......i az imam 7 vili i ko nezakonno li e ima6 pari i si pravi6 kvoto ti skimne ve tva e jivota maina
18
0
 
0
 
! Отговори
Спиро преди 15 години
И какво незаконно има в това ?!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ама цялото село барабар с пътищата ли бе, Ниночка? :) И защо толкова много пари си изсипала? Леле, каква минавка! Кога ще имаш време да си обикаляш имотите! Драги зрители, български зрители, не ви ли омръзна всеки час да чувате за безобразията на тия мутрофили, изживяващи се като ненаказани богове?! Докога ще търпим не тях, а прокурорите, които са застанали на мястото на Темида с дебели превръзки на очите, запушили са си и ушите и нямат намерение да мислят даже! Да спрем да плащаме на тези рушители на държавата! Вечна им памет!
16
0
 
0
 
! Отговори
6yHToBHuK преди 15 години
Смърт за всички български изедници!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
Tyler Durdon преди 15 години
Спокойно! Всичко е под контрол! След завършване на магистралата ще бъдат показно сгазени с 'Хамър" Максим, Костов, Вальо топлото и убиецът на Белнейски. Всъщност бг народът това иска и ще е предоволен и щастлив. Какво го интересува, че взема 10 пъти по-малки заплати при еднакви цени с останалите в Европейския съюз? Важното е виновни да има!!!
14
0
 
0
 
! Отговори
plamen преди 15 години
a mladite hora zagivat na putishtata,shtot nqma nito edin svesen put v taq durjava.Az sam bil v ispaniq po selata,tam mejdu selskite putishta sa po hubavi ot nashte magistrali i sa po bezopastni,nqma durveta i hrasti da se bluskat horata v tqh,vsichko e ednoposochno,a takiva urudi kato tiq samo raspivat bulgariq 50 godini veche
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДА ГИ БУТНАТ В ПАНДЕЛАТА ТЕЗИ КРАДЦИ МРЪСНИ. И ЗА ДЕЦАТА Е ЯСНО ЧЕ В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ-НИКЪДЕ АМА НИКЪДЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ ДЕКАР ЗЕМЯ ЗА 40ЛВ.А СЕГА ДЪРЖАВАТА ЩЕ ГИ ОБЕЩЕТИ С НЯКОЛКО МИЛИОНА ЗА ОТЧУЖДАВАНЕ И СТРОЕЖ НА МАГИСТРАЛА.У КАУША И БОЙ БЕЗ СЪД И БЕЗ ПРИСЪДА.САМО ТАКА ЩЕ СЕ ОПРАВИМЕ !!
12
0
 
0
 
! Отговори
plamen преди 15 години
Tiq si opekoha pitkata.Brat mu sega stroi vila s parite ot sapart,posle za vnuka mu shte trqbva edna vila,za bajanaka nqkoi hotel,za na brat mu decata po edna vila,nachi ako ima 100 rodnini i za vseki otkradne po 2 miliona leva i posle na tiq sto rodnini decata i vnucite im trqbvat po oshte 5-6 miliona za nqkoe mizerno hotelche na plaja(te i bez tova ne go pravqt kat trqbva)nachi eto kade sa izcheznali parite ot sapard.Nqma li nqkakva evropeiska ili mejdunarodna policiq sichki tiq da gi arestuva
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да я обесят на входа на народното събрание.
10
0
 
0
 
! Отговори
войник преди 15 години
Колко пъти в Интернета се появява израза - какво е трасето на магистрала Тракия? - но отговор от нийде не иде. Това било секретна работа или някакви други измишльотини. А то каква била цялата работа - да може и батко и братко , че и кака добре да се напапа. И сега какво накрая - ще се пошуми, пошуми и пушилката ще спре. А народа - трева да пасе.
9
0
 
0
 
! Отговори
pedro преди 15 години
Днес бг. верен на принципа си, пак "на умряло куче нож вади". А що не вземе да провери на кой са собственост парцелите/подходящи за бензиностанции, заведения, паркинги и т.н/ покрай бъдещото трасе на а.м. "Тракия"???? Бая интересни собственици ще излязат дето "случаино" са си купили някой и друг парцел "в полето":))
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За вилата на Веселин Георгиев която офицялно се води почивна станциа са изтеглени 2 милиона евро от САПАРТ. За нея изкупи други 3 къщи на чиито място тои строи сега една. На скоро започна строителството на вила и на брат му и още една които не ги знам от каде са спонсорирани. Иначе яки вилички бих се напоркал там. Ама незнам какво общо има магистрала тракия щот с. Крива Круша е ВЪВ Средна Гора.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Атака ли?! Абе ти луд ли си бе?!
6
0
 
0
 
! Отговори
потърпевша преди 15 години
Чета и си мисля и какво от това, "Кучето си лае кервана си варви" ще се пошуми и после мъртва тишина, а те си живеят живота и ни се присмиват на нас будалите. Това са всички управници един няма който да не е корумпиран и да не се е облажил. Питам: Какво стана с Вальо топлото и с всички други УЖ дато ги беха хванали, че са крали. Така че и тази ДРУГАРКА и за нея ще пишат и после ще я оставят на мира. Дано БОГ ги осъди, че друг няма кой, макар че невярвам.
5
0
 
0
 
! Отговори
i.b. преди 15 години
Не се казва "аутобан" (това е на немски), в България говорим български, българската дума е магистрала, ***.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само АТАКА ще ги вкара в затвора всичките номенклатурни *** които оглозгват страната!!
3
0
 
0
 
! Отговори
rumawalker преди 15 години
Ето на това се вика: да крадеш, да крадеш, та чак да се осер..ш ! и сега ако и тези ги оправдаят и им се размине затворът- направо ще се гръмна !!! ми че то на далавера бе ! - по-малко от 1000 лв на къща- я дайте и ние да си вземем 5-6 парчета, а току виж и повече, понеже са със сезонно намаление, щом като са толкова евтини.... :)
2
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
каквито и проверки да правят.. все тая.крал е та се е заплеснал...да го духат всички управляващи!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
plamen преди 15 години
Ha kradlata e obrala parite ot evrofondovete koito sa pili otpuskani za putishta.Kvo chakate vkaraite q v zatvora v sliven a muja i da go pratqt v nqkoi zatvor s nai golemite ***.50 kushti za 20 hilqdi leva uau