Фризьорка и строител - собственици на Сарая на Доган

Арбен и Илвие държат луксозния "Каза домини" Рибарица, но само по документи
27 авг 2008 07:51,
72
Фризьорка и строител - собственици на Сарая на Доган
Снимка: casadomini.com

Луксът

37-годишният Арбен Ефремов Хавальов се води собственик на хотел "Каза домини" в Рибарица, за който се твърди, че е на лидера на ДПС Ахмед Доган.

Имотът в курортното селище се разследва от парламентарната комисия по корупция след сигнал, подаден от ДСБ.

Инвеститор на "Каза домини" (Къщата на боговете от ит. ез. - бeл. ред) е "Роял билдинг" ООД, което е  80% собственост на "Боила Студиос".

Едноличен собственик на "Боила студиос"  е сестрата на Хавальов – Илвие Ибраимова Имамова. Това показва проверка във фирмения регистър ДАКСИ.

Интересни подробности изплуват и около собствеността и собствениците на прочулия се около Ахмед Доган хотел в Рибарица.

Арбен Хавальов е родом от благоевградското село Албаница.

Там е роден и депутатът от ДПС и зам.-председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси Алиосман Имамов, пише БГНЕС.

Депутати от движението твърдят, че преди да навлезе в "бизнеса", Хавальов е бил строителен работник в съседна Гърция.

Недотам богата е била и настоящата съсобственичка на "Каза домини"- сестрата на Хавальов – Илвие.

Тя пък е работила като фризьорка в малък салон в София и притежава фирма за фризьорски и козметични услуги.

През 2005 г. Илвие е била регистрирана е като производител на тютюн в родното си село Абланица.

Така на практика се оказва, че собствениците петзвездния хотел "Каза домини" са бивш строител и бивша фризьорка.

Хотелът в елитното селище е една от скъпите инвестиции на Ахмед Доган, се твърди в сигнала на ДСБ до парламентарната комисия "Антимафия".

По признания на самия Хавальов, средната цена на леглата в хотела е между 4000 и 5000 евро, а комплектът спално бельо - 800 евро.

Всичко е марка "Версаче", а облицовките от злато стряскат дори най-сериозните почитатели на лукса.

Луксът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
b... преди 13 години
abe toq mrasen *** ,,Ahmed Dogan do ,koga 6te go tarpi cqlata darjava,,,edin neobrazovan *** varti celiq balgarski narod i to4i ot garbovete mu pari ,,,do koga 6te se bezdeistva ,,,,ili dokato ne ostane balgarski narod v B-q ili po-to4no mladi hora v b-q,,,,,,toq dogan ne mu trqbva delo toi e ve4e osaden ot naroda,,, da si jivee v nqkoq kiliq do kraq na jivota ,,tova zaslujava ,,, !!!!!
76
0
 
2
 
! Отговори
patriot преди 13 години
a zashto komisiata kushlev ne proveri, otkqde tezi bedni horica sa poluchili parichkite da investirat v takiva obekti? mislia, che niama da uspeiat da dokazhat dohodite i dqrzhavata shte si vqrne otnetoto ot neia ot naglija predatel na stranata si
75
0
 
2
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Тъй, тъй, Костов е най-виновен за всичко, не трябва да се забравя, добре си се сетил да напомниш, от добра школа си, ама дали ти плащат толкова добре или вече просто мрънкаш по инерция. Или пък - и двете, а?
74
0
 
2
 
! Отговори
работещ преди 13 години
От описанието на хотела лъха идиотизмът на истинските му собственици, достоен за психиатрия. А схемата за собствеността на сараите е типична за ДС. Едно е сигурно - всичко ще си му вземат на Доганчо от ДСто. И това, дето са му го харизали за вярна служба и това, дето самосиндикално е успял да отмъкне.
73
0
 
2
 
! Отговори
Някой си преди 14 години
еми отговори си сам :) защото не работи хотела и сега като е под запор са свалили отвсякъде.Ина4е мой приятели ми разказват , че било пълна лудница там много яко и помпозно в времената когато работеше а и не било скъпо.Истински лукс
72
0
 
2
 
! Отговори
м преди 14 години
Сайтът що не работи вече? Не мога да разгледам сараите.
71
0
 
2
 
! Отговори
до № 63(продължение) преди 14 години
--,че да може да попречи на някого, камо ли на Президента, или на Доган, който през тия 10 год., а също така и всичките години преди 97 год. е бил все във власта.... Е защо да вярваме на Доган и &сие комунисти, които с лъжи се стремят да отклоняват вниманието от себе си? --,че да може да попречи на някого, камо ли на Президента, или на Доган, който през тия 10 год., а също така и всичките години преди 97 год. е бил все във власта.... Е защо да вярваме на Доган и &сие комунисти, кои
70
0
 
2
 
! Отговори
до № 63 преди 14 години
" За Доган всички знаят - хората не са слепи - но държавата нищо няма да направи по въпроса - на копитото хотела е на Костов - от колко време -на кого ли се води за да не го вписва в имотната си декларация". По повод горе казаното следва следното обяснение: Ахмед Доган или пък Георги Първанов питаят толкова "топли чувства" към Костов (и само те ли?),че щяха веднага да го "натопят", ако поне частица беше вярно от това, което се говори за него и без друго вече 10 год. не е във власта, че да
69
0
 
2
 
! Отговори
dobyr преди 14 години
То е ясно като бял ден,че като е забогатял незаконно имотите ще са на друго име.....но какъв е проблема да се раследват тия хора от къде тогава имат тия имоти като не са на Доган
68
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
arben
67
0
 
2
 
! Отговори
Bagerista преди 15 години
Словореда пак Ви куца.....не е зле да обърнете внимание на това, ако претендирате за качествена медия!
66
0
 
2
 
! Отговори
FIR преди 15 години
Всичко ще излезе на яве както е тръгнало скоро с тези журналисти и ще бъде интересно.
65
0
 
2
 
! Отговори
bez преди 15 години
Да ги разследват откъде са събрали толкова пари, както се предвижда за всички, придобили имущество над 100х.лв. Това е.
64
0
 
2
 
! Отговори
bez zna4enie преди 15 години
4isto zlato drug pat.Vsi4ko e bronzova boia,a zlatni sa samo ustata na niakoi deto pi6e
63
0
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 15 години
За Доган всички знаят - хората не са слепи - но държавата нищо няма да направи по въпроса - на копитото хотела е на Костов - от колко време -на кого ли се води за да не го вписва в имотната си декларация, ами Масларова - полвин Стара Загора е нейна барабар с някой курорти наоколо - някакви протести по въпроса - сигурно и те не са на нейно име - Държавата ни е изградена от корупция - от долу - до горе - корупция и капитализъм - всеки се оправя според уменията и възможностите си.Нищо няма да се промени.
62
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Господин Арбен Хавальов благодарим ти за времето отделено на нас простия народ като си уважил да напишеш два реда във форума.Ама по добре си гледай хотела - строителството.
61
0
 
2
 
! Отговори
На какво се дължи Ми преди 15 години
Ха-ха! Хей, приятелю, мирът в БГ не се дължи на Доган! На Доган се дължи мирното превземане на БГ от съседни държави! А мирът се дължи, на това че баща ти и дядо ти са те научили на безкрайно търпение, мързел, страх и мърморене под мустак, а единствено писането по форуми си усвоил/-а сам/-а. Българинът сега всичко дава без бой, само не си признава по кръчмите че снощи не го е вдигнал...На това се дължи мирът - че този който е ограбен, не се противи на крадеца. Ако и това не си разбрал/-а, явно пишеш от Канада.
60
0
 
2
 
! Отговори
palcho преди 15 години
Vmesto mnogo da drunkate po-dobre na drugite izbori glasuvaite, inache pak she e mandata na dps i pak she si vikate maikata bashtata sapun vero i blq blq, a tozi predpriemchiv i nahod4iv 4ovek she si prai kintite. V momenta namq ko da se nervite, mojete pone da se radvate che gi e investiral v BG a ne gi e iznesul ili pone ne vsi4kite :)
59
0
 
2
 
! Отговори
grajdanin преди 15 години
Благодарение на Доган наши блиски не гинаха по глупави войни като в Косово , Босна ЕТО СЕГА НА - НА ТОЗИ ФОРУМ ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС щЕшЕ ДА ИМА ПОНЕ ЕДИН БЛИЗЪК - ЗАГИНАЛ НА ФРОНТА ИЛИ ПО ЕТНИ4ЕСКИ 4ИСТКИИ ВЪОБщЕ НЯМАшЕ ДА СМЕ В ЕС , А НА ОПАшКАТА КАТО СЪРБИЯ ,КОСОВО , БОСНА ДАЖЕ И ХЪРВАТСКАИ С БЕЗРАБОТИЦА НЕ 6 ПРОЦ. А 50 ПРОЦ . КАТО В КОСОВО
58
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Точно заради такива алчни безморални копанари като теб сме на това дередже.. Румънците се оправиха, а бяха много по-назад.. за Ирландия да не говоря просто.. по-малка държава от нашата а прибра 50 пъти повече евро пари и ги наля в себе си.. а на нас даже ни ги спряха, но така ще е, заради такива *** като тебе..Ако действат към народа ще има 100 пъти повече уважение към тях самите и ще жиеят добре.. страната ще върви напред, а сега тез хотели ще си ги набият в ануса, та то дори няма и кой да ги посещава бе .. по-добре да ги беше налял в завод за производство на химикалки - щеше да има по-голяма възвращаемост..***